Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Vraag

Tablet

  • 10 april 2012
  • 16 reacties
  • 1854 Bekeken

Badge +3
werkt :http://www.simyo.nl/webtogo/dongel ook op een tablet?

16 reacties

Reputatie 5
Badge +10
Hoi Joris,

Als je tablet een usb aansluiting heeft, kun je de dongel ook op een tablet aansluiten. Een losse simkaart werkt echter ook gewoon op een tablet.

Groetjes,

Alex
Badge +3
snap ik maar moet een dongel aan voor dat hij het doet
kan je ook een andere simkaart in de dongel stoppen?
Reputatie 2
Badge +4
Beste Joris Dijkstra,

Allereerst onze excuses voor de vertraagde reactie.
Je kunt een simkaart van een andere provider in de dongel plaatsen mits deze simlockvrij is. Je kunt er ook voor kiezen om een web to go dongel bij Simyo te bestellen, deze wordt geleverd met een Simyo simkaart.

Groetjes,

Manisha
Ik overweeg een tablet aan te schaffen. Kan hier een simkaart in of is dat alleen mogelijk met een dongel?

Wat zijn de kosten?
Moet je altijd een dongel hebben, of kan alleen een simkaart volstaan?
Reputatie 5
Badge +10
Moet je altijd een dongel hebben, of kan alleen een simkaart volstaan?

Alleen een simkaart volstaat.

Groetjes,

Alex
Reputatie 5
Badge +10
Hoi JOHANN,

Ik heb dit topic samengevoegd met het andere topic waar je de vraag gesteld hebt.

Groetjes,

Alex
Alleen een simkaart volstaat.

Groetjes,

Alex


Dat is niet zo, de simkaart past niet in mijn tablet, hij moet eerst in een dongel vervolgens op de usb-aansluiting!
Reputatie 5
Badge +10
Hoi JOHANN,

Wat voor tablet heb je?

Groetjes,

Alex
Hoi JOHANN,

Wat voor tablet heb je?

Groetjes,

Alex


Beste Alex,

Ik heb al eerder aangegeven dat ik een:

Xiron Ultimate 10 Android 4.0 tablet heb (4GB, 2 camera's en WiFi)

Ik heb alle instellingen nog eens nagekeken. Op jouw advies heb ik op "standaard APN instellingen herstellen" geklikt en vervolgens de toegangspuntern bewerkt.

Naam
APN
Proxy
Poort
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Server
MMSC
MMS-proxy
MMS-poort
MCC
Verificatietype
APN-type
APN-protocol
Drager

Wat moet er achter bovenstaande punten staan? Elders op dit topic staan een aantal standaard gegevens bij bovengenoemde punten.

Zou je het nog eens duidelijk kunnen uitleggen!

Alvast bedankt,
Groet Johan 
Hallo,

Heeft een laptop (met 3G dongel) een snellere internetvervinding dan een tablet?
Met een tablet op postcode 7981 LA is dit super traag zoals eerder vermeld.

Groet,
Johan
Reputatie 2
Badge +4
Beste Johan,

Hierbij ontvang je de gevraagde instellingen:
- Bij Verbindingsnaam: voer Mobiel Internet in (wordt ook wel aangeduid als profielnaam, netwerkaccount, of connection name in sommige toestellen)
APN : internet
Proxy : (geen)
Poort : 5080
Gebruikersnaam : (geen)
Wachtwoord : (geen)
Server : 0.0.0.0
MMSC : (geen)
MMS Proxy : (geen)
MMS Poort : (geen)
MCC : 204
MNC : 08
Verificatietype : PAP
APN-type : Internet

Als je dongel ook een Simyo simkaart heeft, zal de datasnelheid vermoedelijk niet hoger liggen bij een laptop. Graag vernemen we of het invoeren van de instellingen is gelukt.

Groetjes,

Manisha
Beste Johan,

Hierbij ontvang je de gevraagde instellingen:
- Bij Verbindingsnaam: voer Mobiel Internet in (wordt ook wel aangeduid als profielnaam, netwerkaccount, of connection name in sommige toestellen)
APN : internet
Proxy : (geen)
Poort : 5080
Gebruikersnaam : (geen)
Wachtwoord : (geen)
Server : 0.0.0.0
MMSC : (geen)
MMS Proxy : (geen)
MMS Poort : (geen)
MCC : 204
MNC : 08
Verificatietype : PAP
APN-type : Internet

Als je dongel ook een Simyo simkaart heeft, zal de datasnelheid vermoedelijk niet hoger liggen bij een laptop. Graag vernemen we of het invoeren van de instellingen is gelukt.

Groetjes,

Manisha


Beste Manisha,

Bedankt voor de info. De tablet heb ik gelukkig terug kunnen brengen naar de winkel waar ik hem heb gekocht.

Ik wil nu eerst zeker weten of een tablet of laptop op postcode 7981 LA werkt voor ik weer een apparaat met draadloos internet koop.
Thuis heb ik hem niet nodig het is uitsluitend voor gebruik op het park met eerder genoemde postcode. Hopelijk kunnen jullie adviseren
wat de mogelijkheden daar zijn.

Groet,
Johan
Reputatie 5
Badge +10
Hoi Johan,

De postcode geeft aan dat er sprake is van redelijk wat bebossing. Er is richting het dorp wel goede dekking, maar ga je meer richting de bossen, dan is het bereik matig. Het is daarom een beetje afhankelijk waar je de dongel precies gaat gebruiken.

Groetjes,

Alex
Hoi Johan,

De postcode geeft aan dat er sprake is van redelijk wat bebossing. Er is richting het dorp wel goede dekking, maar ga je meer richting de bossen, dan is het bereik matig. Het is daarom een beetje afhankelijk waar je de dongel precies gaat gebruiken.

Groetjes,

Alex


Idd Alex, het is in/bij het bos waar ik de dongel gebruik. Heeft een laptop met ingebouwde simkaart wel een goed bereik daar?

Groet,
Johan
Reputatie 5
Badge +10
Hoi Johan,

Het maakt geen verschil of de simkaartingebouwd is of niet. De simkaart zal altijd verbinding proberen te maken met het UMTS of GSM netwerk. Dit is ook het geval bij de dongel. Zodra het bereik van UMTS of GSM niet goed is, zal geen enkele simkaart (KPN of provider gebruik makend van KPN netwerk) een betere verbinding kunnen krijgen.

Groetjes,

Alex

Reageer