Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Wederom afgesloten wegens onbetaalde factuur

  • 22 maart 2013
  • 8 reacties
  • 416 Bekeken

Badge
Hoi Moderators,

Ik heb gisteren een betaling (wel wat laat) gedaan aan Simyo maar ben vandaag toch afgesloten... Dit kan toch niet waar zijn.. Wordt ik telkens afgesloten voordat jullie deadline voorbij is... Er staat "voor 27-03-2013' , en gisteren is volgens mij toch echt wel bijna een week voor de deadline.. Ik wil graag voor het weekend nog aangesloten worden, want om vandaag afgesloten te worden is simpelweg niet normaal! Mocht ik vanavond niet kunnen bellen dan wil ik alvast graag per volgende maand mijn abonnement opzeggen want dit is gewoon onzin..

In afwachting op uw reactie..

Mvg,

Ishtvan
icon

Beste antwoord door Alex 26 maart 2013, 16:59

Hoi Moderators,Ik heb gisteren een betaling (wel wat laat) gedaan aan Simyo maar ben vandaag toch afgesloten... Dit kan toch niet waar zijn.. Wordt ik telkens afgesloten voordat jullie deadline voorbij is... Er staat "voor 27-03-2013' , en gisteren is volgens mij toch echt wel bijna een week voor de deadline.. Ik wil graag voor het weekend nog aangesloten worden, want om vandaag afgesloten te worden is simpelweg niet normaal! Mocht ik vanavond niet kunnen bellen dan wil ik alvast graag per volgende maand mijn abonnement opzeggen want dit is gewoon onzin..In afwachting op uw reactie..Mvg,Ishtvan
Hoi ishtvan,In de eerste mail ter herinnering van je nog niet betaalde wordt je geattendeerd op het mogelijk afsluiten van je telefoonnummer. Daarom raad ik je aan om op tijd te betalen. Je voorkomt hiermee ook administratiekosten.Groetjes,Alex
Bekijk originele reactie

8 reacties

Badge
Beste,

Mijn excuus. Ik heb net geprobeerd te bellen en het lukt wel. Wel raar dat ik een afsluiting sms heb gekregen..

Mvg,

Ishtvan

Hoi Moderators,

Ik heb gisteren een betaling (wel wat laat) gedaan aan Simyo maar ben vandaag toch afgesloten... Dit kan toch niet waar zijn.. Wordt ik telkens afgesloten voordat jullie deadline voorbij is... Er staat "voor 27-03-2013' , en gisteren is volgens mij toch echt wel bijna een week voor de deadline.. Ik wil graag voor het weekend nog aangesloten worden, want om vandaag afgesloten te worden is simpelweg niet normaal! Mocht ik vanavond niet kunnen bellen dan wil ik alvast graag per volgende maand mijn abonnement opzeggen want dit is gewoon onzin..

In afwachting op uw reactie..

Mvg,

Ishtvan
17 mrt een E-mail gekregen dat ik binnen 7 dagen moest opwaarderen ....Vandaag opgewaardeerd....(23 mrt !! )
En toch al afgesloten........ En op zaterdag kun je geen contact opnemen met de klantensevice ...dus dat betekend een heel weekend geen telefoon ...
Echt belachelijk !!! Waar slaat dit op !!!
Reputatie 2
Badge +1
Hey drdre,

Wij hebben jouw aansluiting op 23-03 opnieuw op het netwerk gezet. Heb je jouw toestel reeds uit en ingeschakeld en het nogmaals geprobeerd?
Reputatie 5
Badge +10
Hoi Moderators,

Ik heb gisteren een betaling (wel wat laat) gedaan aan Simyo maar ben vandaag toch afgesloten... Dit kan toch niet waar zijn.. Wordt ik telkens afgesloten voordat jullie deadline voorbij is... Er staat "voor 27-03-2013' , en gisteren is volgens mij toch echt wel bijna een week voor de deadline.. Ik wil graag voor het weekend nog aangesloten worden, want om vandaag afgesloten te worden is simpelweg niet normaal! Mocht ik vanavond niet kunnen bellen dan wil ik alvast graag per volgende maand mijn abonnement opzeggen want dit is gewoon onzin..

In afwachting op uw reactie..

Mvg,

Ishtvan


Hoi ishtvan,

In de eerste mail ter herinnering van je nog niet betaalde wordt je geattendeerd op het mogelijk afsluiten van je telefoonnummer. Daarom raad ik je aan om op tijd te betalen. Je voorkomt hiermee ook administratiekosten.

Groetjes,

Alex
Badge
Bij mij staat internet "aan". Niet omdat ik internet gebruik, maar omdat ik standaard alles op "ja" of "aan" had.
Sinds dit begin dit jaar is er rond de 26ste van de maand een internetverbruik van 12 - 15 kB. O.K. dat kost maar een cent. Maar ik heb helemaal geen internet op mijn telefoon! Waar komt dat internetverbruik vandaan? Of is het, ja ik ga maar even mee op de hype dat het altijd aan een ander ligt en nooit aan jezelf, is het zo dat die ene cent wordt gebruikt om mijn €6,99 af te ronden om die nieuwe site te bekostigen? :o
Dank voor een evenutele beantwoording.
Oh ja, wijs geworden door deze financiële aderlating heb ik inmiddels "internet" natuurlijk uitgezet, maar ik vraag me af of voor mensen met een smartphone er niet ook zo af en toe een kB-tje tussendoor glipt.
Vriendelijke groet.
Reputatie 2
Badge +1
Hey Hansje,

De verbruikskosten worden gegenereerd door opdrachten die door het toestel, via de simkaart naar het netwerk gestuurd worden. In verband met de privacywet is het voor ons niet mogelijk om te zien hoe de internetverbinding is gebruikt.
Badge
Hey Hansje,

De verbruikskosten worden gegenereerd door opdrachten die door het toestel, via de simkaart naar het netwerk gestuurd worden. In verband met de privacywet is het voor ons niet mogelijk om te zien hoe de internetverbinding is gebruikt.


Hallo Wayne (en de anderen van het moderator team),

Een beetje erg vreemd is het wel, vind je niet? Om privacyredenen mogen jullie de gegevens over hoe jullie mijn kosten berekenen niet aan mij doorgeven? 
Ik gebruik geen internet, zoals ik al heb gezegd in de vorige mail. Dus is het erg vreemd dat er een spookbericht van 12-15 kB in rekening wordt gebracht. Als jullie vol blijven houden dat het een door mijn telefoon gegenereerd bericht is, dan doet mijn telefoon dat in opdracht van SIMYO, want ik zit er niet aan. Internetten met een Nokia C1, het idee alleen al, lamenielache!.
Opvallend is bovendien dat het tot drie keer achter elkaar rond de 25ste een berichtje van rond de 13kB is. Als je het mij vraag is is het een signaal dat jullie versturen om te checken of de internetverbinding aan staat En als je die optie niet op "uit" hebt gezet in je abonnement, dan geeft jullie nota aan dat de door jullie verzonden "ping" een door mij verzonden bericht is. Ja, ammehoela.
Nogmaals, het gaat om € 0,01, dus ik ga er financieel niet van onderdoor, maar je moet geen verhaaltjes gaan verkopen over door mij verzonden internetberichten, als het jullie eigen systeem zou kunnen zijn. Dus bij deze: zoek het uit alsjeblieft. 
En met die laatste zin heb je te horen gekregen dat de privacyregels niet gelden, want ik heb je net verteld dat ik je toestemming geef te kijken welke tikken er op mijn telefoonnummer worden gegenereerd.

Groeten,
Hansje   
Badge +6
Hallo Wayne (en de anderen van het moderator team),

Een beetje erg vreemd is het wel, vind je niet? Om privacyredenen mogen jullie de gegevens over hoe jullie mijn kosten berekenen niet aan mij doorgeven? 
Ik gebruik geen internet, zoals ik al heb gezegd in de vorige mail. Dus is het erg vreemd dat er een spookbericht van 12-15 kB in rekening wordt gebracht. Als jullie vol blijven houden dat het een door mijn telefoon gegenereerd bericht is, dan doet mijn telefoon dat in opdracht van SIMYO, want ik zit er niet aan. Internetten met een Nokia C1, het idee alleen al, lamenielache!.
Opvallend is bovendien dat het tot drie keer achter elkaar rond de 25ste een berichtje van rond de 13kB is. Als je het mij vraag is is het een signaal dat jullie versturen om te checken of de internetverbinding aan staat En als je die optie niet op "uit" hebt gezet in je abonnement, dan geeft jullie nota aan dat de door jullie verzonden "ping" een door mij verzonden bericht is. Ja, ammehoela.
Nogmaals, het gaat om € 0,01, dus ik ga er financieel niet van onderdoor, maar je moet geen verhaaltjes gaan verkopen over door mij verzonden internetberichten, als het jullie eigen systeem zou kunnen zijn. Dus bij deze: zoek het uit alsjeblieft. 
En met die laatste zin heb je te horen gekregen dat de privacyregels niet gelden, want ik heb je net verteld dat ik je toestemming geef te kijken welke tikken er op mijn telefoonnummer worden gegenereerd.

Groeten,
Hansje   


Hoi Hansje,

Een simkaart registreert enkel berichten, telefoongesprekken en/of internetverbruik, wanneer het toestel daar de opdracht toe krijgt van een gebruiker. Een simkaart kan niet zelf denken of handelen en wordt te allen tijde aangestuurd via het toestel en dus de gebruiker.

Dat jij als klant toestemming geeft om je internetverbruik te bekijken maakt niks uit. Vanwege de wet en van de OPTA mag Simyo als jouw provider niet bekijken wat je hebt gedaan op het internet. Wanneer Simyo dit wel zou doen dan is Simyo in overtreding.

Reageer