Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Geen melding overschrijding van belbundel, hoe kan dit?

  • 23 oktober 2015
  • 16 reacties
  • 553 Bekeken

Hoe zet ik de melding san dat ik mijn bundel ben overschreden? Kan het nergens vinden op de site of app en vind het suf dat ik dit niet zomaar aangeboden krijg. Pas als je een rekeningvan 60 euro heb dan ga je er maar eens zelf naar op zoek. Hoor graag van jullie.

Groet
Lalaalalal
icon

Beste antwoord door Naomi 24 oktober 2015, 16:49

Hoi Lalalalalala, welkom op het Simyo forum!Je topic heb ik voor de overzichtelijkheid verplaatst naar het subforum Factuur & betalen.Fijn om te zien dat Raytje je al geprobeerd heeft te helpen 🙂 Voor de internetbundel ontvang je inderdaad een 80 % en 100 % sms. In je gegevens zie ik dat je factuur van september hoger is door het bellen buiten je bundel. Voor je belbundel ontvang je geen sms’jes. Dit is ook niet iets wat je kan instellen.Bellen en sms’en is iets wat je zelf in de hand hebt. Bij internetten kan het dat dit verbruik soms iets minder wordt opgemerkt. Als je je belminuten in de gaten wilt houden, dan kun je dit het beste doen via de app en/ of op Mijn Simyo. Daar staat altijd hoeveel je nog over hebt. In dit geval was je belbundel op 18 september al op. Vanaf 18 september was het al zichtbaar in de app en op Mijn Simyo dat je geen belminuten meer had. Als je vaker meer verbruikt dan je belbundel kun je overwegen om hem te verhogen.Is je vraag beantwoord?@Raytje; dankjewel voor je hulp 😳
Bekijk originele reactie

16 reacties

Reputatie 7
Als je die 80 en 100 % berichten bedoelt, die zijn niet uit te zetten. Deze komen rechtstreeks vanuit het netwerk en wettelijk verplicht om klanten erop te wijzen wat het gebruik betreft.
Maar ik heb deze niet gekregen toen ik die 60 euro rekening kreeg. Boeiend....
Reputatie 4
Badge +10
Hoi Lalalalalala, welkom op het Simyo forum!

Je topic heb ik voor de overzichtelijkheid verplaatst naar het subforum Factuur & betalen.

Fijn om te zien dat Raytje je al geprobeerd heeft te helpen 🙂 Voor de internetbundel ontvang je inderdaad een 80 % en 100 % sms. In je gegevens zie ik dat je factuur van september hoger is door het bellen buiten je bundel. Voor je belbundel ontvang je geen sms’jes. Dit is ook niet iets wat je kan instellen.

Bellen en sms’en is iets wat je zelf in de hand hebt. Bij internetten kan het dat dit verbruik soms iets minder wordt opgemerkt. Als je je belminuten in de gaten wilt houden, dan kun je dit het beste doen via de app en/ of op Mijn Simyo. Daar staat altijd hoeveel je nog over hebt. In dit geval was je belbundel op 18 september al op. Vanaf 18 september was het al zichtbaar in de app en op Mijn Simyo dat je geen belminuten meer had. Als je vaker meer verbruikt dan je belbundel kun je overwegen om hem te verhogen.

Is je vraag beantwoord?

@Raytje; dankjewel voor je hulp 😳
Badge
Blijkbaar heeft dit onderwerp geen hoge prioriteit bij Simyo. Ik ben teruggegaan naar de privacy en de lange accuduur van een ouderwetse GSM en mijn belverbruik fluctueert sterk. Soms koop ik minuten bij, soms houd ik er een boel over. De opmerking dat je je Simyo-app maar in de gaten moet houden is flauw (ik heb hem wegens onbruikbaarheid ook van mijn tablet gegooid), en mijnSimyo is toch wel wat omslachtig. Ik zie niet wat er technisch moeilijk aan is om een waarschuwings-SMS bij 80 en 100 % te versturen. Toen ik lang geleden nog prepaid belde met HEMA kreeg ik volgens mij ook dergelijke berichten. In elk geval was er een piep ruim voordat de verbinding werd verbroken.
Een hoop mensen gaan dit zeker makkelijk vinden en technisch zal dit niet heel ingewikkeld zijn, maar simyo kiest hier Helaas niet voor.

De app werkt overigens prima bij mijn.
Badge
Het blijft vreemd. Inmiddels herinner ik me ook weer dat je met een speciale code (ik meen *101#) je tegoed kon opvragen. En wat is een maandelijkse belbundel nu anders dan een prepaid beltegoed? OK, het is goedkoper per minuut, maar het is ook maar een maand houdbaar. Simyo, zeg eens iets?
Vanuit Simyo (moderator) volgt een reactie binnen 24 u. gedurende de werkdagen - dus nu zul je waarschijnlijk(/misschien) weer wat langer moeten wachten.

Je vergelijkt 2 totaal verschillende only sim producten.

Zoals je hier kunt lezen is er een gedragscode transparantie mobiel datagebruik ondertekend.

Of een provider wel of niet een 80/100% bel-waarschuwing stuurt mag de provider zelf beslissen daarover bestaan geen afspraken.
Badge
Dit gaat om basale klantvriendelijkheid, zou ik zeggen. Zoals uit mijn vorige reactie blijkt, zou ik al tevreden zijn met een mogelijkheid om mijn beltegoed (=resterende bundel) met mijn dumbphone te kunnen checken.
Reputatie 7
Vanuit Simyo (moderator) volgt een reactie binnen 24 u. gedurende de werkdagen - dus nu zul je waarschijnlijk(/misschien) weer wat langer moeten wachten.

Je vergelijkt 2 totaal verschillende only sim producten.

Zoals je hier kunt lezen is er een gedragscode transparantie mobiel datagebruik ondertekend.

Of een provider wel of niet een 80/100% bel-waarschuwing stuurt mag de provider zelf beslissen daarover bestaan geen afspraken.


Kleine aanvulling op @Friesian

Simyo heeft er dit geval voor gekozen om alleen bij internet verbruik een waarschuwing in te stellen omdat zij van mening zijn dat belminuten zelf door de klant is te monitoren. 1 minuut bellen staat gelijk aan 1 minuut van de bundel / beltegoed. 1 minuut op internet daarin tegen niet.

Daarbij is Simyo een online provider. Dit houdt in dat je alles online regelt. Om die reden is het niet mogelijk om op een andere wijze je beltegoed op te vragen.

Als je beltegoed onder de 2 euro komt krijg je van Simyo een email.

Iets grotere aanvulling..
Badge
Het is jammer dat een provider die zich wat mij betreft terecht op zijn grote klantvriendelijkheid laat voorstaan, het op dit punt laat lopen. Ik draag een suggestie aan om gewone GSM-bellers ter wille te zijn, maar krijg vooral van nog grotere Simyo-fans te horen dat dat teveel gevraagd is. Geweldig.
Reputatie 7
Volgens mij schrijf ik nergens dat het teveel gevraagd is. En volgens mij doen de andere, mede klanten, dat ook niet. Zij leggen uit hoe Simyo werkt en waarom het nu is zoals het is. Voor klanten zoals jij die geen smartphone bezitten is het namelijk zeker een uitkomst.

Maar ik heb @Ron H en @Friesian nergens zien schrijven dat Simyo er absoluut niet aan wil..

Jouw suggestie komt zeker bij Simyo terecht.
Badge
Laten we er niet over strijden. Ik heb jaren een smartphone gehad, dus ik weet vrij aardig hoe het werkt. Nu loop ik ertegenaan dat de manier waarop het werkt niet handig is voor abonnees met een ouderwetse GSM, Op het forum vond ik een discussie die hieraan gerelateerd is. Ron H vond ik zeker positief, en ik hoop dat Simyo het oppikt.
Omdat je eerder het had over de 80 en 100% waarschuwing gaf ik daar een uitleg op. (gebeurt bij sim only, databundel)

Ik zie wel in jouw voorstel, mijn vader heeft ook een basic toestel met een bel sim only, een groot pluspunt.

Een controle van je beltegoed met *101# (Hema o.a. klopt helemaal) heeft als groot voordeel dat je op je scherm de belangrijke informatie verschijnt. Op een basic toestel ontvang je geen email dat je onder de €2,- beltegoed zit.

Het lijkt me dan ook goed als Simyo toch nog eens kijkt of er niet wat meer kan, niet alleen voor jou.
Reputatie 7
Badge +10
Hi NL-T,

Ik begrijp je zorgen! Het zou inderdaad fijner zijn om die waarschuwingen wél te hebben. Omdat je je verbruik in de Simyo App (en op de website) kunt controleren, is ervoor gekozen om dat niet te doen. Je kunt het verbruik namelijk ook in de gaten houden door bij je oproepen te kijken - als je bijvoorbeeld een paar gesprekken van 20 minuten hebt gevoerd, en je hebt een bundel van 100 minuten, dan is het verstandig om Mijn Simyo even te raadplegen. Je kunt altijd extra belminuten bijkopen die meteen actief zijn.

Verder is het niet mogelijk om op een andere manier dan Mijn Simyo je belminuten na te gaan, omdat we een online provider zijn. Alles werkt dus via het internet.

Dat gezegd hebbende, ik snap dat je ervan baalt dat het niet wat makkelijker voor je is. Als je geen smartphone hebt met een internetverbinding, is het meteen al een stuk lastiger om even snel je tegoed te controleren. Ik raad je op die momenten dus aan om bij je oproepen te kijken, omdat je op die manier toch wel een beeld kunt vormen van je belgedrag.

Ik ga jou ook meteen toegang verlenen door onze Ideeënmuur. Je krijgt daar zo een privébericht over. Dat is namelijk de meest directe manier om ideeën te suggereren die wij dan serieus (vanuit alle lagen van de organisatie).

Tot daar!

@ Ron, Friesian en Ray, dank voor het meesparren hierover!

Groetjes,
Jihane
Reputatie 7
@Jihane

Het idee is er al..
Reputatie 6
Badge +5
Dat is er inderdaad! Dus daar kunnen we het hier verder over hebben :)

Groetjes,
Niels

Reageer