Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

 • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Waarom krijg ik geen verificatiecodes van verschillende bedrijven binnen in India?

 • 25 juli 2020
 • 23 reacties
 • 375 Bekeken

 • Startend Simyaan
 • 12 reacties

Ik krijg de verificatiecode van Digid ,visa ,wechat 

niet op mijn nl tel nummer 

Ik ben nu in India

kan dus niet inloggen 

 

icon

Beste antwoord door Ray 26 juli 2020, 10:39

Ik gebruik in het buitenland buiten de EU / Zone 1 mijn Simyo Simkaart niet vanwege de hoge kosten die hier mee gemoeid zijn. 

 

Voor DigiD kun je misschien hun site raadplegen?

Ik heb een directe link gevonden voor je.

https://www.nederlandwereldwijd.nl/wonen-werken/digid-buitenland/sms-controle/telefoonnummer-wijzigen

 

Bekijk originele reactie

23 reacties

Reputatie 7

Heb je de buitenland opties aanstaan op je MijnSimyo?

Zijn je APN instellingen juist ingevuld? 

 

Lees onderstaande link even door. 

https://forum.simyo.nl/buitenland-88/faq-wat-moet-ik-weten-over-bellen-en-internetten-in-het-buitenland-35279

 

Laat je weten of dit je heeft geholpen? 

 

hallo Ray

mijn belen en sms ontvangen in het buitenland staan aan

Heb ook contact met Symio hierover gehad.

Volgens visa komt het omdat het van een Nederlandse provider naar een Indiase moet en dat lukt dan niet.

Heel vervelend want kan dus nergens bij als ze verificatiecode sturen.

Visa heb ik op mijn Indiase nummer gezet en dat is geen probleem meer code komt gewoon. 

Heb dus niets aan dual sim

dank je voor de moeite 

dacht misschien hebben forumleden hier ervaring mee

Reputatie 7

Ik gebruik in het buitenland buiten de EU / Zone 1 mijn Simyo Simkaart niet vanwege de hoge kosten die hier mee gemoeid zijn. 

 

Voor DigiD kun je misschien hun site raadplegen?

Ik heb een directe link gevonden voor je.

https://www.nederlandwereldwijd.nl/wonen-werken/digid-buitenland/sms-controle/telefoonnummer-wijzigen

 

Hallo Ray

dank je wel

Ik  heb geen idee of ik sms wel ontvang op mijn Nederlandse nummer 

Ik gebruik ook mijn nl simkaart niet

Heb een Indiase simcard 

Alleen voor visa, belastingdienst,  nu wechat 

krijg je na inloggen een verificatiecode en die komt dus niet dank je voor de moeite 

Ik ga DigiD niet op mijn Indiase nummer zetten hoop dat ik hier tijdelijk ben.

wilde graag weten hoe ik verificatiecode wel kon ontvangen 

 

 

Reputatie 7

Als je jouw NL nummer niet gebruikt, en die van India niet wilt toevoegen is dat uiteraard een keuze van jou. Echter is het wel zo dat het inloggen met sms controle dan onmogelijk is. 

Je kunt ook per app inloggen? Heb je die app al geactiveerd?

https://www.digid.nl/inlogmethodes/digid-app/animatie

Anders enkel met je gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. 

Meerdere opties zie ik niet staan op de site van DigiD.

Rainbowlights

dank je voor de moeite 

Ik heb het geprobeerd met DigiD maar omdat het 2 stapsvertifica is krijg je altijd een verificatiecode die ik dus niet ontvang daarvoor zet ik natuurlijk mijn nl sim aan.

Symio klantenservice weet het ook niet

heeft met verbinding te maken

dank je voor de moeite 

 

Reputatie 7

Ik geef nog niet op :wink:

 

Voor gebruik van de DigiD heb is geen sms verificatie nodig. 

 

Activeren kan ook zonder sms. 

Mag ik vragen wat voor merk en model telefoon je hebt? 

 

 

Hallo Rak

het is oké

Heel erg bedankt voor de moeite maar als ik bij de belastingdienst inlog met DigiD moet ik daarna nog een verificatiecode invullen die ik niet krijg.

Ik ga ze morgen bellen met Skype, schijnt mogelijk te zijn.

Is allen zo vervelend dat verificatiecode niet aankomen 

In Kathmandu lukte het wel ws omdat het een grote stad is

fijne dag nog

els

 

 

Reputatie 7

Mijn excuses, ik bedoelde voor gebruik van de DigiD app is geen sms verificatie nodig. 

 

Succes verder.. 

dank je Ray

maar om app te bevestigen ook weer verificatiecode 

was bij visa app ook

Je komt er gewoon niet omheen 

Thuis ga ik zeker de app installeren 

dank je voor de moeite 

Reputatie 7

dank je Ray

maar om app te bevestigen ook weer verificatiecode 

was bij visa app ook

Je komt er gewoon niet omheen 

Thuis ga ik zeker de app installeren 

dank je voor de moeite 

SMS verificatie is een optie, geen vereiste. Daarom vroeg ik naar je telefoon en het model. Als je telefoon een NFC chip heeft is sms niet nodig. 

Ray ,dank je wel ik heb een Samsung Galaxy A50

Ik kan wel met NFC  betalen volgens de instellingen 

Reputatie 7

Dan kun je de app instellen en activeren zonder sms. 

https://www.digid.nl/inlogmethodes/digid-app/

De optie activeren met ID is in jouw geval het meest ideaal..

Hallo Ray

Heel erg bedankt voor je reacties.

Ik ga het proberen

fijne dag

Els

 

 

Reputatie 6
Badge +3

Hoi ElsH,

 

Wat balen dat je de codes nog niet kan ontvangen!

 

Hopelijk lukt het met de handige instructies van Ray! Zo niet laat je het dan weten? :)

 

Heel erg bedankt voor het meedenken Ray, je bent een topper! 

 

Groetjes,

Tessanne 

 

 

Hallo Tessane

Probleem dat ik geen verificatiecode ontvang op mijn nl nummer hier in India  is er nog steeds

Visa heb ik op mijn Indiase nummer kunnen zetten

Belastingdienst heb ik vandaag gebeld.

Geldt niet alleen hiervoor ook Wechat moet ik opnieuw inloggen omdat India Chinese apps heeft gesloten vanuit mijn nl nummer moet het wel werken maar weer hetzelfde verhaal de verificatiecode 

PayPal zelfde

Symio zit niet in India 

Ik weet niet met welke Indiase tel.com ze een overeenkomst hebben zodat die het zenden

laat verder maar

fijne dag iedereen 

 

Reputatie 7
Badge +5

Hoi ElsH,

 

Ik heb hier voor de zekerheid een lijst met netwerken waar je verbinding mee kan maken, het is wel een flinke lijst maar ik dacht ik kan er maar beter net te veel delen dan te weinig:

 

Aircel - Dishnet Wireless Limited (WEST BENGAL)

Aircel - Dishnet Wireless Limited (Bihar)

Aircel - Dishnet Wireless Limited (ORISSA)

IDEA India (Andhra Pradesh)

Aircel - Dishnet Wireless Limited (KOLKATA)

Aircel Uttar Pradesh (E)

Aircel Uttar Pradesh (W)

Aircel Delhi Metro Telecom Service Area

Aircel Kerala Service Telecom Area

Aircel Mumbai Metro Telecom Service Area

Aircel Karnataka

Aircel Andhra Pradesh

Aircel Maharashtra andGoa

Aircel Punjab

Aircel Rajasthan

Aircel  Madhya Pradesh

AircelGujarat

Aircel Haryana

Bharti Airtel Limited (Mumbai)

Bharti Airtel Limited (Maharashtra &Goa )

Bharti Airtel Limited (Gujarat)

Bharti Airtel Limited (Tamilnadu)

Bharti Airtel Limited (Haryana)

Bharti Airtel Limited (Uttar Pradesh-West )

Bharti Airtel Limited (Kerala )

Bharti Airtel Limited (Madhya Pradesh)

Bharti Airtel Limited (Punjab )

Aircel Ltd.

IDEA India (Assam)

Bharti Airtel Limited (Delhi)

Loop Mobile (BPL Mobile Communications Ltd (Mumbai)

IDEA India (Gujarat)

Vodafone Essar Cellular Limited (Kerala)

Bharti Airtel Limited (Himachal Pradesh)

Vodafone Essar Cellular Limited (Maharashtra &Goa)

IDEA India (Maharashtra &Goa)

Vodafone Essar Cellular Limited (Tamil Nadu)

Vodafone Essar East Limited (Kolkata)

MTNL Delhi

Vodafone Essar Mobile Services Limited (New Delhi)

IDEA India (Escotel Haryana)

IDEA India (Escotel Kerala)

IDEA India (Escotel Up West)

Vodafone EssarGujarat Limited (Gujarat)

Bharti Hexacom Ltd (Rajasthan)

Vodafone Essar Limited (Andhra Pradesh)

Vodafone Essar Limited (Chennai)

Vodafone Essar Limited (Haryana)

Vodafone Essar Limited (Karnataka)

Vodafone Essar Limited (Mumbai)

Vodafone Essar Limited (Punjab)

Vodafone Essar Limited (Rajasthan)

Vodafone Essar Limited (Uttar Pradesh East)

Vodafone Essar Limited (Uttar Pradesh West)

Vodafone Essar Limited (West Bengal)

IDEA India (Bihar)

IDEA India (Delhi)

IDEA India (North East)

IDEA India (Himachal Pradesh)

IDEA India (Jammu & Kashmir)

IDEA India (Kolkata)

IDEA India (Mumbai)

IDEA India (Orissa)

IDEA India (Rajasthan)

IDEA India (Tamil Nadu + Chennai)

IDEA India (Uttar Pradesh East)

IDEA India (West Bengal)

Bharti Airtel Limited (Karnataka)

Bharti Airtel Limited (Andhra Pradesh)

MTNL Mumbai

IDEA India (Madhya Pradesh)

Bharti Airtel Limited (Kolkota)

Aircel Cellular Limited  (RPG Cellular Services Ltd) (Madras)

Reliance Telecom Limited

Bharti Airtel Limited (Chennai)

IDEA India (Karnataka)

IDEA India (Punjab)

TATA DoCoMo (Andrah Pradesh)

TATA DoCoMo (Karnataka)

TATA DoCoMo (Tamil Nadu)

TATA DoCoMo (Kerala)

TATA DoCoMo (Himachal Pradesh)

TATA DoCoMo (Madhya Pradesh)

TATA DoCoMo (Maharashtra)

TATA DoCoMo (Uttar Pradesh East)

TATA DoCoMo (Uttar Pradesh West)

TATA DoCoMo (Ro WB)

TATA DoCoMo (Bihar)

TATA DoCoMo (Delhi)

TATA DoCoMo (Gujarat)

TATA DoCoMo (Haryana)

TATA DoCoMo (Kolkata)

TATA DoCoMo (Mumbai)

TATA DoCoMo (Orissa)

TATA DoCoMo (Punjab)

TATA DoCoMo (Rajasthan)

BSNL

hallo Daisy

dank je wel

Het gaat om mijn Nederlandse nummer van symio KPN

Waarop ik in India geen verificatiecode ontvang 

Misschien hebben ze een overeenkomst met airtel India dat die het overneemt, maar ik krijg codes niet binnen op mijn Nederlandse nummer 

Ik heb airtel simkaart  gehad op dat Indiase nummer komen wel de codes binnen als het op mijn Indiase nummer staat.

Heel erg bedankt 

schijnt een vaak voorkomend probleem te zijn dat in India de verificatiecode niet binnenkomen op nl nummer omdat het te lang duurt of zo

Ik geef het verder op

via Skype bel ik nu maar 

fijne avond 

Reputatie 7

Ik vraag mij af of het nu gelukt is met die DigiD app?

Hallo Raj

Ik heb de app niet geïnstalleerd .

durfde het risico dat het niet zou lukken niet te nemen

Ik heb ze gebeld via Skype 

Sorry voor al je moeite  , heel veel dank daarvoor 

.

 

Reputatie 6
Badge +3

Hoi ElsH,

 

Wat jammer dat het uiteindelijk niet is gelukt… Wel top dat je ze hebt kunnen bereiken via skype! 

 

Ik wil je ondanks dit in ieder geval nog wel een fijne tijd wensen in India! 

 

Groetjes,

Tessanne

Hallo Tessane 

dank je wel.

 

 

Reageer