.

FAQ: Wijziging (roaming)tarieven binnen de EU

  • 1 April 2016
  • 1 reactie
  • 1623 Bekeken

Reputatie 7
Badge +10
  • Oud Community Manager
  • 5116 reacties
Hoi allemaal,

Jullie hebben allemaal een e-mail ontvangen over het verlagen van de EU tarieven. Dat is natuurlijk goed nieuws!

Waarom dit precies gebeurt? Alle providers zijn verplicht hun tarieven in 2017 te verlagen. Wanneer dit precies gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Wel is er bekend dat je vanaf dan voor bellen, sms’en & internetten binnen de EU hetzelfde gaat betalen als in Nederland. Om die reden gaan ook bij Simyo de tarieven omlaag. :)

Roamingkosten zijn de extra kosten die je maakt als je belt, sms’t en internet in het buitenland. Bellen vanuit Nederland naar het buitenland valt niet onder roamen. Het tarief voor bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land is 0,23 cent per minuut.

In de e-mail die jullie van ons hebben gekregen, leggen we precies uit wat je gaat betalen vanaf 30 april. We kunnen ons voorstellen dat je eventueel nog vragen hebt hierover. Om die reden hebben we hier de meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Mocht je nog wat willen weten? Stel je vraag dan gerust!

Dit topic is gesloten. Je kunt geen reactie achterlaten.

1 reactie

Reputatie 7
Badge +10
Wanneer veranderen de tarieven in 2017

Dat is op dit moment nog niet bekend. Wanneer in 2017 verbruik binnen de EU precies hetzelfde kost als verbruik binnen Nederland, word je hierover door ons geïnformeerd.

Waarom zijn er tijdelijke tarieven?

In 2017 zullen alle providers hun tarieven gaan verlagen. Er is nog niet bekend wanneer dit precies gaat gebeuren. Wel is er bekend dat je op dat moment hetzelfde gaat betalen als in Nederland.

Van 30 april 2016 tot en met medio 2017 geldt er een tijdelijke regeling. Simyo rekent dan de Nederlandse bundelkosten + een EU-toeslag (1 eurocent tot 6 eurocent per minuut/sms/MB).

Op dit moment zullen wij alleen de EU-toeslag berekenen vanaf 30 april.

Waarom wordt er nu alleen EU-toeslag berekend?

Door technische redenen berekenen wij nu alleen de EU-toeslag. Daarom gelden er tijdelijk lagere tarieven voor Simyo bellers vanaf 30 april 2016. Zodra we wel Nederlands verbruik kunnen rekenen in combinatie met de EU-toeslag brengen we je daarvan op de hoogte.

Wat worden de nieuwe tarieven voor verbruik in de EU in 2017?

Vanaf medio 2017 komt verbruik in de EU uit je Nederlandse bundel. Je betaalt dan voor je gesprek, sms’je of internetgebruik hetzelfde als dat je in
Nederland zou doen.

Bijvoorbeeld: Je belt 30 minuten van Frankrijk naar Nederland. Je had nog 20 minuten over in je bundel. Die 20 minuten bel je op en alleen voor de 10 minuten daarna betaal je het buitenbundeltarief. Net als in Nederland.