Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Waarom kan ik mijn facturen niet betalen via een Duitse bank?

  • 24 februari 2018
  • 13 reacties
  • 622 Bekeken

Badge
Goedemiddag,

Ik heb ook een Duitse bankrekening (N26) en wil de automatische incasso voortaan via deze bank instellen om mijn Simyo facturen automatisch af te laten schrijven. Deze optie is echter niet via het keuzemenu mogelijk.

Sinds 1 augustus 2014 is Nederland over op IBAN. De overgang naar een uniforme Europese betaalmarkt (SEPA) is daarmee wettelijk een feit. Met een internationale Europees bankrekeningnummer moet het toch mogelijk zijn om zowel betalingen en automatische incasso binnen Nederland, als naar verschillende Europese landen te regelen?

Het lijkt er dus op dat Simyo incasso via een buitenlandse IBAN niet accepteert terwijl instellingen en organisaties volgens de nieuwe regeling wettelijk verplicht zijn IBAN's uit andere EU-lidstaten te accepteren.

Met vriendelijke groet,
(ook op 'conversatie' geplaatst)
icon

Beste antwoord door Niels 26 februari 2018, 13:26

Hi Wombat1948,Ik kan begrijpen dat je ook met je Duitse bankrekening wilt kunnen betalen. Ik heb zojuist overlegd met onze financiële afdeling. Zij geven aan dat ze morgen met onze bank in gesprek gaan over deze situatie. Zodra ik meer weet, laat ik het je meteen weten! Heb je hier verder nog vragen over?Groetjes,

Niels
Bekijk originele reactie

13 reacties

Reputatie 6
Badge +5
Hi Wombat1948,

Ik kan begrijpen dat je ook met je Duitse bankrekening wilt kunnen betalen. Ik heb zojuist overlegd met onze financiële afdeling. Zij geven aan dat ze morgen met onze bank in gesprek gaan over deze situatie. Zodra ik meer weet, laat ik het je meteen weten! Heb je hier verder nog vragen over?

Groetjes,
Niels
Badge
Hi Niels,

Bedankt voor je snelle reactie.Goed dat je dit met jullie bank gaat bespreken. Steeds meer mensen switchen naar dit soort banken en ook zij zullen het zeker ook prettig vinden wanneer ook met dit soort banken facturen betaald kunnen worden.

Ik ben ook klant bij KPN en deze betalingswijze werd meteen geaccepteerd. Misschien heb je iets aan deze link als jullie in overleg gaan:

https://www.dnb.nl/nieuws/dnb-nieuwsbrieven/nieuwsbrief-betaalinstellingen/nieuwsbrief-betaalinstellingen-mei-2016/dnb341657.jsp

Groetjes,
Fred
Reputatie 4
Badge +3
Hoi Fred,

Bedankt voor de link! Ik heb deze doorgestuurd naar de financiële afdeling.

Zodra Niels meer weet hierover, zal hij jou dit laten weten.

Ik wens je een fijne dag!

Groetjes,
Ashweeta
Reputatie 6
Badge +5
Hi Fred,

Goed nieuws! Het is inmiddels mogelijk om jouw Nederlandse rekeningnummer in een Duitse IBAN te veranderen 🙂 De kosten voor je Simyo abonnement worden dan van je Duitse rekening afgeschreven. Voor nu kunnen alleen mijn collega's deze wijziging doorvoeren. Als je een kopie van je Duitse bankpas en ID naar webcare@simyo.nl stuurt, gaan wij voor je aan de slag. Ik hoor graag of het is gelukt!

Groetjes,
Niels

Goedemiddag,

Is deze informatie nog actueel? Moet ik ID en IBAN naar webcare e-mail sturen om van een buitenlandse bank te betalen?

Reputatie 6
Badge +3

Hoi Pocto,

 

Welkom op het Simyo Forum!

 

Deze informatie is nog actueel inderdaad. We zien je mailtje, met daarin een kopie van je Duitse bankpas en ID naar webcare@simyo.nl, graag tegemoet! :blush:

 

Groetjes,

Tessanne

Reputatie 7

@Tessanne Werkelijk??? Zie eens: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/identiteitsfraude/vraag-en-antwoord/ben-ik-verplicht-om-een-kopie-van-mijn-identiteitsbewijs-te-geven-aan-een-bedrijf

En dan ook nog een kopie van een bankpas mailen???

Reputatie 6
Badge +3

Hoi RicoK,

 

Goed dat je je zorgen uitspreekt, maar een kopie van de ID kaart sturen mag gerust zonder foto en BSN. Daarmee volgen wij nog steeds de regels. De kopie van de bankpas is nodig zodat wij kunnen controleren dat de klant de rechtmatige eigenaar is van de bankrekening (in vergelijking met de ID). 

 

Groetjes,

Tessanne

 

 

Reputatie 7

@Tessanne er zijn inderdaad mogelijkheden om een kopie ID bewijs fraude-proof te maken, maar wijs de mensen hier dan op! Er zijn hiervoor gratis apps verkrijgbaar.
Ik persoonlijk zou nimmer, ook al is het de webcare van Simyo de gegevens aanleveren zoals door jullie wordt gevraagd.

Ook wat betreft het bankpasje, een bankpas met het pas- en rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder zichtbaar is vragen om problemen. Vraag dan om een kopie bankafschrift, of een screendump van een bankapp, waarbij uiteraard de transacties en het saldo zijn doorgehaald met de IBAN en de naam van de rekeninghouder zichtbaar.

Reputatie 7
Badge +9

Ook wat betreft het bankpasje, een bankpas met het pas- en rekeningnummer en de naam van de rekeninghouder zichtbaar is vragen om problemen.

Simyo wil juist naam van de rekeninghouder en het rekeningnummer. Het kan ze waarschijnlijk niet boeien of het pasnummer erop staat. Op een bankafschrift staat doorgaans veel meer dan die 2 dingen en een screendump van een bankapp is weer heel onduidelijk voor de gebruiker. Hoe maak ik een screendump?

Wel ben ik het eens dat Simyo er op dient te wijzen wat ze precies willen minimaal nodig hebben als het gaat om bijvoorbeeld kopie ID en paspoort. En dingen, die ze liever afgeschermd ontvangen.

Reputatie 6
Badge +3

Hoi RicoK en Groentjuh,

 

Wij accepteren ook een screenshot/kopie van een bankafschrift , als de IBAN en de naam van de rekeninghouder maar duidelijk te zien zijn. Wij doen inderdaad helemaal niets met het pasnummer. 

 

Als er naar gevraagd wordt door klanten dan wijzen wij er ook duidelijk op wat nodig is, maar ik vind het terecht dat jullie dit aanstippen dus ik zal deze instructie dan ook verder door gaan sturen.  De app is overigens wel bij mij bekend inderdaad: KopieID app van de rijksoverheid. 

 

Groetjes,

Tessanne

Reputatie 7

@Tessanne Ok! 
Inderdaad dat is de naam van de app. Deze staat notabene op mijn telefoon…...

Reputatie 6
Badge +3

Hoi RicoK,

 

Erg handig! :grin::thumbsup_tone1:

 

Groetjes,

Tessanne

Reageer