.

Beantwoord

Geen internet in het buitenland, maar ik heb het wel aangezet, wat nu?

  • 8 August 2014
  • 45 reacties
  • 6894 Bekeken

Hallo,

Ik heb geen internet in het buitenland.\

Ik heb vorige week mijn internet in het buitenland aangezet, en dezelfde dag naar Parijs gereden, helaas geen internet, Ik had ook andere APNs geprobeerd.
Ik dacht dat het mischien een werkdag nodig had om te activeren.

Ben net terug uit Antwerpen, en weer zonder internet in Belgie gezeten.
Graag aub mijn internet in het buitenland (nogmaals) activeren, en aangeven wat nu de juiste APN instellingen zijn svp.
Ik heb een Iphone 5.
Alvast bedankt.
icon

Beste antwoord door Ernst 11 August 2014, 11:06

Bekijk originele reactie

45 reacties

Reputatie 5
Badge +11
Hoi Dexter79, welkom op het Simyo forum!

Het aanzetten van 'Internet op je mobiel - buitenland' is bij jou inderdaad niet helemaal goed gegaan. We hebben dit handmatig als nog voor je aangezet op netwerkniveau. Als je je mobiel uit- en aanzet zal het wel werken.
Als APN kun je vervolgens het beste portalmmm.nl gebruiken en als gebruikersnaam; KPN en wachtwoord; gprs.
ik kan ook niet het internet op vanuit het buitenland. Type dit nu via een WiFi verbinding. Probeer bij 'Mobiel datanetwerk' onder 'Mobiele Data' de instellingen in te voeren, maar mijn iPhone 5S lijkt ze elke kaar te vergeten, want als je tteruggaat staat het er niet meer. Graag hulp.
Bij mij idem als JeroenE
Reputatie 5
Badge +11
Hoi JeroenE en GerardL,

JeroenE, wanneer je de APN instellingen in je iPhone aan hebt gepast, kun je het beste je telefoon opnieuw opstarten. Dan zouden de instellingen erin moeten blijven staan.
Druk vooral niet op 'Stel opnieuw in'. Dan worden je instellingen namelijk teruggezet zoals ze stonden.
Ook zul je op Mijn Simyo de optie 'Internet op je mobiel - buitenland' aan moeten zetten, anders kun je sowieso niet internetten in het buitenland.

GerardL, jij hebt een prepaid aansluiting en daarmee is het niet mogelijk om te internetten in het buitenland.
Hallo,
Ik zit in Mallorca, en heb geen internetverbinding. Geeft wel 3g verbinding aan maar krijg melding: geen werkende internetverbinding. Internet buitenland staat overigens gewoon aan. Wat te doen?
Duidelijk, bedankt! Mvg GerardL
Hi Ernst,
Kan er ook iets aan mijn instellingen gedaan worden ? Zoals eerder aangegeven zit ik op Mallorca, staat roaming aan en heb tevens internet buitenland aangezet, echter krijg geen verbinding.
Hoi JeroenE en GerardL,

JeroenE, wanneer je de APN instellingen in je iPhone aan hebt gepast, kun je het beste je telefoon opnieuw opstarten. Dan zouden de instellingen erin moeten blijven staan.
Druk vooral niet op 'Stel opnieuw in'. Dan worden je instellingen namelijk teruggezet zoals ze stonden.
Ook zul je op Mijn Simyo de optie 'Internet op je mobiel - buitenland' aan moeten zetten, anders kun je sowieso niet internetten in het buitenland.

Ik had de optie 'Internet op je mobiel - buitenland' aangezet. Kreeg in Londen wel 3G te zien, en dezelfde melding als Jolanda68 (hierboven). Heb vervolgens op 'Stel opieuw in' gedrukt met het idee dat ik dan de nieuwe instellingen automatisch zou krijgen. Ik weet niet wat de exacte instellingen waren voodat ik die knop indrukte, maar daarna kon ik de instellingen niet meer blijvend veranderen, ook al startte ik de telefoon opnieuw op. Nu ik weer in NL ben zie ik dat de juiste instellingen er wel in staan en dus ok blijven staan. 

Zou je uit kunnen leggen waar dat aan ligt?
Reputatie 5
Badge +11
Hi Ernst,
Kan er ook iets aan mijn instellingen gedaan worden ? Zoals eerder aangegeven zit ik op Mallorca, staat roaming aan en heb tevens internet buitenland aangezet, echter krijg geen verbinding.


Hi Jolanda68, welkom op ons forum!

Ik heb je aansluiting laten nakijken op netwerkniveau en je hoort te kunnen internetten in het buitenland.
Heb je in je mobiel wel roaming en/of dataroaming aan staan?

Hi JeroenE
Zou je uit kunnen leggen waar dat aan ligt?

Ook voor jou zou dit kunnen gelden. Als Dataroaming uit staat, kun je niet in het buitenland op internet.
Had precies hetzelfde afgelopen week.. Heb in die week Frankrijk Spanje Italië Oostenrijk en Duitsland bezocht maar ook geen internet. Naar diverse tweets en mailtjes kreeg ik gewoon te horen dat het aan mijn telefoon zou liggen? Hiervoor altijd vodafone gehad en nergens last van. Simkaart in 2 andere Simlockvrije telefoons gedaan en daarin ook niks. Apn aangepast niks werkte. Dus zal het ook wel aan die telefoons liggen.. Makkelijke oplossing zodat ze zelf niet meer iets hoeven te doen!!! ... Uiteindelijk prepaid kaart gekocht om iig internet te hebben. Zodra ik weer thuis ben opzeggen want dit schiet niks op
Reputatie 5
Badge +11
Hoi Stefan.123, welkom op het forum van Simyo.

We zijn inderdaad hard bezig geweest om jouw internet werkend te krijgen. Maar weet je? Wanneer in je aansluiting de mogelijk open staat om in het buitenland op internet te kunnen en wij je de juiste instellingen geven, kunnen we niet meer.
We kunnen niet in je telefoon kijken om te zien waarom het niet werkt.
Is er misschien een mogelijkheid dat je je telefoon kunt laten nakijken nu je weer in Nederland bent? Stel dat er software matig iets niet goed zit?
Nou heb dus de sims van me vrienden in me telefoon gehad.. Vodafone en tmobile en internet werkte toen gewoon dus aan me telefoon zou het niet moeten liggen
Reputatie 6
Badge +10
Hoi Stefan.123

Dit is de 3e keer geweest dat ik voor jouw aansluiting naar de netwerkspecialisten van KPN heb gebeld en samen met onze IT-afdeling heb gekeken naar je aansluiting, maar het is niets te vinden waardoor jij niet op internet zou kunnen.

Ik heb je voor de zekerheid een vervangende simkaart toegestuurd. Hier heb je momenteel niets aan, maar ik hoop in de toekomst wel. Als dit het niet is, dan zijn je telefoon en simkaart met elkaar in conflict en dan is er echt iets in je telefoon dat niet goed staat ingesteld. 🙂
Hallo, ik had in t buitenland geen internet. Wel zo ingesteld. Ik had roaming uitstaan. Daar zou t dus aan kunnen liggen? Mij is altijd verteld roaming uit te zetten omdat daar veel kosten aan verbonden zouden zijn. Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat t precies inhoud en wat die extra kosten dan behelsen.
Reputatie 7
Badge +9
Roaming betekent gebruik maken van een buitenlands mobiel netwerk. Dus als je dat hebt uitstaan ("Bellen in en naar het buitenland" en "Internet op je mobiel - buitenland" in Mijn Simyo), dan houdt alles op als je in het buitenland bent. Wat dan nog wel werkt is WiFi. Het gebruik van je Simyo aansluiting in het buitenland is aanzienlijk duurder dan binnen Nederland, en de kosten hangen af van het land waar je je bevindt. Er bestaan geen speciale bundels voor het buitenland. Meer info hier:
https://www.simyo.nl/tarieven/sim-only?tag=Buitenland%20tarieven
hallo, ik heb een iphone5 en ben in het buitenland maar internet werkt niet. ik heb internet in het buitenland aangezet (was uit) gebruik portalmmm.nl, KPN en gprs bij mobiel data. heb ook mijn telefoon reeds een paar keer uit en aan gezet en het werkt nog steeds niet...
wat te doen? gr, ron dijkstra
overigens dataroaming ook aanstaan... alles gedaan wat ik gelezen heb maar het werkt niet. kunt u voor de sekerheid mij nog eens mailen wat ik moet doen en kunt u mijn internet ook nog eens aanzetten. anders moet ik toch echt een andere provider nemen... gr, ron dijkstra.
Hallo,

Op dit moment ben ik in Spanje en heb ik vervelend genoeg ook geen internet op mijn iPhone4. Bij instellingen heb ik internet in het buitenland op aan staan, dataroaming staat aan, de APN heb ik zoals hier beschreven ingevuld, ik zie ook bovenin mijn scherm 3G staan maar krijg geen verbinding. Hoe kan dit opgelost worden?

BVD.
Reputatie 6
Badge +10
Hoi ron dijkstra en dennis83,

Uit mijn gegevens blijkt dat jullie allebei internet verbinding hebben gehad via een buitenlands netwerk 🙂 Bij ron was dat gister in de loop van de middag en dennis83 heeft vanmorgen zijn eerste sessie verbruikt.

Klopt dat heren? 🙂
Hallo Simyo. Ik heb ook geen internet in het buitenland. Ik heb de optie wel aangezet in mijn Simyo en ook staat dataroamimg aan op mijn iPhone.
Kan het zijn dat er iets fout staat bij jillie?

Dank je,
Reputatie 7
Badge +9
Je kunt dus wel bellen en sms'sen?
Het is mij afgelopen week ook niet gelukt mobiel internet te gebruiken in Griekenland. Mobiele gegevens en roaming heb ik beiden aangevinkt in de instellingen van mijn telefoon, maar toch kreeg ik de melding dat roaming uit stond. Ook heb ik "Internet op je mobiel - buitenland" gewoon ingeschakeld.

Ik heb dit probleem net ook aan Samsung voorgelegd en zij adviseren de telefoon te resetten. Ik heb echter mijn twijfels of dit iets gaat veranderen en het staat me niet aan dat ik pas kan testen of dit gewerkt heeft als ik weer in het buitenland zit. Als ik daar eenmaal zit is het zonder internet lastig om uit te zoeken hoe of wat ik verder kan doen.

Kan ik een bevestiging krijgen dat mijn Simyo instellingen juist staan? En is er misschien een manier om te testen of de reset gewerkt heeft?
Bellen en SMS kan wel. Heb alleen geen 3G/4G of andere mobiele dataverbinding.

Vorige week nog simkaat van Vodafone gebruikt zonder problemen.
Ik zie dat veel mensen problemen hebben en denk toch dat het bij Simyo ergens ligt. Ik heb alle mogelijke apn's gebruikt en telkens ook een reset gedaan.

Help! 🙂
Reputatie 5
Badge +11
Hi Jvdbo en $andra, welkom op het Simyo forum!

Jvdbo, er is met jou inmiddels al contact geweest en er wordt nu gekeken waarom je geen verbinding kunt maken in het buitenland. Netwerktechnisch staat alles goed, maar het is dus in onderzoek.

$andra, ook bij jou staat alles aan onze kant 'open' om te internetten in het buitenland. De reset van je telefoon die Samsung je adviseer kun je beter wel doen dus.
Houd je ons op de hoogte?
Goedemiddag,

Ik had/heb ook geen mobiel internet in het buitenland. Heb afgelopen week m'n 'mobiel internet buitenland' aangezet op mijn Simyo. Had ik voorheen dus uitstaan. Nu ben ik vandaag aangekomen in London en doet hij t alsnog niet.
Wat ben ik vergeten? M'n Instellingen in m'n IPhone 4 staan goed. Hoop dat je me asap kunt helpen. Dank alvast!!

Groetjes,
Dominique,

Reageer