Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

 • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Hoe kom ik opnieuw aan een hoge factuur?

 • 22 augustus 2013
 • 8 reacties
 • 1728 Bekeken

Badge
Hallo,

Net als vorige maand zorgen jullie weer voor een spontane hartverzakking door mij alweer een hoge rekening van €369,39 voor te schotelen waarin ik volgens de details in de factuur weer een absurd abnormaal immens hoog dataverbruik heb. Ik ben echter van mening dat ik nooit, maar dan ook nooit zoveel data in een maand verbruik dat de rekening oploopt tot dat bedrag.

Na de vorige factuur die ook al erg absurd hoog was uitgevallen, heb ik nogmaals gecontroleerd of de juiste instellingen in mijn telefoon stonden. Dit is absoluut het geval geweest, meerdere malen gecontroleerd, dus daar kan het probleem naar mijn idee niet liggen.
 • Nee, ik download geen apps via het mobiele netwerk.
 • Nee, ik stream niet en bekijk geen filmpjes op bijv. YouTube via het mobiele netwerk.
 • Nee, ik upload geen grote bestanden via het mobiele netwerk.
Ik wil op dit moment van jullie dus geen reactie horen waarin mij vriendelijk wordt gevraagd om dat nogmaals te bekijken, of om een of ander topic op dit forum door te lezen voor oplossingen.

Nu word ik dus weer opgeschrikt door dat dataverbruik. Verbruik van soms 40 tot 60MB in slechts enkele minuten. Dit is echt onmogelijk. Ik ben helemaal geen groot internetgebruiker op mijn telefoon. Ik kijk dagelijks slechts enkele keren op mijn telefoon, hooguit enkele webpagina's en af en toe eens wat nieuws in apps. Waar dit hoog verbruik vandaan komt is mij onbekend. Ik vind het niet terecht dat een ontwetende klant die zich aan het eind van de factuurperiode zich een hoedje schrikt deze absurde bedragen moet betalen.

Ik lees verder op internet (voornamelijk buiten dit forum) veel meer klachten over dit probleem met onverwacht en onverklaarbaar hoog dataverbruik. Daarin valt mij op in de reacties van Simyo dat jullie erg stug zijn en moeilijk bereikbaar en meedenkend zijn met dit probleem. Jullie denken niet mee met de klant, denken vooral aan eigen belangen, nemen nergens de moeite voor om bijvoorbeeld eens uit te zoeken of dat ergens door komt, komen nergens tot een compromis etc. Want Simyo staat centraal en de klant is daar de dupe van, zolang er maar dat geld binnenkomt, want dat is bij jullie helaas het belangrijkst.

Ik hoop dat jullie eens jullie houding veranderen met dit probleem en met een oplossing tegemoet komen, in plaats van continu onnodig en zuurverdiend geld van de klant af te troggelen. Ik hoop dat er van jullie kant een fatsoenlijke oplossing komt voor dit probleem, en hopelijk straks ook voor vele andere klanten die ongetwijfeld dit probleem krijgen.

Ik kan op dit moment dat bedrag niet betalen. Het bedrag is ongeveer tweederde van mijn huidig inkomen, dus dat geld kan ik momenteel beter ergens anders aan besteden dan aan dit dure grapje van jullie. Ik hoop dat jullie met een fatsoenlijke oplossing komen bij dit probleem.

Groeten,
Jeroen
icon

Beste antwoord door Natascha 24 augustus 2013, 11:34

Hallo,Net als vorige maand zorgen jullie weer voor een spontane hartverzakking door mij alweer een hoge rekening van €369,39 voor te schotelen waarin ik volgens de details in de factuur weer een absurd abnormaal immens hoog dataverbruik heb. Ik ben echter van mening dat ik nooit, maar dan ook nooit zoveel data in een maand verbruik dat de rekening oploopt tot dat bedrag.Na de vorige factuur die ook al erg absurd hoog was uitgevallen, heb ik nogmaals gecontroleerd of de juiste instellingen in mijn telefoon stonden. Dit is absoluut het geval geweest, meerdere malen gecontroleerd, dus daar kan het probleem naar mijn idee niet liggen.


 • Nee, ik download geen apps via het mobiele netwerk.
 • Nee, ik stream niet en bekijk geen filmpjes op bijv. YouTube via het mobiele netwerk.
 • Nee, ik upload geen grote bestanden via het mobiele netwerk.

Ik wil op dit moment van jullie dus geen reactie horen waarin mij vriendelijk wordt gevraagd om dat nogmaals te bekijken, of om een of ander topic op dit forum door te lezen voor oplossingen.Nu word ik dus weer opgeschrikt door dat dataverbruik. Verbruik van soms 40 tot 60MB in slechts enkele minuten. Dit is echt onmogelijk. Ik ben helemaal geen groot internetgebruiker op mijn telefoon. Ik kijk dagelijks slechts enkele keren op mijn telefoon, hooguit enkele webpagina's en af en toe eens wat nieuws in apps. Waar dit hoog verbruik vandaan komt is mij onbekend. Ik vind het niet terecht dat een ontwetende klant die zich aan het eind van de factuurperiode zich een hoedje schrikt deze absurde bedragen moet betalen.Ik lees verder op internet (voornamelijk buiten dit forum) veel meer klachten over dit probleem met onverwacht en onverklaarbaar hoog dataverbruik. Daarin valt mij op in de reacties van Simyo dat jullie erg stug zijn en moeilijk bereikbaar en meedenkend zijn met dit probleem. Jullie denken niet mee met de klant, denken vooral aan eigen belangen, nemen nergens de moeite voor om bijvoorbeeld eens uit te zoeken of dat ergens door komt, komen nergens tot een compromis etc. Want Simyo staat centraal en de klant is daar de dupe van, zolang er maar dat geld binnenkomt, want dat is bij jullie helaas het belangrijkst.Ik hoop dat jullie eens jullie houding veranderen met dit probleem en met een oplossing tegemoet komen, in plaats van continu onnodig en zuurverdiend geld van de klant af te troggelen. Ik hoop dat er van jullie kant een fatsoenlijke oplossing komt voor dit probleem, en hopelijk straks ook voor vele andere klanten die ongetwijfeld dit probleem krijgen.Ik kan op dit moment dat bedrag niet betalen. Het bedrag is ongeveer tweederde van mijn huidig inkomen, dus dat geld kan ik momenteel beter ergens anders aan besteden dan aan dit dure grapje van jullie. Ik hoop dat jullie met een fatsoenlijke oplossing komen bij dit probleem.Groeten,

Jeroen
Hoi Jeroen,Vervelend om te lezen dat je voor de 2e keer een hoge rekening hebt ontvangen. Een simkaart registreert enkel berichten, telefoongesprekken en/of internetverbruik, wanneer het toestel daar de opdracht toe krijgt van een gebruiker.

Een simkaart kan niet zelf denken of handelen en wordt te allen tijde aangestuurd via het toestel en dus de gebruiker.Simyo mag helaas niet zien wat je op het internet hebt gedaan. Zoals Scotsman, Beko & RicoK aangeven kan je een datamonitor app installeren op je toestel. Daarmee kan je zien hoeveel internet bepaalde app's gebruiken.In dit topic kan je lezen wat er voor gebruik van het internet kan zorgen op je toestel.@ Scotsman, Beko & RicoK bedankt voor het meedenken.
Bekijk originele reactie

8 reacties

Als ik dit soort ervaringen lees is altijd mijn eerste reactie: waarom niet een datamonitor app geinstalleerd? Die zijn er voor alle gangbare OSsen - ik weet niet wat voor smartphone je hebt, maar op mijn iPhone heb ik zelf goede ervaringen met Onavo Count gecombineerd met DataWiz. Die geven je een goed inzicht in het dataverbruik van de diverse apps op je smartphone, zowel via WiFi als via het mobiele netwerk. Dat laatste gebeurt vaker dan je denkt, maar is wel te voorkomen of tenminste in te perken door bepaalde instellingen te veranderen.
Badge
De moedermij van Simyo, KPN geeft zelf een goedwerkende datamonitor uit. MB Meter te vinden in de AppStore. Maar wat Scotsman reeds meldt Onavo Count , geeft zelfs aan waar het verbruik aan gelegen is.
Dus de KPN app werkt ook met Simyo? Dit wordt namelijk niet vermeld in de beschrijving. De Yes MB Meter lijkt me erg handig, het lijkt op DataWiz maar dan in het Nederlands.
Reputatie 7
Android heeft in de laatste versies, ik meen vanaf 4.x, ook een redelijke datamonitor. Althans dat is mijn ervaring. Je kunt de periode ingeven, zodat je kunt zien hoeveel data in die periode is verstookt. Ook kun je zien wat deze data heeft verbruikt. Ook kun je een plafond instellen.

Zo heb ik recentelijk geconstateerd dat op mijn geroote en van een custom rom (Android 4.2.2) voorziene Huawei Ascend G300 mijn Faceboook app wel erg veel data heeft verbruikt in nog geen week tijd, zo'n 150 MB!. Ik kwam hierachter, doordat het verbruik in Mijn Simyo opeens om onduidelijke redenen uit de pas ging lopen. Elke nacht om 00.00.00 uur en een paar minuten en/of seconden was er dataverbruik oplopend tot 40 MB. Nu heb ik in de Facebook app de achtergrondservices maar uitgeschakeld om te zien of dit het euvel heeft opgelost. Nu is mijn Mijn Simyo nog niet geupdated met de laatste 10 uur. dus het wordt nog spannend of dit het is geweest......
Badge +6
Hallo,

Net als vorige maand zorgen jullie weer voor een spontane hartverzakking door mij alweer een hoge rekening van €369,39 voor te schotelen waarin ik volgens de details in de factuur weer een absurd abnormaal immens hoog dataverbruik heb. Ik ben echter van mening dat ik nooit, maar dan ook nooit zoveel data in een maand verbruik dat de rekening oploopt tot dat bedrag.

Na de vorige factuur die ook al erg absurd hoog was uitgevallen, heb ik nogmaals gecontroleerd of de juiste instellingen in mijn telefoon stonden. Dit is absoluut het geval geweest, meerdere malen gecontroleerd, dus daar kan het probleem naar mijn idee niet liggen.
 • Nee, ik download geen apps via het mobiele netwerk.
 • Nee, ik stream niet en bekijk geen filmpjes op bijv. YouTube via het mobiele netwerk.
 • Nee, ik upload geen grote bestanden via het mobiele netwerk.
Ik wil op dit moment van jullie dus geen reactie horen waarin mij vriendelijk wordt gevraagd om dat nogmaals te bekijken, of om een of ander topic op dit forum door te lezen voor oplossingen.

Nu word ik dus weer opgeschrikt door dat dataverbruik. Verbruik van soms 40 tot 60MB in slechts enkele minuten. Dit is echt onmogelijk. Ik ben helemaal geen groot internetgebruiker op mijn telefoon. Ik kijk dagelijks slechts enkele keren op mijn telefoon, hooguit enkele webpagina's en af en toe eens wat nieuws in apps. Waar dit hoog verbruik vandaan komt is mij onbekend. Ik vind het niet terecht dat een ontwetende klant die zich aan het eind van de factuurperiode zich een hoedje schrikt deze absurde bedragen moet betalen.

Ik lees verder op internet (voornamelijk buiten dit forum) veel meer klachten over dit probleem met onverwacht en onverklaarbaar hoog dataverbruik. Daarin valt mij op in de reacties van Simyo dat jullie erg stug zijn en moeilijk bereikbaar en meedenkend zijn met dit probleem. Jullie denken niet mee met de klant, denken vooral aan eigen belangen, nemen nergens de moeite voor om bijvoorbeeld eens uit te zoeken of dat ergens door komt, komen nergens tot een compromis etc. Want Simyo staat centraal en de klant is daar de dupe van, zolang er maar dat geld binnenkomt, want dat is bij jullie helaas het belangrijkst.

Ik hoop dat jullie eens jullie houding veranderen met dit probleem en met een oplossing tegemoet komen, in plaats van continu onnodig en zuurverdiend geld van de klant af te troggelen. Ik hoop dat er van jullie kant een fatsoenlijke oplossing komt voor dit probleem, en hopelijk straks ook voor vele andere klanten die ongetwijfeld dit probleem krijgen.

Ik kan op dit moment dat bedrag niet betalen. Het bedrag is ongeveer tweederde van mijn huidig inkomen, dus dat geld kan ik momenteel beter ergens anders aan besteden dan aan dit dure grapje van jullie. Ik hoop dat jullie met een fatsoenlijke oplossing komen bij dit probleem.

Groeten,
Jeroen


Hoi Jeroen,

Vervelend om te lezen dat je voor de 2e keer een hoge rekening hebt ontvangen. Een simkaart registreert enkel berichten, telefoongesprekken en/of internetverbruik, wanneer het toestel daar de opdracht toe krijgt van een gebruiker.
Een simkaart kan niet zelf denken of handelen en wordt te allen tijde aangestuurd via het toestel en dus de gebruiker.

Simyo mag helaas niet zien wat je op het internet hebt gedaan. Zoals Scotsman, Beko & RicoK aangeven kan je een datamonitor app installeren op je toestel. Daarmee kan je zien hoeveel internet bepaalde app's gebruiken.

In dit topic kan je lezen wat er voor gebruik van het internet kan zorgen op je toestel.

@ Scotsman, Beko & RicoK bedankt voor het meedenken.
Badge
Ik heb precies hetzelfde. Nu voor de tweede keer opeens een factuur van 140 euro binnen gekregen. Na de eerste keer heb ik met een app mijn dataverbruik bijgehouden met zowel de simyo app als een andere app, en ik heb hier bewijs van.

Het merkwaardige is dat zelfs de Simyo App aangaf dat ik gewoon nog binnen mijn bundel zat. Ook krijg ik normaliter altijd een smsje als ik over 50% van mijn internetbundel zit. Die heb ik in deze maanden "toevallig" niet gekregen. Het begint dus erg op misleiding/oplichting te lijken en dit is strafbaar.

Ik wil Simyo bij deze vragen om dit te herzien. Zoniet, dan laat ik dit publiceren en/of ga ik over op een rechtzaak.
Reputatie 7
Het is wel handig om je vraag en eis maar in één topic te stellen. Anders wordt het zo verwarrend.

Die 2e app die hebt geïnstalleerd, toont ie alleen het verbruik van de apps of van het totale internet verkeer? Sommige registreren namelijk niet de updates van apps of software van het toestel.

De 50% sms bestaat niet meer, is nu 80% en bij 100% krijg je er ook 1. Simyo kan jouw precies vertellen wanneer en hoe laat deze verzonden zijn. Deze smsjes zijn realtime en wettelijk verplicht. Je zal ze dus gehad moeten hebben.

Ik snap je frustratie wel omdat je niet kan herleiden waar je verbruik vandaan komt, maar iemand of een bedrijf betichten van misleiding of oplichting is ook strafbaar zonder dat je daar wettelijk en overtuigend bewijs voor hebt.
Reputatie 7
Badge +10
Hoi Ryry,

Welkom op het Simyo Forum.

Wat vervelend dat je voor de tweede keer een hoge factuur hebt gekregen. Ik kan me voorstellen dat je hier graag mee uitleg over wilt.

Ik heb jouw factuur van juni en juli bekeken. Op beide facturen ben je inderdaad buiten de internetbundel gegaan. Dit heeft echter niet voor de meeste kosten gezorgd. Je hebt erg veel gebeld. Dit heeft ervoor gezorgd dat de meeste kosten aan bellen buiten de bundel zijn gemaakt. Ik zie dat dit vaker voorkomt. Ik raad je dan ook aan om jouw belbundel te verhogen. Zo voorkom je deze hoge facturen.

Zoals aangegeven ben je ook buiten de internetbundel gegaan. Dit gebeurt al redelijk vroeg in de maand. Zowel op de factuur van juni als van juli zie ik terug dat je rond de 17e van de maand buiten je bundel gaat. Dit kun je dan vanaf dat moment ook terugvinden via Mijn Simyo. Hier kan een vertraging inzitten van een paar uur.

Het 50% sms'je wordt inderdaad niet meer verzonden. Je krijgt nu een sms'je op 80% en op 100%. Kan het zijn dat je deze gemist hebt? Deze worden realtime vanuit ons netwerk verzonden.

Helaas kan ik niet inzien waaraan jij jouw MB's verbruikt. Dit om jouw privacy te beschermen. Om meer inzicht in jouw dataverbruik te krijgen, wil ik je vragen hier eens te kijken. Wellicht dat je dan wat meer kunt terugvinden. In dit blog geven we jou tips en tricks om binnen jouw bundel te blijven. Wellicht heb je hier ook nog wat aan.

Je geeft aan dat je het verbruik hebt bijgehouden via een app die niet van Simyo is. Helaas kan ik niet garanderen dat deze app al het verbruik heeft meegenomen en op de juiste manier heeft afgerond. Zoals Raytje aangeeft, kan het zijn dat deze applicatie geen updates meeneemt. Zoals ik eerder in dit bericht heb aangegeven, kan het verbruik via de Mijn Simyo App een vertraging hebben. Dit komt door de verwerkingstijd. Laat je het weten als je nog andere vragen hebt?

@Raytje, bedankt voor je hulp en toelichting hierin :)

Groetjes,
Angela

Reageer