Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

 • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Waarom stopt mijn internet niet, zodra mijn bundel is verbruikt?

 • 25 januari 2016
 • 8 reacties
 • 486 Bekeken

Badge
 • Startend Simyaan
 • 12 reacties
Misschien een vreemde aanhef voor een topic.
Maar het geeft precies wat er gaat gebeuren in de komende periode.

Ik ga DAG zeggen tegen Simyo.

Reden?

Door een app die bleef downloaden ben ik over mijn Mb gegaan.

Aardig dat je dan van Simyo een sms gestuurd krijgt dat je over je Embeejen limiet bent.
Kan gebeuren.

Maar de irritatie die hierbij voor mij optreed is dat ik 80 Mb over de limiet ben en daar een factuur voor krijg.
Het is voor mij onbegrijpelijk dat met de huidige technieken/programma's/monitoring het bij Simyo niet mogelijk blijkt te zijn om mijn dataverkeer op dat moment te stoppen.
Ik voel me gen.... Het lijkt echt op een geval van "zo die euro pikken we weer even In"

Mijn volgende provider wordt er één die dat wel kan of anders de snelheid gaat begrenzen. Maar niet meer Simyo

Dag Simyo
icon

Beste antwoord door Sean 26 januari 2016, 11:10

Hoi Dombo,Wat vervelend dat je ongemerkt buitenbundelkosten hebt gemaakt. Helaas kunnen wij het ook niet zien wanneer onze klanten MB's verbruiken door bijvoorbeeld automatische downloads.In verband met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) mogen wij alleen het verbruik van onze klanten in MB's registreren. Op het moment dat jij over je bundel heen ging wisten wij dus niet of dit bewust of onbewust ging. Dit is één van de redenen dat je van ons een waarschuwingsbericht krijgt op het moment dat 80% en 100% van je internetbundel is verbruikt. Het is dan aan de klant om zijn/ of haar internet uit te zetten of om bijvoorbeeld MB's bij te kopen.Het internet automatisch stopzetten of de snelheid begrenzen is helaas geen optie, maar omdat je per ongeluk over je bundel bent gegaan kan ik eenmalig het buitenbundelverbruik verrekenen met een extra bundel van €5,-. Laat het me weten als je hier gebruik van wilt maken, want we willen jou natuurlijk niet kwijt raken als klant.Groetjes,

Sean
Bekijk originele reactie

8 reacties

Reputatie 5
Badge +8
Hoi Dombo,

Wat vervelend dat je ongemerkt buitenbundelkosten hebt gemaakt. Helaas kunnen wij het ook niet zien wanneer onze klanten MB's verbruiken door bijvoorbeeld automatische downloads.

In verband met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) mogen wij alleen het verbruik van onze klanten in MB's registreren. Op het moment dat jij over je bundel heen ging wisten wij dus niet of dit bewust of onbewust ging. Dit is één van de redenen dat je van ons een waarschuwingsbericht krijgt op het moment dat 80% en 100% van je internetbundel is verbruikt. Het is dan aan de klant om zijn/ of haar internet uit te zetten of om bijvoorbeeld MB's bij te kopen.

Het internet automatisch stopzetten of de snelheid begrenzen is helaas geen optie, maar omdat je per ongeluk over je bundel bent gegaan kan ik eenmalig het buitenbundelverbruik verrekenen met een extra bundel van €5,-. Laat het me weten als je hier gebruik van wilt maken, want we willen jou natuurlijk niet kwijt raken als klant.

Groetjes,
Sean
Badge
Hoi Dombo,

Het internet automatisch stopzetten of de snelheid begrenzen is helaas geen optie,Dit gedeelte van het antwoord heeft voor mij de waarde NULL.
Nergens een duidelijk argument genoemd waarom het wel of niet mogelijk zou zijn.
Het gevoel dat ik hierbij had blijft dus aanwezig en ga daarom op zoek naar een aanbieder die de optie wel heeft.
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Dombo,

Jammer om te zien dat je er zo over denkt 😞 Zoals Sean aangeeft, bieden wij de optie om jouw internet stop te zetten na het gebruiken van jouw bundel niet aan. We kunnen hier meerdere argumenten aanhangen, maar dit verandert de situatie niet. De optie is niet beschikbaar bij ons.

Natuurlijk bieden we wel andere mogelijkheden om je verbruik in de gaten te houden. Zoals eerder vermeld, sturen wij waarschuwingssms'jes. Deze komen direct van het netwerk en zijn dus realtime. Daarnaast heb je zowel de Simyo App en onze website om je verbruik in de gaten te houden.

Het kan voorkomen dat jouw telefoon zelf aan de slag gaat op het internet. We hebben een heleboel tips en trick zodat jij dit kunt voorkomen. Deze vind je hier.

Natuurlijk zou ik het erg jammer vinden als je besluit weg te gaan. Als een andere provider beter bij je past, dan kan ik je helaas niet tegenhouden :(

Laat je het weten als je nog vragen hebt?

Groetjes,
Angela

Mijn twee dochters hebben een abonnement bij Simyo, maar ik ga ze ook beide opzeggen. Dochterlief heeft door de vele appjes/berichten/snapchats die ze de hele dag krijgt, de berichten over einde bundel gemist, waardoor we in mei 341,- moesten betalen. Wat was ze verdrietig dat ze papa en mama met zo’n hoge rekening had opgezadeld, zo zag zij dat natuurlijk. Ik was nu aan het kijken of je in kunt stellen dat internet gewoon stopt als de bundel op is, maar dat kan dus niet, bij andere providers kan dat wel...toch wel makkelijk als het om kinderen gaat en je zo de hoge rekeningen kunt voorkomen (al hou ik het nu natuurlijk zelf goed in de gaten). Ik heb er in mei helaas niks mee gedaan, maar lees nu hier meerdere verhalen over dit probleem, jammer dat het niet anders in te stellen is en nog meer jammer van die 341,-

Reputatie 6
Badge +4

Hoi Debby, 

Welkom op ons forum!

Wat vervelend dat jullie zo verrast zijn door de in rekening gebrachte kosten. Dat is natuurlijk niet fijn! Wij snappen ook wel dat het niet de bedoeling van je dochter was om deze kosten te maken, dus we komen jullie graag eenmalig tegemoet. Ik stuur je hier even een privéberichtje over met meer informatie 😊

Het is natuurlijk wel belangrijk dat dit in de toekomst niet meer gebeurt. Op het moment dat je internetbundel op is, dan zul je moeten stoppen met internetten of extra MB's moeten bijkopen via Mijn Simyo. Kijk ook even naar de tips die worden gegeven in dit blog en dit blog

Heb je hier nog vragen over? Let me know 😇

Groetjes, 
Bas

Geweldig opgelost!! We houden het nu zeker extra goed in de gaten, maar hebben haar bundel destijds ook meteenverhoogd ;). Zeer bedankt voor het meedenken en de tegemoetkoming, we zijn blij verrast. 

[.......]
 Ik was nu aan het kijken of je in kunt stellen dat internet gewoon stopt als de bundel op is, maar dat kan dus niet, bij andere providers kan dat

Goedemorgen,

@DebbyEmma  - Debby.

Er is geen provider (meer) waarbij internet stopt als de bundel op is. (*Edit* klopt niet helemaal)

 

Maar fijn dat het is opgelost.

 

Fijne zondag nog samen.

Reputatie 6
Badge +4

Hoi Debby, 

Graag gedaan hoor! 

Heb je trouwens zelf ook onze app geïnstalleerd op je toestel? Die sms’jes kunnen we alleen naar je dochter sturen, maar via onze app kun jij ook een beetje in de gaten houden of het allemaal nog goed gaat 😉 

Groetjes, 
Bas

Reageer