.

Sticky

FAQ: Wat moet je controleren voordat je 4G internet neemt?

  • 17 March 2014
  • 0 reacties
  • 10714 Bekeken

Reputatie 2
Badge +6
Simyo biedt sinds maart 2014 4G internet aan. Je kunt deze optie activeren op Mijn Simyo. Als je 4G internet aanzet, kun je er direct gebruik van maken. Hieronder lees je de belangrijkste dingen over 4G internet van Simyo.Is jouw telefoon wel 4G ready?

Niet alle smartphones ondersteunen 4G. Sommige smartphones die wel 4G ondersteunen, kunnen de 800 Mhz frequentie van KPN helaas niet ontvangen. De iPhone 5 is daar een voorbeeld van. Een iPhone 5S en iPhone 5C kunnen wel de 800 Mhz frequentie ontvangen, omdat ze zijn aangepast voor de Europese markt. Weet je niet zeker of jouw telefoon 4G Ready is? Controleer dan de telefoonspecificaties bij je leverancier of in de handleiding van je telefoon.Hoe snel is 4G bij Simyo?

De gemiddelde downloadsnelheid van 4G internet is 20 Mbps en de gemiddelde uploadsnelheid is 10 Mbps. De maximale downloadsnelheid is 150 Mbps. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon en de drukte op een zendmast, maar ook van de dekking in een bepaald gebied.Is het 4G netwerk beschikbaar op je woonadres?

Het KPN netwerk heeft een landelijke 4G dekking. Je kunt met behulp van de KPN Coverage checker controleren hoe de dekking op jouw woonadres is.Zijn je telefooninstellingen goed ingesteld?

Werkt 4G niet automatisch op je telefoon? Controleer dan of je APN instellingen goed staan. In onderstaande topics lees je hoe je dat doet.

Hoe stel ik mijn Android smartphone in voor internet?

Hoe stel ik mijn iPhone in voor internet?Wat voor internetbundel kan ik het beste samen met 4G internet nemen?

Het grote voordeel van 4G is dat de verbinding ontzettend snel is. Je MB's gaan hierdoor wel sneller op dan dat je met je 3G abonnement gewend bent. We adviseren je daarom om minimaal een 2000 MB bundel aan te schaffen.Je kunt met behulp van de Mijn Simyo app je verbruik goed in de gaten houden. De Mijn Simyo app geeft precies aan hoeveel MB's je nog over hebt tot het einde van de maand. Als je een datameter installeert, kun je realtime in de gaten houden waar je MB's naartoe gaan. Dit geeft meer inzicht in je verbruik. Voor meer tips en informatie over dataverbruik, lees deze blog.Mocht je alle bovenstaande punten gecontroleerd hebben en heb je nog steeds geen 4G, stel dan gerust je vraag in het 4G forum.Wil je alles weten over 4G internet bij Simyo neem dan het 4G forum door of bekijk onze 4G pagina op onze website.

Dit topic is gesloten. Je kunt geen reactie achterlaten.