Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Ik kwam thuis van vakantie en had kosten buiten mijn bundel. Hoe kan dit?

  • 28 juni 2019
  • 3 reacties
  • 163 Bekeken

Gisteren heb ik van u een bericht ontvangen over het overschrijven van mijn 1000mb bundel. Het voorval wil echt dat ik op het moment van het krijgen van dit bericht net ben geland op schiphol vanaf mijn vakantieadres. Op het moment van landen begon blijkbaar de teller te lopen met updates/downloads/internetgebruik. Mijn telefoon zit 'gewoon' in mijn bagage. Het enige wat telt voor mij is thuiskomen met mijn 2 kinderen en gezin vanuit het vliegtuig.
Wanneer ik thuis ben gekomen (voor het gemak 4 uur later) is mijn telefoon geblokkeerd en even later verneem ik dat ik een rekening heb 'openstaan' van 123 euro. Of ik even 100 euro wil aanbetalen om mijn telefoon weer te laten deblokkeren. Na een late chatsessie met één van de medewerksters (zonder gewenst resultaat), een vroege chatsessie (idem dito) en 2 telefoongesprekken met 2 verschillende medewerksters ga ik over tot het indienen van mijn klacht. In mijn ogen totaal niet klantvriendelijk, wanneer ik als leek een rekening krijg van 123 euro over op de achtergrond uitgevoerde updates. Nota bene krijg ik de volgende dag als 'cadeau' 1000 mb gratis! Dit spant de kroon! De ene dag zonder weten 800 mb die op je telefoon wordt gedownload/geupdate of in ieder geval verbruikt en de volgende dag als 'tegemoetkoming' GRATIS 1000 mb. Voor mij is dit grensoverschrijdend. Te meer omdat ik kennis van de zaak gehad zou hebben ik uiteraard gebruik had gemaakt van de mogelijkheid die simyo bied om 2x5 euro te betalen en op die manier 1000 mb bij te kunnen kopen in het geval ik mijn bundel zou overschrijden. Dit gaat er bij mij niet in en daarom deze klacht. En uiteraard wachten tot mijn contract afloopt en dan overstappen.
icon

Beste antwoord door Niels 28 juni 2019, 14:39

Hoi Lennardt,Welkom op het Simyo Forum!Jammer dat het niet zo'n mooi begin is. Ik zie inderdaad dat je al een paar keer contact gehad hebt. Ik wil even kort reageren op je bericht, aan het einde van de middag gaat een collega telefonisch contact met je opnemen om dit probleem uit de wereld te helpen.Ik snap dat dit niet de manier is hoe je je vakantie af wilt sluiten! Helaas is het zo dat je toestel op de achtergrond internet kan gebruiken, wanneer je dus de vliegtuigstand uitzet, zal je toestel gaan verbinden met het internet. Dat is in dit geval waarschijnlijk ook gebeurd. Wat betreft de 1000 MB die aan je aansluiting is toegevoegd, zoals Groentjuh al aangeeft is dit alleen maar zodat je niet nog meer verbruik buiten de bundel hebt. Ik zie ook dat je de afgelopen periode van deze gratis bundel gebruik hebt gemaakt.Zoals eerder aangegeven zal mijn collega later vandaag telefonisch contact met je opnemen. Bedankt voor jullie reacties en hulp, Groentjuh en Ray!Groetjes,

Niels
Bekijk originele reactie

3 reacties

Reputatie 7
Badge +9
Ik vraag mij af (als mede-klant) wat jij had verwacht dat zou gebeuren als je door je bundel gaat en bijna het dubbele dan je bundel gebruikt? Ook vraag ik mij af wat jij zou willen dat er zou gebeuren?

Ik lees veel op dit forum en die 1000MB wordt redelijk vaak gegeven aan mensen, die buiten de bundel zijn gegaan, om te voorkomen dat de factuur nog hoger oploopt. Dit hoeven ze niet te doen.
Heeft u liever dat ze niet proberen te voorkomen dat uw rekening ofwel hoger wordt?
Heeft u liever dat u geen internet heeft tot het einde van de maand i.p.v. die 1000MB bundel?
Heeft u liever dat u zelf dan nog eens een extra 500MB bundel moet komen om online te kunnen blijven?

Simyo heeft regels dat als u meer dan 100 euro per dag of 250 euro per week buiten de bundels besteed, dat het systeem dan automatisch uw uitgaande verkeer blokkeert om te voorkomen dat er een nog hogere factuur ontstaat. Dat systeem is niet waterdicht, want het duurt even voordat deze blokkade actief wordt, maar vindt u het slecht dat Simyo uw aansluiting blokkeert als u zo'n hoog bedrag buiten uw bundels verbruikt?
Reputatie 7
Als ik het verhaal zo lees krijg ik sterk het idee dat uw telefoon dusdanig is ingesteld dat updates e.d. allemaal mogelijk is via uw mobiel internet. In dat geval kan ik alleen maar adviseren om dit zo snel mogelijk aan te passen naar alleen Wifi.

Ik wil je ook, als andere mede klant, adviseren om dit en dit te lezen.
Reputatie 6
Badge +5
Hoi Lennardt,

Welkom op het Simyo Forum!

Jammer dat het niet zo'n mooi begin is. Ik zie inderdaad dat je al een paar keer contact gehad hebt. Ik wil even kort reageren op je bericht, aan het einde van de middag gaat een collega telefonisch contact met je opnemen om dit probleem uit de wereld te helpen.

Ik snap dat dit niet de manier is hoe je je vakantie af wilt sluiten! Helaas is het zo dat je toestel op de achtergrond internet kan gebruiken, wanneer je dus de vliegtuigstand uitzet, zal je toestel gaan verbinden met het internet. Dat is in dit geval waarschijnlijk ook gebeurd. Wat betreft de 1000 MB die aan je aansluiting is toegevoegd, zoals Groentjuh al aangeeft is dit alleen maar zodat je niet nog meer verbruik buiten de bundel hebt. Ik zie ook dat je de afgelopen periode van deze gratis bundel gebruik hebt gemaakt.

Zoals eerder aangegeven zal mijn collega later vandaag telefonisch contact met je opnemen. Bedankt voor jullie reacties en hulp, Groentjuh en Ray!

Groetjes,
Niels

Reageer