.

Deel hier je favoriete recept


Reputatie 5
Badge +10
  • Oud Community Manager
  • 6701 reacties
Hey allemaal,

Eten is heeeurlijk! Heb jij laatst nog een heel lekkere nieuwe schotel gemaakt of een overheerlijk recept ontdekt die je met ons wil delen? Laat het hier achter.

Ik ben zelf niet zo'n koker, dus de wereldgerechten rijzen de pan uit bij mij thuis. Maar ik ben niet te beroerd om wat van jullie te leren.

Wat is nou echt een aanrader?

81 reacties

Reputatie 6
Badge +4
Ah kijk nog een mooi saladerecept Friesian! 🙂 Voor de vegetariërs onder ons kun je de ham ook vervangen door vegetarische hamstukjes, even voorbakken en klaar.

Dit recept vind ik ook erg lekker, maak het geregeld:

Gevulde parika's met geitenkaas, quinoa en cashewnoten

225g prei à la crème deelblokjes (diepvries, pak à 450 g)
4 el olijfolie
3 tenen knoflook
1 blik tomatenblokjes met basilicum (400 g)
1 rode paprika
1 oranje paprika
100g verse geitenkaas
275 g quinoa
75 g ongezouten cashewnoten
50 ml water
1 snufje zout
1 snufje peper
1 ovenschaal (inhoud 3 l)

Bereidingswijze

Ontdooi de prei in een steelpan op laag vuur. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes met het water toe en breng tegen de kook aan.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Draai het vuur laag en leg de paprika’s met de bolle kant in de saus. Voeg zout en peper naar smaak toe en stoof de paprika’s afgedekt 15 min.
Schep de paprika’s met de saus in de ovenschaal. Schep de prei in de paprika’s. Verkruimel de geitenkaas boven de prei en bak de paprika’s in de voorverwarmde oven in 25 min. helemaal gaar.
Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet het kookvocht af. Roer de cashewnoten door de quinoa.
Verdeel de paprika’s met de tomatensaus over 4 diepe borden en schep de quinoa erbij.

Enjoy!!
Eergisteren weer eens Huzarensalade gemaakt.
Tis wel wat hak- en snijwerk, maar dan heb je ook iets.

Ingrediënten..
400 gram aardappelen
1 appel
5 grote augurken
1 middengrote ui
200 gram gekookte ham blokjes
Mayonaise
Mosterd
Zout en peper
Peterselie
Worcestershiresaus.

Aardappelen en brunoise (kleine blokjes) snijden,
2 minuten blancheren. Afspoelen onder koud water en verder laten afkoelen op een doek.

Ui snipperen, augurken en brunoise snijden, appel schillen, klokhuis verwijderen. En daarn.a en brunoise snijden.

Alles in een kom mengen met niet te veel en niet te weinig mayonaise, beetje zout, beetje peper, theelepeltje mosterd en een paar druppels worcestershiresaus en wat peterselie.

Daarna verdelen in een kom en een beetje peterselie er overheen strooien

Zie hier, het resultaat.

Reputatie 6
Badge +7
Hoi allemaal,

Het is de Nationale Week Zonder Vlees. Ik heb dus een topic geopend met App tips en lekkere vegetarische recepten. Even geen inspiratie wat je wilt eten deze week? Klik dan hier.

Groetjes,
Asma
Badge +7
Oooh tof! Dit is wel een leuk topic voor als ik weer eens Koos Inspiratieloos ben met eten :D

Ik heb laatst weer eens courgette lasagna gemaakt. Hiervoor heb je nodig:
- 2 courgettes
- een groot pakje Frito tomatensaus
- een potje rode pesto
- paprika
- geraspte kaas

Je begint met het maken van de courgette-lasagna plakjes. Dit doe je door met een kaasschaaf lange plakjes te maken.

Vervolgens doe je een laag tomatensaus in een ovenschaal. Hier doe je een laag courgette overheen. Deze smeer je in met rode pesto. Vervolgens doe je een laagje met stukjes paprika en daarna weer een laag met tomatensaus. Daar gaat een laag geraspte kaas overheen. Vervolgens weer een laag courgette, rode pesto en ga zo maar door.

En natuurlijk eindig je weer met de tomatensaus en een goede laag kaas. Dan nog 30-45 minuten in de oven en dan is het klaar 😃
Reputatie 6
Badge +7
Wóóóó, een recepten-topic!

Bedankt voor het uppen Friesian. Ik ben echt van de recepten. Zal binnenkort eens wat lekkere recepten posten.

Groetjes,
Asma
Reputatie 7
Badge +10
Goed idee, Friesian! Ik ga vanavond even een lekker receptje zoeken voor jullie 😃
**Kuch kuch** ff dit topic afstoffen. Is al een tijd niet gebruikt.


Een zeer eenvoudig gerecht welk past bij bijvoorbeeld gekookte aardappelen en een lapje gebakken vlees.

Tuinbonen
Gerookte spekblokjes
Cognac

Tuinbonen koken.
Spekblokjes bakken in boter.
Blussen met cognac.
En daarna spekblokjes mengen met tuinbonen.

Een eenvoudig recept....

Je hebt nodig....
Melk
Suiker
Vanillesuiker
Ei
Bloem
Appel
Ik gebruik bij voorkeur geen zout !

Maak een pannenkoekbeslag met daar in stukjes appel.
Pannenkoekjes van bakken.
Naar voorkeur wel/niet met poedersuiker bestrooien.
Reputatie 4
Badge +10
Yammie! Ik wou altijd al eens bananenbrood maken! Ik ga hem zeker eens proberen Angela :D


Dit weekend was mijn familie op bezoek en had ik kip gemaakt in de oven. Ik had er broccoli, wortels en champignons apart bijgemaakt met rijst. De saus kan je lekker over de rijst en groenten doen :)

Wat je nodig hebt:
4 kippenpotten/ bouten
2-3 rode uien (in stukjes)

2 el ketjap manis
2 el tomatenketchup
2 el balsamico-azijn
4 el worcestershiresaus
2 el basterdsuiker
3 el olijfolie

2 tl tijm
2 tl paprikapoeder
Chilipoeder (naar smaak)
Peper & zout (naar smaak)

Je kan de oven voorverwarmen op 200 graden. De kip moet ongeveer 45 minuten in de oven. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de grote van de kip. Ik heb zelf de kippenpotten op een gegeven moment ingesneden, dat ging iets sneller :P

Omdat het oog ook wat wil, hierbij nog een fotootje ;)

Reputatie 7
Badge +10
Oh, die van jou klinkt ook goed Ernst! Wat eet je daar dan voor groente bij? Of kun je dit met alles combineren?
Dit kun je met alles combineren wat je er lekker bij lijkt, Angela!
... Dat klinkt als een 'water en brood' dieet De Leon.
Thee en brood, Angela. Thee en brood...


Tometo - tomato / poteto - potato ;)

Groetjes,
Angela
Reputatie 5
Badge +11
Oh, die van jou klinkt ook goed Ernst! Wat eet je daar dan voor groente bij? Of kun je dit met alles combineren?
Dit kun je met alles combineren wat je er lekker bij lijkt, Angela!
... Dat klinkt als een 'water en brood' dieet De Leon.
Thee en brood, Angela. Thee en brood...
Ik krijg honger als ik dit lees.. Helaas heb ik geen recept voor jullie..
Reputatie 7
Badge +10
Oh, die van jou klinkt ook goed Ernst! Wat eet je daar dan voor groente bij? Of kun je dit met alles combineren?


Dus nu een mager receptje graag!



Deze zus?

du Pain rôti met kamillethee.

Benodigdheden:

- zakkie kamillethee merk maakt niet uit, zelfgeplukt mag ook
- 0,5 l ongekookt water
- waterkokurd
- snee wit brood
- broodroosturd

Kook het water in de waterkoker en laat even afkoelen.
Schenk dit in een ruim glas.
Hang de kamille erin maar niet langer dan 10 minuten.
Frot intussen de witte snee brood in de broodrooster en laat minimaal 2 minuten roosteren.
Af laten koelen.
Drapeer alles leuk op een groot bord met een takje peterselie.
Smullen maar! :P


... Dat klinkt als een 'water en brood' dieet De Leon. Ik sta er niet echt te springen om dit te proberen eerlijk gezegd 😉 Maak dan een lekkere bananenbroodje!

Wat heb je nodig:

3 bananen
150 gram amandelmeel
1,5 theelepel bakpoeder
3 eieren
Snufje zout
2 eetlepels honing
1 hand noten (Denk aan hazel- of pecannoten)
Snufje kaneel
Olie om in te vetten

En dan:

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakevorm in. Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en meng alles in enkele seconden (niet te lang!) tot een glad beslag. Giet het mengsel in de vorm en zet de cakevorm in de oven. Bak het bananenbrood in 55 minuten gaar. Haal het brood vervolgens uit de oven, laat het iets afkoelen en snijd het vervolgens in plakken.

Smullen maar!

Groetjes,
Angela
Reputatie 7
Badge +9

Dus nu een mager receptje graag!



Deze zus?

du Pain rôti met kamillethee.

Benodigdheden:

- zakkie kamillethee merk maakt niet uit, zelfgeplukt mag ook
- 0,5 l ongekookt water
- waterkokurd
- snee wit brood
- broodroosturd

Kook het water in de waterkoker en laat even afkoelen.
Schenk dit in een ruim glas.
Hang de kamille erin maar niet langer dan 10 minuten.
Frot intussen de witte snee brood in de broodrooster en laat minimaal 2 minuten roosteren.
Af laten koelen.
Drapeer alles leuk op een groot bord met een takje peterselie.
Smullen maar! 😛
Reputatie 5
Badge +11
Klinkt lekker, Angela!

Gisteren heel eenvoudig maar oh zo lekker stukjes kip klaargemaakt.
100 ml Griekse of Turke yoghurt, mengen met een flinke eetlepel kerriepoeder en een stuk of acht stukjes kip van rond de 100 gram erin rollen en een uurtje of twee afgedekt in de koelkast laten staan.
Het yoghurt/kerrie mengsel is dan redelijk ingetrokken en hup, zo die stukjes in de pan en met een niet te hoog vuurtje laten garen.
Reputatie 7
Badge +10
Hmm, wat dacht hier van Koorelle?

Kabeljauw met prei-pesto

4 personen, 25 min bereiding (310 Kcal pp)

Benodigdheden:

4 stukken kabeljauw filet van 100 gram
Zak Prei a la crème (diepvries)
1 tomaat
1 rode uit
1 courgette in kleine stukjes
3 eetlepels pesto
2 eetlepels olijfolie
Zwarte peper

Werkwijze:

Bak de courgettestukjes en de rode ui in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 5 minuutjes. Voeg de prei en de tomaat erbij en bak het geheel door. Schep de pesto door de groenten en verwarm kort mee. Bak in een andere pan de 4 stukken kabeljauw in olijfolie in ongeveer 5 minuten gaar en bestrooi met de verse peper.

Leg de groenten op een bord en leg daarop de kabeljauw en smullen maar!

Groetjes,
Angela
Reputatie 4
Badge +8
Vet vet vet...
Kan ik niet goed tegen.
Dus nu een mager receptje graag!

Ik weet er even geen.
Druk druk druk
Reputatie 7
Badge +10
Dat klinkt als een heerlijk broodje Maikel.twinnie. Niet zo goed voor de lijn met de mayo en bacon ;)

Groetjes,
Angela
Reputatie 5
Badge +10
Hier heb ik nog een broodje welke ik laatst kreeg van iemand waar we bij waren.
Je hebt nodig.

1x baguette
Spek (om uit te bakken)
Sla (Liefs van het blad)
Komkommer
Tomaat
Ham (Hoeft niet perse)
Kaas
Mayonaise.


Wat men doet.
Je laat de pan heet worden. Legt er het spek in en bakt de spek lekker krokant. GEEN BOTER GEBRUIKEN
(als je niet weet wanneer de pan heet is, een druppel water in de pan gooien en als het alle kanten op gaat of gaat bruisen is de pan heet)
We snijden de baguette open en gaan hem alvast wat mayo op smeren, gevolgd door de kaas, en de ham als je dat wilt.
Snij de tomaat en de komkommer in plakken en was de sla.
Doe dit alle 3 op de baguette en geniet van iets heerlijks.

Smakelijk!
Reputatie 7
Badge +10
Laat ik mijn favoriete recept dan ook maar eens openbaar maken! Hebben jullie ooit gehoord van spinazie pannenkoeken? Klinkt gek, smaakt heerlijk. Daarbij is het ook nog super simpel en snel te bereiden.

- Zorg dat je een taartvorm klaar hebt staan
- Bak 7 pannenkoeken
- Bak 1 zakje spekjes op van +/- 150 gram
- Zijn de spekjes klaar? Meng hier dan pijnboompitten doorheen. Hoeveelheid naar smaak.
- Verwarm je oven vast voor op 180 graden
- Spinazie á la crème uit de vriezer halen, in een pan doen en opwarmen.
- Spekjes en pijnboompitten door de spinazie heen mengen.

Daarna ga je stapelen in de taartvorm. 1 pannenkoek, laagje van het spinaziemengsel, 1 pannenkoek enz. Uiteindelijk eindig je ook met een pannenkoek bovenop. Hier strooi je nog wat geraspte kaas overheen. Nu kan alles nog een half uurtje de oven in. Is dit ook achter de rug? Dan is het tijd om te genieten 😉 Als jullie besluiten dit recept uit te proberen, hoor ik natuurlijk graag welk oordeel jullie hierover vellen!

Groetjes,
Angela
Reputatie 5
Badge +10
Ik kom ook even gezellig meekoken als jullie het niet erg vinden.
Mijn recept voor een vullend voorgerecht.

Heb je even 25 minuten de tijd is dit zeker aan te bevelen.
Salade met bospadenstoelen en gekonfijte sjalotjes.

- 15 sjalotjes, gepeld
- 50 gram boter of vloeibare boter.
- 100 ml rode wijn.
- 100 ml witte wijn.
- 100 ml vleesbouillon van een tablet.
- 250 gram gemende bospaddenstoelen
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en versgemalen peper het liefst uit een molen!
- 100 gram magere gerookte spekblokjes.
- 2 teentjes knoflook, gehakt mensen (En dat is niet gesneden!)
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 125 gram gemengde bladsla (ijsbergsla geniet de voorkeur)
- 2 lenteuitjes/bosuitjes, in ringen.
- Gehakte peterselie (In een bus is ook prima)

We gaan eens heerlijk koken!!!
Halveer de sjalotjes of snijd ze in vieren. Verhit de boter en bak ze hierin lichtbruin. Giet de wijn en bouillon erbij en bak zachtjes tot het vocht bijna verdampt is. Borstel of veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of repen. Verhit de olijfolie en bak hierin de paddenstoelen, bestrooid met zout en peper, 2 minuten op een lage stand en schep ze uit de pan. Bak de spekblokjes krokant in het bakvet. Voeg knoflook, wijn, balsamicoazijn en de paddenstoelen toe en stoof 2 minuten zodat de wijn iets verdampt. Verdeel de sla over de borden. Leg het paddenstoelenmengsel en de gekonfijte sjalotjes erop en sprenkel het bakvocht erover. Bestrooi met bosui of peterselie.

Wijnadvies:
Een normale rode wijn volstaat.
Een droge witte wijn is voor het gerecht aan te raden omdat een zoete witte wijn ook direct de smaak hoger maakt.



Succes met koken mensen!
@ Alex,
Zonder de spekjes is dit een prima vegetarisch gerecht.
Reputatie 5
Badge +11
Btw waar had je die tang voor nodig?
Iets met een velletje van de vis 😛
Reputatie 7
Badge +9
Ah...Ernst, jij bent ook van de vis begrijp ik. Btw waar had je die tang voor nodig?

Leuk zo die recepten hier 🙂. Heeft iemand nog een geniaal vegetarisch recept?

Yep, alles wat lekker is....maar laat het vlees weg :P



Bedenk me door jouw recept dat ik ook nog een aantal leuke ovenrecepten heb!
Zal eens in mijn kooknotities gaan spitten!!


Zee ze 8 maand geleden en wij ondertussen maar wachten en wachten...:8




Boerenkool is een superfood zeggen ze.....


Yep, met al die vette spekkies, vette jus en een vette worst word je er superdik van. 😛
Reputatie 5
Badge +11
Okee; 1tje met 2 varianten.

Men neme een schoongemaakte, verse paling (zie foto, verser krijg je 'm niet en ter illustratie van formaat; mijn hand)
Variant 1: Leg op een flinke strook aluminiumfolie.
Besprenkel met wat citroensap, en strooi er wat zeezout en peper over. Partjes citroen erbij, alsmede een handjevol peterselie.
Wikkel de paling als een toffee in het folie en hop, op de grill/bbq! Lekker gaar laten stoven en smullen maar.


Variant 2: Snij de paling in moten van +/- 4 cm.
Verhit een flinke klont roomboter in een koekepan met dikke bodem. Doe daar een béétje water bij en een flinke scheut witte wijn. Rangschik de mootjes paling in de pan en besprenkel ze met wat verkruimelde beschuit. Laat ze langzaam op laag vuur garen en dan geld ook hier: smullen maar!

Zegguh Naomi.

Als keukenprinses...heb je nog meer recepten?🆒

Reageer