Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Gebeurt het vaker dat Spotify zoveel internet verbruikt als je de nummers hebt gedownload?

  • 22 januari 2018
  • 5 reacties
  • 684 Bekeken

Goedemiddag,

Sinds 2 Januari ben ik al door mijn databundel van 1000 Mb heen gegaan door een keer per ongeluk Wifi uitgeschakeld te hebben tijdens het downloaden van muziek op Spotify.
Nu heb ik er van uitgaande dat het de bundel voor de afgelopen maand betrof sindsdien nog 722 Mb verbuikt buiten mijn bundel verbuikt.
Dit was voornamelijk door het gebruik van Youtube en ik had mijn bundel tussentijds kunnen controleren, dus daarvoor kan ik niemand anders de schuld geven dan mijzelf.

Echter heb ik afgelopen zaterdag in de auto een playlist aangezet die ik al op mijn telefoon opgeslagen had staan, zonder extra nummers te downloaden (om dat te voorkomen heb ik de optie voor mobiele downloads in de app ook uitstaan).
Toch heeft Spotify binnen een half uur tijd 795 Mb aan data op de achtergrond verbruikt, wat mij vervolgens weer €119 aan extra kosten heeft opgeleverd.
Hiervan werd ik mij pas bewust toen ik een paar uur later een smsje en e-mail van Simyo ontving over hoogverbruik en dat mijn simkaart geblokkeerd was, maar het kwaad was toen dus al geschied.
Ik heb de Spotify app na het lezen van dergelijke verhalen op forums verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.

Nu is mijn vraag, komt dit probleem vaker voor bij klanten?
Ik begrijp dat het aan de klant zelf is om voorzichtig om te gaan met hun datavebruik, maar als dit gebeurt terwijl al je instellingen correct staan om dit te voorkomen is dat natuurlijk een zeer onaangename verrassing.

Uiteraard zal ik alle kosten betalen die ik schuldbewust heb gemaakt, maar mijn hoop is dat voor het verbruik van zaterdag een oplossing te vinden is.

Met vriendelijke groet,

Mark H
icon

Beste antwoord door Caspar 23 januari 2018, 13:19

Hoi Mark H,Welkom op 't forum :)Jammer dat je zulke hoge kosten hebt gemaakt. Ik zie zelfs dat de kosten nog hoger zijn uitgevallen! Jeetje, zeg. Dat moet wel even schrikken geweest zijn voor je.Weet je zeker dat het door Spotify komt? Kijk op deze blog voor tips en tricks om je internet verbruik onder controle te houden.Ik heb verder even naar je buitenbundelkosten gekeken. Ik ga kijken of ik wat voor je kan betekenen. Ik zal je er vandaag nog een e-mail over sturen.Heb je hier tot nu toe nog vragen over?Groetjes,

Caspar@Ray bedankt voor je hulp!
Bekijk originele reactie

5 reacties

Reputatie 7
Zet in je instellingen bij afspelen dat je Offline aan en Autoplay uit. Bij Autoplay gaat Spotify verder als je gedownloade lijst klaar is met afspelen met niet gedownloade nummers

Zet bij Sociaal Downloaden via Mobiel uit.
Bedankt voor de tips Ray.
Offline modus is inderdaad een goede manier om te verzekeren dat er niets anders wordt gedownload.
Er werd naar mijn weten echter niets gestreamed naast de opgeslagen playlist.
Reputatie 5
Badge +9
Hoi Mark H,

Welkom op 't forum :)

Jammer dat je zulke hoge kosten hebt gemaakt. Ik zie zelfs dat de kosten nog hoger zijn uitgevallen! Jeetje, zeg. Dat moet wel even schrikken geweest zijn voor je.

Weet je zeker dat het door Spotify komt? Kijk op deze blog voor tips en tricks om je internet verbruik onder controle te houden.

Ik heb verder even naar je buitenbundelkosten gekeken. Ik ga kijken of ik wat voor je kan betekenen. Ik zal je er vandaag nog een e-mail over sturen.

Heb je hier tot nu toe nog vragen over?

Groetjes,
Caspar

@Ray bedankt voor je hulp!
Hoi Caspar,

Bedankt voor de verwelkoming en je reactie.
Naast Spotify heb ik alleen tussendoor nog Facebook en Whatsapp bekeken, maar ook in die apps heb ik naar mijn weten geen grote bestanden gedownload.

Ik heb er nu in ieder geval voor gezorgd dat alle waarschuwende/beperkende instellingen op mijn telefoon en in de apps aanstaan, zodat een dergelijke gebeurtenis in het vervolg vermeden wordt.

Vriendelijk dank voor je hulp, ik ben blij met de service!

Groet,

Mark
Reputatie 5
Badge +5
Hoi Mark,

Graag gedaan namens Caspar! 🙂 Goed om te lezen dat je voor de toekomst ook maatregelen hebt genomen. Zulke kosten zijn natuurlijk nooit een leuke verrassing.

Bedankt voor je reactie en als je nog vragen hebt, dan weet je ons te vinden!

Groetjes,
Els

Reageer