Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

SMS: datalimiet bereikt EUR 60,50 buitenland (onmogelijk!!)

  • 27 juli 2013
  • 8 reacties
  • 892 Bekeken

Badge
Hallo,

Ik ben deze week 9 dagen in Italië geweest.
Gezien de nu eindelijk enigszins acceptabele data-roaming kosten van 0,54ct per MB heb ik twee of drie keer (á 10 minuten) even data roaming aangezet om te kunnen whatsappen. Ik heb hierbij auto-sync en background-data uitgezet. Op deze manier gebruikt mijn mobiel op de achtergrond geen internet (krijg geen e-mail of updates) en werkt alleen het programma die ik open.

Ik kreeg tot mijn schrik na de derde keer (al na 3 dagen) een SMS van +1330 met het bericht dat ik mijn datalimiet van €60,50 heb bereikt!! Mijn internet werd ook meteen uitgeschakeld.
Dit is echter onmogelijk; dit zou betekenen dat ik ongeveer 112MB (€60,50/0,54) aan data heb verstookt in 3x 10minuutjes....dit verbruik ik in Nederland geeneens in een gehele week met continue online..

Voor de zekerheid heb nog even gekeken hoeveel data mijn mobiel heeft gemeten. Ik weet dat dit niet 100% overeenkomt met de provider, maar een factor 10 ernaast kan natuurlijk niet kloppen.Ik ben overigens niet iemand die onbekend is met techniek of mobieltjes en per ongeluk een update gaat downloaden via data-roaming. Ik heb enkel een paar berichtjes gestuurd.

Zie hieronder het betreffende SMSje (zie overigens links bovenin het uitroepteken dat mijn achtergrond data is uitgeschakeld):Ik denk eerder dat er iets fout is gegaan met het berekenen van de kosten. Zoals te lezen in het smsje staat er dat de prijs per MB €4,94 per MB is. Dit is uiteraard niet juist gezien de wettelijke maximum van 0,54 voor alle EU landen. Dit geldt dus ook voor Italië. (zie het smsje erboven op het plaatje!)

Ps. ik heb in Zwitserland noodgedwongen een adres opgezocht (alleen googlepagina, was 700kB). Ik weet dat de kosten in Zwisterland hoger liggen (wel €5/MB), maar de kosten hiervoor zijn nooit meer dan €5 (was letterlijk eenmalig 10seconden en minder dan 1 MB).

Alvast bedankt,

Wouter
icon

Beste antwoord door Charlene 30 juli 2013, 16:46

Hallo,Ik ben deze week 9 dagen in Italië geweest.

Gezien de nu eindelijk enigszins acceptabele data-roaming kosten van 0,54ct per MB heb ik twee of drie keer (á 10 minuten) even data roaming aangezet om te kunnen whatsappen. Ik heb hierbij auto-sync en background-data uitgezet. Op deze manier gebruikt mijn mobiel op de achtergrond geen internet (krijg geen e-mail of updates) en werkt alleen het programma die ik open.Ik kreeg tot mijn schrik na de derde keer (al na 3 dagen) een SMS van +1330 met het bericht dat ik mijn datalimiet van €60,50 heb bereikt!! Mijn internet werd ook meteen uitgeschakeld.

Dit is echter onmogelijk; dit zou betekenen dat ik ongeveer 112MB (€60,50/0,54) aan data heb verstookt in 3x 10minuutjes....dit verbruik ik in Nederland geeneens in een gehele week met continue online..Voor de zekerheid heb nog even gekeken hoeveel data mijn mobiel heeft gemeten. Ik weet dat dit niet 100% overeenkomt met de provider, maar een factor 10 ernaast kan natuurlijk niet kloppen.

Ik ben overigens niet iemand die onbekend is met techniek of mobieltjes en per ongeluk een update gaat downloaden via data-roaming. Ik heb enkel een paar berichtjes gestuurd.Zie hieronder het betreffende SMSje (zie overigens links bovenin het uitroepteken dat mijn achtergrond data is uitgeschakeld):Ik denk eerder dat er iets fout is gegaan met het berekenen van de kosten. Zoals te lezen in het smsje staat er dat de prijs per MB €4,94 per MB is. Dit is uiteraard niet juist gezien de wettelijke maximum van 0,54 voor alle EU landen. Dit geldt dus ook voor Italië. (zie het smsje erboven op het plaatje!)Ps. ik heb in Zwitserland noodgedwongen een adres opgezocht (alleen googlepagina, was 700kB). Ik weet dat de kosten in Zwisterland hoger liggen (wel €5/MB), maar de kosten hiervoor zijn nooit meer dan €5 (was letterlijk eenmalig 10seconden en minder dan 1 MB).Alvast bedankt,Wouter
Zo juist (onverwacht) door de wachtrij van de klantenservice gekomen. Mevrouw vertelde mij dat de SMS onjuist Is omdat waarschijnlijk de Italiaanse provider nog verkeerde tarieven gebruikt. De kosten op mijn simyo (11euro, dat Is inderdaad realistisch) zouden moeten kloppen. Misschien handig dit te vermelden op de site, want ik heb hierdoor geen internet gehad voor de rest van mijn vakantie. Ik ga er van uit dat de kosten op mijnsimyo kloppen,  want ik binnenkort weer op vakantie. Kan iemand bevestigen dat de SMS onjuist Is?Bedankt
Hoi Doubleyoupee,Gelukkig heb je al iemand gesproken, maar ook ik kan je verzekeren dat het totaal van je internetkosten in het Buitenland nu €11,84 is. Ik heb het ook even uitgerekend: Italië is tegen het juiste tarief berekend.

Maar ik ben heel blij dat je de berichtjes hebt doorgestuurd, want dat heeft je natuurlijk helemaal op het verkeerde been gezet 😞 en dat mag niet meer gebeuren. Ik vind het ook erg vervelend dat de dienst geblokkeerd is geraakt. Onze excuses daarvoor.

Ik ga laten onderzoeken wat er is gebeurd. Zodat we dit in de toekomst kunnen voorkomen.Nogmaals bedankt voor het signaleren.Groetjes,

Charlene
Bekijk originele reactie

8 reacties

Badge
Zo juist (onverwacht) door de wachtrij van de klantenservice gekomen. Mevrouw vertelde mij dat de SMS onjuist Is omdat waarschijnlijk de Italiaanse provider nog verkeerde tarieven gebruikt. De kosten op mijn simyo (11euro, dat Is inderdaad realistisch) zouden moeten kloppen. Misschien handig dit te vermelden op de site, want ik heb hierdoor geen internet gehad voor de rest van mijn vakantie. Ik ga er van uit dat de kosten op mijnsimyo kloppen,  want ik binnenkort weer op vakantie. Kan iemand bevestigen dat de SMS onjuist Is?

Bedankt
Badge +8
Hallo,

Ik ben deze week 9 dagen in Italië geweest.
Gezien de nu eindelijk enigszins acceptabele data-roaming kosten van 0,54ct per MB heb ik twee of drie keer (á 10 minuten) even data roaming aangezet om te kunnen whatsappen. Ik heb hierbij auto-sync en background-data uitgezet. Op deze manier gebruikt mijn mobiel op de achtergrond geen internet (krijg geen e-mail of updates) en werkt alleen het programma die ik open.

Ik kreeg tot mijn schrik na de derde keer (al na 3 dagen) een SMS van +1330 met het bericht dat ik mijn datalimiet van €60,50 heb bereikt!! Mijn internet werd ook meteen uitgeschakeld.
Dit is echter onmogelijk; dit zou betekenen dat ik ongeveer 112MB (€60,50/0,54) aan data heb verstookt in 3x 10minuutjes....dit verbruik ik in Nederland geeneens in een gehele week met continue online..

Voor de zekerheid heb nog even gekeken hoeveel data mijn mobiel heeft gemeten. Ik weet dat dit niet 100% overeenkomt met de provider, maar een factor 10 ernaast kan natuurlijk niet kloppen.


Ik ben overigens niet iemand die onbekend is met techniek of mobieltjes en per ongeluk een update gaat downloaden via data-roaming. Ik heb enkel een paar berichtjes gestuurd.

Zie hieronder het betreffende SMSje (zie overigens links bovenin het uitroepteken dat mijn achtergrond data is uitgeschakeld):

Ik denk eerder dat er iets fout is gegaan met het berekenen van de kosten. Zoals te lezen in het smsje staat er dat de prijs per MB €4,94 per MB is. Dit is uiteraard niet juist gezien de wettelijke maximum van 0,54 voor alle EU landen. Dit geldt dus ook voor Italië. (zie het smsje erboven op het plaatje!)

Ps. ik heb in Zwitserland noodgedwongen een adres opgezocht (alleen googlepagina, was 700kB). Ik weet dat de kosten in Zwisterland hoger liggen (wel €5/MB), maar de kosten hiervoor zijn nooit meer dan €5 (was letterlijk eenmalig 10seconden en minder dan 1 MB).

Alvast bedankt,

Wouter
Zo juist (onverwacht) door de wachtrij van de klantenservice gekomen. Mevrouw vertelde mij dat de SMS onjuist Is omdat waarschijnlijk de Italiaanse provider nog verkeerde tarieven gebruikt. De kosten op mijn simyo (11euro, dat Is inderdaad realistisch) zouden moeten kloppen. Misschien handig dit te vermelden op de site, want ik heb hierdoor geen internet gehad voor de rest van mijn vakantie. Ik ga er van uit dat de kosten op mijnsimyo kloppen,  want ik binnenkort weer op vakantie. Kan iemand bevestigen dat de SMS onjuist Is?

Bedankt


Hoi Doubleyoupee,

Gelukkig heb je al iemand gesproken, maar ook ik kan je verzekeren dat het totaal van je internetkosten in het Buitenland nu €11,84 is. Ik heb het ook even uitgerekend: Italië is tegen het juiste tarief berekend.
Maar ik ben heel blij dat je de berichtjes hebt doorgestuurd, want dat heeft je natuurlijk helemaal op het verkeerde been gezet 😞 en dat mag niet meer gebeuren. Ik vind het ook erg vervelend dat de dienst geblokkeerd is geraakt. Onze excuses daarvoor.
Ik ga laten onderzoeken wat er is gebeurd. Zodat we dit in de toekomst kunnen voorkomen.

Nogmaals bedankt voor het signaleren.

Groetjes,
Charlene
Badge
Hallo, bedankt voor je reactie.

Het was waarschijnlijk niet zo dat data-roaming compleet niet meer werkte, maar deze werd geblokkeerd omdat ik zogenaamd een limiet had bereikt van € 60,50. Als ik toch door wilde gaan moest ik JA naar 1330 smsen. Na een dergelijk bericht met zo'n bedrag ga ik dit natuurlijk niet proberen! Geen JA gesmst dus.... zie onderstaande screenshot

Reputatie 5
Badge +11
Hoi Doubleyoupee,

Nadat je 'JA' naar 1330 zou hebben gestuurd, had je inderdaad weer verder kunnen internetten. Maar eerlijk gezegd zou ik het zelf ook niet doen als ik dacht dat ik al €60,50 aan kosten zou hebben gemaakt.

Het aparte is dat niet bij alle landen de tarieven verkeerd berekend werden, dus het is voor onze IT afdeling nog best lastig uitzoeken waar het fout is gegaan. Maar nogmaals: bedankt voor het doorgeven!
Reputatie 1
Badge +2
Ik vind de reacties van Simyo op deze vraag zeer professioneel en prettig.
Badge +6
Hoi KPNfreak,

Dat vinden wij fijn om te horen! 🙂
Ik vind dit ook professioneel en prettig: eindelijk een bedrijf dat vriendelijk en normaal kan reageren naar de klant toe. Andere bedrijven proberen alles om maar geen fout te hoeven toegeven. Zo is het veel fijner.
Reputatie 7
Badge +10
Hi Cvmathilde,

Lief dat je dit berichtje plaatst 🙂 Natuurlijk worden fouten toegegeven! Het belangrijkste is dat de fouten gecorrigeerd worden.

Groetjes,
Jihane

Reageer