.

Ervaringen 4G

  • 18 March 2014
  • 22 reacties
  • 2891 Bekeken

Badge +1
Inmiddels bied Simyo 4G aan, en ik ben benieuwd hoe men het hier ervaart? Ik heb het vanaf het begin genomen en ben er ontzettend tevreden over. Merktte wel al snel dat ik niet genoeg had aan mijn databundel van 1 GB en heb daarom nu 2,5 GB genomen. Snelheid is prima en dekking is ook prima te noemen. Misschien leuk als we hier ervaringen delen omtrent het 4G netwerk. Ter illustratie hoe snel 4G is bij Simyo/KPN;

http://youtu.be/2COnNsKlTeE

22 reacties

Reputatie 7
Badge +9
Zo, het maken van dat filmpje is zo al weer zo'n 60 MBs minder in je bundel!

Het werkt zeker sneller dan 3G. De snelheid blijft goed, ook bij minder bereik en het bereik is ook goed te noemen.
Qua dataverbruik zijn speedtest niet echt aan te raden. Die vreten nog meer MBs dan Video/TV/Radio/Spotify streamen. Geen wonder dus dat je aan 1GB niet genoeg hebt.
Badge +1
Nee, klopt wat betreft speedtesten draaien, maar kon het niet laten om dit filmpje te maken. Dan neem ik die 60MB voor lief. 
Badge +6
Inmiddels bied Simyo 4G aan, en ik ben benieuwd hoe men het hier ervaart? Ik heb het vanaf het begin genomen en ben er ontzettend tevreden over. Merktte wel al snel dat ik niet genoeg had aan mijn databundel van 1 GB en heb daarom nu 2,5 GB genomen. Snelheid is prima en dekking is ook prima te noemen. Misschien leuk als we hier ervaringen delen omtrent het 4G netwerk. Ter illustratie hoe snel 4G is bij Simyo/KPN;

http://youtu.be/2COnNsKlTeE


Hoi Maartje88,

Wat een goed idee dit topic, ook wij zijn erg benieuwd naar de ervaringen van onze klanten met 4G! 😃
Badge +1
Heb nu ook een maandje 4G geactiveerd, moet zeggen, bereik valt me wat tegen alsook de snelheid en pingtijden. Haal met 3G nagenoeg dezelfde download, uiteraard, qua uploadis het veel beter, had in januari via 3G een download van 12,5 en een upload van 1,15 met een ping van 65. Afgelopen week een testje via 4G gedaan en daarmee zat ik op 15,2/10,4 en een ping van 50. De Upload is dus zeker goed te noemen 🙂.
Ik zie dat ik in huis wel constant LTE in beeld heb staan met hierbij ongeveer -114dBm * 34% (Network Signal Info) Buiten gaat dit omhoog naar -85dBm en 55%
Er staat hier een mast op nog geen 2 kilometer afstand en is volgens mij ook actief als 4G mast, maar dit kan ik niet met zekerheid zeggen. Ook de coveragechecker van KPN geeft hier een volledig groen beeld.
Mijn coordinaten van mijn dorp zijn ongeveer 53.274404, 6.230787, Plaats is Burum in Friesland
Badge +6
Hoi ErikM1972,

Wauw dat is wel een hele hoge snelheid die je haalt met 3G! Ik kan me voorstellen dat dan de snelheid via 4G wat tegenvalt.

Ik heb even contact gehad met onze Netwerkspecialisten, zij geven aan dat volgens hun gegevens het LTE signaal nog niet van de mast komt in Burum, omdat deze nog niet '4G ready' is.. Dat zou kunnen verklaren waarom de 4G dekking nog niet optimaal is.

Het staat wel op de planning deze mast ook 4G ready te maken, maar het is helaas nog niet bekend wanneer deze werkzaamheden gaan plaatsvinden.
Badge +1
Maar heb even via de pagina van 4gmast.nl dit in de gaten gehouden, er zijn wel al een aantal werkzaamheden aan deze locatie uitgevoerd. Enig idee wat dan het "probleem" is met deze mast? Kan me ook niet voorstellen dat er nog geen glasvezel ligt, de mast staat op het terein van het vroegere grondstation van de PTT. Er staan op dat terrein zo'n 60 schotels volgens mij en lijkt me dat glasvezel ook wel beschikbaar is op die locatie.

Dus, kunnen de netwerkspecialisten vertellen wanneer deze mast wel 4G ready is? Volgens KPN is namelijk nu heel Nederland klaar, maar ik zie op hun onderhoudspagina wel dat er nog wel wat her en der werkzaamheden worden uitgevoerd aan diverse locaties, maar Burum staat hier niet meer bij.
http://4gmast.nl/2013-06-16-07-20-28/onderhoud-kpn

Erik
Reputatie 5
Badge +10
Hoi ErikM1872,

Ik ben er even vanuit gegaan dat je de postcode van je woonplaats bedoelde. Dus met die informatie heb ik contact opgenomen met onze netwerk specialisten. Op die postcode zou gewoon 4G dekking moeten zijn. Zelf geef je aan dat de 4G downloadsnelheid niet veel hoger ligt dan 3G. Ik denk dat je met name met 3G een hele goede snelheid haalt daar, want de snelheid die je daarmee haalde, is ligt heel dichtbij de maximale snelheid. Vind je de 4G verbinding buiten Burum ook wat tegen vallen? Je download snelheid ligt namelijk niet heel ver onder de gemiddelde snelheid die de 4G testers haalden (21,1 Mbps). Zie hier. De maximale snelheid is namelijk 25 Mbps.

Bij mij werken de kaarten van de website 4gmast.nl trouwens niet. Zowel in Chrome als Firefox. Welke browser gebruik jij?

Groetjes,

Alex
Badge +1
Snelheid die ik aangeef, is buiten, rondom Burum en inderdaad, er is ook wel 4G dekking lleen vind ik die nog tegen vallen qua snelheden ten opzichte van 3G. Werk zelf in Leeuwarden, daar is het wel goed hoor. Is er wel aan te geven wanneer ze de mast in Burum activeren, of 4G ready maken? Zoals ik al aangaf, zijn in principe toch alle werkzaamheden afgerond?
Heb de link van 4gmast.nl die ik gepost had aangeklikt, maar bij mij opent deze gewoon. Ik gebruik Firefox en heb ook IE even geprobeert, opent ook gewoon.


Groet,
Erik
Badge +1
Dan mogen jullie voor een kennis van mij ook kijken aub. Postcode is 6121. Heeft letterlijk overal 4G behalve thuis. Is ook Simyo klant uiteraard. Staan een paar 900mhz masten, maar lijken allemaal niet omgebouwd te zijn. Gister stond er nog onderhoud gepland, maar nog geen verandering. Zouden jullie dit willen navragen? 

Dank!
Reputatie 2
Badge +6
@ErikM1972, We hebben gister contact gehad met de netwerkspecialisten, maar zij geven aan dat er geen werkzaamheden zijn op de mast in Burum. Je hebt nu dus al een hele mooie snelheid, zoals Alex al in het vorige bericht aangaf :)

@Maartje88, We hebben toch wel wat meer gegevens nodig dan alleen 6121. Misschien is het handig als die kennis van jou zelf even contact met ons opneemt? Anders ontvang ik graag een privébericht van je met haar volledige adres en omschrijving van het precieze probleem 🙂
Badge +1
Haha, ja meer info was inderdaad handig geweest. Ik stuur je een privebericht. 
Badge +1
Dat had ik zelf ook al gezien Dries, dat er geen werkzaamheden staan geplanned. Wat ik wil weten is, waarom is de mast niet 4G ready? Er zijn de afgelopen maanden diverse onderhoudswerkzaamheden gedaan aan deze mast en volgens mij is alle 4G apparatuur wel aanwezig. Wat is dan het probleem?
Dat ik een goede snelheid haal op 3G is natuurlijk mooi, moet ook zeggen dat ik daar heel tevreden mee ben. Wat ik dan wel jamemr vind is, dat als ik voor €5 euro 4G erbij aanzet dit me alleen maar geld kost, qua snelheid veranderd er namelijks niets, dit kan toch niet de bedoeling zijn toch? Heb nu ook 4G eerst maar weer uitgezet.
Op welke manier kan ik, of jullie erachter komen dat 4G ook op deze mast actief is/word.

Erik
Reputatie 5
Badge +11
Hi ErikM1972,

Zoals -Kim aangeeft staat het op de planning deze mast ook 4G ready te maken, maar het is helaas nog niet bekend wanneer deze werkzaamheden gaan plaatsvinden. Ik heb net zelf nog gebeld met een netwerkspecialist en die gaf hetzelfde aan.

Alex zegt al dat je met 4G een hele nette snelheid die niet ver onder het landelijk gemiddelde ligt. Je 3G snelheid is zelfs bijna het maximaal haalbare (14,4).
Misschien zit 'm daar ook de oorzaak van het gevoel dat je hebt. Juist omdát je 3G zo snel is, is het verschil met 4G niet zo groot.
Misschien is het ook handig om op http://ltemasten.nl/ te kijken. Je kunt hier de masten per provider selecteren. Voor Simyo kies je dan uiteraard alleen de KPN masten. 
Badge +8
Goede tip, Jackyrelouw!
en welkom op het forum :)
Hoe kwam je op die website terecht?

Groetjes, Charlene
Goede tip, Jackyrelouw!
en welkom op het forum :)
Hoe kwam je op die website terecht?

Groetjes, Charlene


Google is in zulke situaties je grote vriend 😉
Badge +8
Haha, Google is mijn lifeline ;)
Ik word er echt zenuwachtig van als ik iets niet kan opzoeken, merk ik.. Da's ook niet goed 🆒

Groetjes, Charlene
Badge +1
Hoe actueel is ltemasten.nl. Ala ik in mijn omgeving (9851) kijk naar 4g masten van KPN, en dan pak ik even alle frequenties, KPN en LTE dan zie ik een enorm gebied waar de 4G nog niet actief is, door hun vrij grote bereik is er wel dekking volgens de kaart van KPN. Word deze kaart regelmatig geupdate?

Erik
Badge +3
Flex 4G van Simyo is supersnel! Mijn complimenten. Tot nu toe heb ik overal in Nederland de beschikking tot 4G gehad. Ik heb nog nooit meegemaakt met mijn nieuwe iPhone 5s dat de "E" zichtbaar is geweest. 3G uiteraard wel, omdat er nog over dit netwerk gebeld moet worden.. 😉
Reputatie 2
Badge +6
Hoi ErikM1972,

Hoe actueel ltemasten.nl precies is durf ik niet te zeggen. Ik neem aan vrij recent 🙂 Om daar een concreet antwoord op te krijgen, kun je ze misschien het beste een e-mail sturen naar [email]info@ltemasten.nl[/email].

@mmatheeuwsen, Wat leuk dat je zo tevreden bent met 4G 🙂 Er wordt inderdaad nog over het 3G netwerk gebeld, hopelijk verandert dat snel naar VoLTE 😃
Badge +4
Mijn ervaring is ook goed met Flex 4g  overal bereik en supersnel

groet Karin
Badge +6
Hoi Karin71,

Goed om te horen! 🙂

Reageer