.

Dieren liefhebbers


Reputatie 7
Badge +10
  • Oud Community Manager
  • 5116 reacties
Hoi allemaal,

Er zijn een aantal forumleden die duidelijk een liefde voor dieren hebben! Nu ben ik erg benieuwd of jullie huisdieren hebben? Van katten tot honden en van ganzen tot ratten 😉 Ik ben benieuwd naar al jullie foto's en vooral verhalen. Iedereen weet dat deze lieve diertjes vaak niet zo onschuldig zijn als ze eruit zien 😉 Laat ik aftrappen: Maak kennis met Castiël. Mijn prachtige Europese korthaar van 6 jaar oud. Hij is ontzettend lief en knuffelig. Er is altijd een maar, hij vindt het heerlijk om mijn prullenbak leeg te trekken en daarbij al het vuil lekker door het huis te smeren. Bedankt... kat ;)

Groetjes,
Angela


224 reacties

Reputatie 7
Badge +9

Wij hebben een paar weken de poes van onze dochter te logeren en ik heb haar (poes dus) met mijn nieuwe iPhone 13 geportretteerd. Ik blijf me verbazen over de beeldkwaliteit van de 13. Dit is een vrij kleine uitsnede van de originele foto. Croppen zonder veel verlies aan scherpte kan met deze camera prima. De poes heet Ebie en is van een soort Aziatisch ras (maar niet Siamees), zo heb ik me laten vertellen.

 

 

Reputatie 7
Badge +9

Inderdaad een haarscherpe crop, Scotty.

Maarre….vertel eens, de Leon mist hier het nodige, de laatste keer was je bezig met een iPhone 11 :grinning: en nu al de 13? Zou het kunnen dat je de Schotse Postcodeloterij gewonnen hebt?:sunglasses:

Ikzelf loop 3 modellen achter op je. Heb nog steeds, na alle tevredenheid de XR. En ben niet van plan een hoop geld uit te geven aan een eifoon want al veul geld uitgegeven de laatste maanden. Teveel, echt wel. En ik wil geen abonnement (+ foon) aangaan bij een provider, buiten Sim only dan.

Reputatie 7
Badge +9

@de leon Ik had mijzelf vorig jaar verblijd met een 12 mini want ik dacht zo’n klein handig toestelletje dat alle technische hoogstandjes van de 12 heeft maar dan wat compacter, dat is iets voor mij. Nu bleek later dat het scherm toch wat aan de kleine kant was, mijn gezichtsvermogen wordt er tenslotte niet beter op, dus toen de 13 uitkwam dacht ik: die pakken we. Vooral ook omdat ik voor de 12 mini nog een redelijke prijs kon krijgen. Het is de beste foon die ik ooit heb bezeten. Ook heel fijn dat hij twee simkaarten kan herbergen, waaronder de fantastische eSIM van Simyo. Een aanrader dus wat mij betreft (als je het geld er voor overhebt...).

Even dit topic uit de mottenballen halen met een foto. Ben benieuwd of de huidige moderators zelf ook huisdieren hebben. Zoja, welke.

 

 

Even dit topic uit de mottenballen halen met een foto. Ben benieuwd of de huidige moderators en klanten zelf ook huisdieren hebben. Zoja, welke.

 

 

 

Reputatie 6
Badge +5

Hoi,

Wat een leuke topic!!! En die foto's, wat super schattig allemaal 😍.
Super mooi aquarium @Friesian! Vroeger (10 jaar geleden 😂) wou ik heel graag een aquarium hebben! Ondanks dat ik gek ben op dieren heb ik op dit moment helaas geen huisdieren. Wellicht in de toekomst wanneer ik meer tijd en plek heb 😄

Groetjes,

Seren

Reputatie 7

Jeetje dit topic heb ik even gemist de laatste maanden 🙄. 

Knappe foto @Scotsman. Inderdaad de camera in de iPhone 13 is subliem. Ik zelf heb dan de 13 Pro Max en het is erg fijn om daarmee te kunnen fotograferen.

Op een zilvervisje en een spin(netje) na zo nu en dan hebben wij helaas geen huisdieren. Mijn jonge puberdochter is erg bang voor los lopende dieren. Dieren op TV of achter een hek vindt ze prachtig, maar of het nu een konijn, kat of hond is, ze is er bang voor. De laatste tijd gaat dit wel ietsjes beter. En mijn vrouw heeft een allergie, maar ook die is in de loop van de jaren wel minder geworden. Zelf ben ik opgegroeid met altijd een hond of een kat of beiden om me heen. Ja, een hond zou wel erg leuk zijn. Mijn oudere puberzoon zou ook erg graag een hond willen.

Reputatie 7
Badge +9

@RicoK Ik denk dat Bo of een soortgelijke hond je dochter over -in ieder geval- haar hondenangst heen zou kunnen helpen, simpel omdat zij een enorm lief beest is. Bo dan, niet je dochter 😉. Het dochtertje van een vriendin van mij heeft ook hondenangst (Ze springen tegen je op en doen onverwachte dingen, daarom….). Bo was de eerste hond, die zij durfde te aaien en zelfs stukje uitlaten. Gewoon omdat het een heel rustig dier is.
En…pubers die graag een hond willen, moeten dat op contractbasis doen. Dat betekent hun gegarandeerde blijvende inbreng. Geldt voor elk dier dat ze graag willen. 
Deze foto is overigens genomen tijdens de ‘aftermath’ van de laatste storm. Wij waaiden uit onze broeken maar Bo vond de harde wind wel spannend. Neus in de wind en de luikjes toe. 
 

 

Reputatie 7

Prachtige foto @de leon !

Maar geloof me, het doet er niet toe of een dier wel of niet lief is. Een konijn is tenslotte ook lief, toch? Voor elk dier, groter dan een mier, heeft mijn dochter een angst. Ik (be)noem hier een mier, want werkelijk, dat is het enige dier, waar zie niet bang voor is.

Echter, zoals ik aangaf, de laatste tijd lijkt het de betere kant op te gaan wat betreft haar angst. Enkele van haar vriendinnen hebben ook honden. En daar lijkt ze inmiddels iets(jes) minder angstig voor.

Haar angst is, denken wij, ontstaan, doordat ze toen ze een paar jaar oud eeuh jong was, bijna omver werd gekegeld door de ontzettend lieve hond van onze toenmalige buren die ons als buren altijd erg enthousiast gedag kwam zeggen, zodra wij naar buiten kwamen en hij ook buiten was.

Een erg goedmoedige lobbes was het, maar erg enthousiast. Ik persoonlijk houd daar wel van. Maar waar dan de angst voor elk ander dier dan precies vandaan is gekomen is ons een raadsel.

Reputatie 7
Badge +9

@RicoK Thx
En zonder nu psycho analytisch bezig te gaan, het kan misschien te maken hebben met dat zij niet weet / vertrouwt hoe dieren reageren. Je kunt immers niet verbaal met ze communiceren. Dus in haar optiek zijn ze misschien standaard en in principe onberekenbaar.       
Geldt voor sommige mensen trouwens ook. Die communiceren wel verbaal maar een heerschap als Poetin volgt toch hoofdzakelijk en vooral zijn eigen (hoogstwaarschijnlijk kleine) piemeltje. Wat is enger? 🤔

@de leon en @RicoK ik kan en wil natuurlijk niet iets beoordelen, je kent de dochter als geen ander als ouders. Maar om ook een praktijkvoorbeeld te geven. In het verleden, langer geleden, ongeveer voordat de jaartelling is uitgevonden hadden we ook een labrador. De dierenarts durfde de hond een tabletje in de mond te geven. Bij een andere hond zou hij het niet gedurfd hebben. Ook al zijn en blijven het dieren er is in de praktijk veel verschil in het karakter van honden.

Reputatie 7

Op de basisschool werd mijn dochter wel als ‘hoog-sensitief’ aangemerkt. Wellicht zal zij de zaken anders ziet en voelt.

Even een fotootjuh update van het forum paerdjuh. Een fotootjuh van mijn Juwel Rio 180 met JBL buitenfilter Cristalprofi 1502 en CO2 installatie.

 

Reputatie 7
Badge +9

Vroeger hadden mijn broer en ik (toen we nog thuis woonden) een speciaal aquarium van 140x50x50 cm. Speciaal aquarium omdat er alleen maar Nyassa Cichliden in zaten. Zoals die op het plaatje hieronder. Dus grotere vissen. Was ook daarop ingericht. Veel rotsachtig gesteente. Weinig planten want die graven ze uit. Nyassa cichliden nemen de eitjes in de bek en ‘broeden’ ze daar uit. 
Met deze bak hebben we de jeugdprijs gewonnen in onze regio. Bijzonder was dat enkele soorten onderling soms ook wel eens paarden en je eigenlijk een nieuwe soort vis kregen. We hadden vaak jongen en die brachten we naar de ‘visboer’. Eigenlijk hadden we er toen geen erg in maar misschien waren die nieuwe soorten wel geld waard. De ‘visboer’ zag ons graag komen. 
@Friesian Zuurstoftank?🤔

 

Bo krijgt de groeten van Billy moet ik zeggen van hem. Trouwens, ik wordt elke dag door hem uitgebreid uitgelaten. (kooikerhondje, echt Nederlands ras) 

 

Even een fotootjuh update van het forum paerdjuh. Een fotootjuh van mijn Juwel Rio 180 met JBL buitenfilter Cristalprofi 1502 en CO2 installatie.

 

Onlangs weer onderhoud gedaan, snoeibeurt, waterwissel 50% doe ik wekelijks. Planten groeien supergeweldig,  Led verlichting, Co2, voeding in de ruimste zin van het woord. 

Bezig met onderhoud geweest met mijn Juwel Rio 180 aquarium.   

Dus ben vandaag even zoet. 🤪

 

Reputatie 7
Badge +9

Bezig met onderhoud geweest met mijn Juwel Rio 180 aquarium.   

Dus ben vandaag even zoet. 🤪

Ja, die waterplantjes groeien hard! Die hebben kennelijk geen problemen met die droogte overal! 🤪

Daarom sproei ik ook regelmatig met mijn diy spraybar,  lees..... ik heb geen deadspots. 😉🙂

Reputatie 6
Badge +4

Het is even geleden dat ik hier op het forum iets schreef. Kan te maken hebben gehad met de Coronaperiode……want het is 2 jaar geleden maar die heb ik gelukkig zonder kleerscheuren overleefd..

En het gaat zo goed met mijn Simyo abonnement dus prima, geen klachten meer te melden.

Ik zie dat het Dieren Liefhebbers forum nog steeds bestaat.

Hier heb ik regelmatig over Cash, mijn lieve en humoristische oppasboxer iets geschreven meestal met  een foto er bij.

Cash is helaas vorig naar mei 2021 overleden op bijna 13 jarige leeftijd en dat was verdrietig voor zijn baasjes maar ook voor mij als zijn oppasvrouwtje, ik mis hem nog steeds…..Het was een bijzondere boxer…...

Vorig jaar hebben we zijn as uitgestrooid in zee, uiteraard in Zeeland waar hij zo graag altijd was (en ik ook samen met mijn man en Cash)

We komen nog steeds regelmatig samen in Zeeland en het is daar genieten maar er ontbreekt iemand……..

Bijgaand een van de laatste foto's die van Cash werd genomen.

Groetjes van Frida uit Limburg

 

Leuk om weer van je te horen @Frida . Wat was Cash een erg leuke hond waaraan jullie dierbare herinneringen houden. Zowel voor jullie als oppas en de baasjes.

Wel een respectabele leeftijd voor de hond zelf, jullie allemaal hebben het wat dat betreft wel goed getroffen met die hond. 

Er zal ongetwijfeld de beste keuze zijn gemaakt voor de hond zelf en dat is altijd het beste, meteen ook het belangrijkste. Het is een onderdeel van de zorg voor elk dier. 

 

Prachtige foto, van een geweldige hond. 

Reputatie 6
Badge +4

Dankjewel @Friesian ja lang geleden en leuk dat je reageerde op mijn berichtje.

Cash word erg gemist maar hij is van ouderdom gestorven. We hebben lang van hem mogen genieten.

Hoe is het met jou en je hondje Bobbie?

Met Billy gaat het erg goed. Maar tis wel een pittig kereltje. Een keiiiiiiigoeie kooiker die mij elke dag duidelijk zegt wanneer ik moet worden uitgebreid uitgelaten.

 

Reputatie 6
Badge +4

Wat toch een lieverd en mooi om te zien. Heerlijk toch dat hij jou aan het werk houdt 😀

Prachtige foto.

Reageer