Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Wat is het nummer: 0653131313 op mijn factuur?


Badge
na 14 mei heb ik geen sms verstuurd, toch worden er geregeld kosten (0,02) afgeschreven. ik ben in het buitenland,
er worden 3 oorzaken genoemd: 72 uur, foutief nummer....
ik voldoe niet aan bovenstaande. wat is de oplossing dan?
icon

Beste antwoord door Angela 6 juni 2016, 09:45

Hoi Simonette,Goed dat je dit komt vragen.Zoals Raytje aangeeft, worden sms-berichten die vanuit het buitenland verzonden worden naar Nederlandse mobiele nummers, ook weergegeven met het nummer van onze berichten centrale. Je geeft aan dat je zelf geen berichten hebt verstuurd sinds 14 mei. Toch zie ik in het verbruik vaker berichtjes naar voren komen.Heb je in jouw telefoon bekeken of deze berichten wel in jouw verzonden items staan?@Raytje, bedankt voor je hulp!Groetjes,

Angela
Bekijk originele reactie

14 reacties

https://www.simyo.nl/klantenservice/vragen/er-staat-een-nummer-op-mijn-factuur-dat-ik-ni-261?c=95


Sms-berichten die vanuit het buitenland verzonden worden naar Nederlandse mobiele nummers;
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Simonette,

Goed dat je dit komt vragen.

Zoals Raytje aangeeft, worden sms-berichten die vanuit het buitenland verzonden worden naar Nederlandse mobiele nummers, ook weergegeven met het nummer van onze berichten centrale. Je geeft aan dat je zelf geen berichten hebt verstuurd sinds 14 mei. Toch zie ik in het verbruik vaker berichtjes naar voren komen.

Heb je in jouw telefoon bekeken of deze berichten wel in jouw verzonden items staan?

@Raytje, bedankt voor je hulp!

Groetjes,
Angela
Badge
dag angela, dank je voor je reactie.
ik heb dus echt geen sms'en verzonden sinds 14 mei, vandaar mijn vraag.
groeten.
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Simonette,

Dat is vreemd!

Wij kunnen niet zomaar sms'jes registeren als deze niet verzonden worden. Er wordt dus ergens vanuit jouw telefoon een opdracht verzonden om deze sms'jes te versturen. Heb je al in de verzonden items gekeken of je hier iets ziet staan?

Kun je mij vertellen welk type telefoon je hebt en of je toevallig recent nieuwe applicaties hebt gedownload? Het zijn even wat vragen, maar zo komen we hopelijk achter de boosdoener.

Groetjes,
Angela

@Raytje, bedankt voor je hulp!

Groetjes,
Angela

Mijn 2e identiteit verraden .... :P:$
Badge
dag angela, gebruik een iphone 4, versie 9.3.1 model mf 266 dn/a. heb geen verzonden items na 14 mei.
van het een op het andere moment wordt er 0,02 cent in rekening gebracht. tussen 18 april en 14 mei heb ik 2 of 3x een sms verstuurd. sinds 1 juni alle apps eraf gehaald, behalve "zoek iphone", die kan er niet af en uitgelogd bij app-store. heb geen wifi hier en staat uit. toch is er in juni alweer afgeschreven. groeten.
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Simonette,

Bedankt voor de extra informatie!

We zijn erachter! Het komt door je telefoon. Een iPhone stuurt automatisch een sms'je om Facetime en iMessage te activeren. Dit gebeurt zodra jij jouw simkaart in je telefoon plaatst. In sommige gevallen wordt er vaker een sms'je verstuurd. Als de applicatie bijvoorbeeld niet juist geactiveerd wordt. Dit kun je helaas niet tegen gaan.

Gelukkig hebben we sinds kort besloten om dit niet meer te berekenen op je factuur. Dit betekent dat het vanaf nu niet meer voor zal komen 🙂 Is het ook nog eens gelijk opgelost voor je! Via dit topic vind je wat meer informatie.

Heb je hier nog vragen over?

Groetjes,
Angela
Badge
dag angela. dank je wel voor je bericht. toch wordt er op 10 juni weer 0,02 afgeschreven. hoe zou dit opgelost kunnen worden? groeten, simonete.
Verbruiksgegevens vanuit het buitenland komen vertraagd bij Simyo binnen. Dat kan oplopen tot enkele dagen vertraging. Ik vermoed dat die sms is verzonden net voor 7 juni toen Simyo is gestopt met het in rekening brengen van die activatie sms'jes.
Reputatie 5
Badge +8
Hoi Simonette,

Wat vervelend dat er weer € 0,02 in rekening is gebracht.

Zoals je in het topic van mijn collega hebt gelezen worden de apps Facetime en iMessage geactiveerd door een automatische sms naar 00447786205094. Dit gaat ongemerkt en bovendien gebeurt het regelmatig vaker dan één keer. Daarom hebben wij besloten om sms'jes naar dit nummer niet meer in rekening te brengen.

Wanneer deze activatie in het buitenland plaatsvindt ziet ons systeem, net als jij, het nummer van de berichtencentrale (0653131313). Vandaar dat je deze sms wel op je factuur terugziet. Dit is helaas niet automatisch te blokkeren, omdat we dit nummer ook registreren bij 'normale sms'jes' die vanuit het buitenland worden verzonden.

Om dit in de toekomt te voorkomen wil ik je adviseren om je simkaart zo min mogelijk uit je telefoon te halen.

Voor nu zal ik de kosten van deze sms vergoeden, vind je dat een goede oplossing?

Groetjes,
Sean
Badge
dag sean, dank je wel voor je bericht en voor de geboden oplossing. ik haal echter NOOIT mijn simkaart uit mijn telefoon, zou niet inzien waarom ik dat zou moeten doen. inmiddels is er op 13 juni weer 0,02 cent afgeschreven. groeten, simonette.
Reputatie 5
Badge +8
Hoi Simonette,

Wat raar dat er weer een sms is gestuurd. Het komt vaak voor dat apps opnieuw worden geactiveerd, wanneer je de simkaart opnieuw in je telefoon plaatst. Vandaar dat ik dit advies gaf.

Uiteraard zal ik ook deze kosten vergoeden. Zoals ik al aangaf kunnen wij deze berichten helaas niet tegenhouden. Mocht dit probleem aanhouden, dan wil ik je adviseren contact op te nemen met de leverancier van je telefoon. Houd er wel rekening mee dat sms'jes die jij zelf vanuit het buitenland verstuurt ook met het nummer van de berichtencentrale bij je verbruik kunnen komen te staan.

Heb je hier nog vragen over?

Groetjes,
Sean
Badge
dag sean, ongeveer 1 maand terug heb je toegezegd de sms kosten te vergoeden.
wordt dat ook echt gedaan? groeten, simonette.
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Simonette,

Goed dat je nog even een berichtje stuurt! Dit is nog niet gebeurd inderdaad, mijn excuses daarvoor! Ik zal het meteen voor je in orde maken. Het ging om 7 keer SMS'jes die elk € 0,02 kostten. In totaal kom je dan uit op een bedrag van € 0,14. Je ziet zo snel mogelijk dat dit bedrag van je eerstvolgende factuur wordt afgetrokken.

Heb je nog andere vragen? :)

Groetjes,
Jihane

Reageer