Sticky

FAQ: Wat moet ik weten over bellen en internetten in het buitenland?

  • 10 augustus 2016
  • 0 reacties
  • 11387 Bekeken

Reputatie 7
Badge +10
  • Oud Community Manager
  • 5116 reacties

Edit door @Thomas op 18 juni 2018: Dit topic is nu weer helemaal up-to-date!

Hoi allemaal,

De vakantie staat weer voor de deur. Een mooi moment om te controleren of je telefoon klaar is om te bellen en internetten in het buitenland.

Hoe zat het ook alweer met het gebruik van je bundel in de EU?
Sinds juni 2017 kun je jouw bundels gebruiken in de EU en in Zwitserland, Andorra, Noorwegen, IJsland, Monaco en Liechtenstein (zone 1). Dat is natuurlijk hartstikke fijn! Het is goed om te weten dat bellen en sms’en vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU wel buiten je bundel valt. Dit is namelijk geen roaming maar binnenlands gebruik. Hiervoor betaal je binnen de EU € 0,23 per minuut en € 0,07 per sms. Prepaid klanten betalen binnen de EU (zone 1) hetzelfde als in Nederland, dus € 0,10 per minuut/sms. Op onze tarievenpagina vind je alle info over onze (buitenland)tarieven terug. Op het kaartje hieronder zie je in welke landen je jouw bundels kunt gebruiken.

 

 

aa1091fa-f347-4635-ae02-febbc868cd77.png

 


Voorbeeld: Je bent in Frankrijk en je hebt een belbundel met nog 100 belminuten. Je belt 10 minuten naar een Frans telefoonnummer. Als je een belbundel hebt met 100 eenheden, dan gaat er 10 minuten van je bundel af. Je houdt dan nog 90 minuten over om te gebruik in zone 1 of in Nederland.

Wat moet ik doen om mijn telefoon te kunnen gebruiken in het buitenland?
Je kunt bij Simyo bellen en sms'en in het buitenland met jouw Sim Only of Prepaid simkaart. Heb je Sim Only? Dan kun je ook gebruikmaken van mobiel internet in het buitenland. Als je wil bellen/sms’en en internetten buiten Nederland, dan ga je via Mijn Simyo naar Instellingen > Bellen & internetten en hier zet je de volgende opties aan:

Bellen in en naar het buitenland (Natuurlijk kun je zodra deze optie aan staat ook gebeld en ge-sms’t worden)
Internet op je mobiel in het buitenland (Deze is optie is beschikbaar voor Sim only en prepaid)

Zodra dit goed staat ingesteld is je simkaart klaar om gebruikt te worden in het buitenland. Nu hoef je enkel nog je telefoon goed in te stellen. Wil je met je Sim Only internetten in het buitenland? Dan is het nodig dat de optie (data)roaming aan staat in je telefoon.

Gebruik je een telefoon met Android? Dan ga je naar Instellingen > Draadloos en Netwerken > Gegevensroaming. Heb je een iPhone? Dan schakel je dataroaming in via Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Dataroaming. Weet je niet precies hoe dit in jouw telefoon werkt, download dan hier de handleiding.

(Zet je telefoon na het wijzigen van deze opties vijf minuten uit)

Na het herstarten van je telefoon, is deze klaar om verbinding te maken met een buitenlands netwerk. Maakt je telefoon niet automatisch verbinding met een buitenlands netwerk? Zoek dan handmatig naar een netwerk. Hoe dit werkt zie je terug in onze toestelhulp.

Kun je wel bellen, maar niet internetten in het buitenland?
Stel dan je internetinstellingen opnieuw in met behulp van onze toestelhulp. Maak je gebruik van een iPhone? In dit topic geven we je nog een aantal extra tips & tricks. 🙂

4G in het buitenland?
In Nederland maken we gebruik van het betrouwbare KPN netwerk dat in bijna heel Nederland 4G aanbiedt. Op het netwerk van buitenlandse providers hebben wij geen invloed. Wanneer je gebruikmaakt van een buitenlands netwerk (roaming) kan het dus zijn dat je daar geen 4G kunt ontvangen. Op onze servicepagina vind je een lijst met landen waarvan bekend is dat er 4G wordt aangeboden.

Let op! Al je verbruik buiten de EU valt buiten je bundel. Bellen en internetten in de EU (Zone 1) valt sinds 2017 binnen je bundels. Wil je meer weten hierover klik dan hier. Daar leggen we alles uit dat je moet weten. Op onze tarievenpagina lees je alles over onze (buitenland)tarieven terug.

Alle informatie in dit topic wordt in dit blog uitgebreid uitgelegd.

Tip: Gebruik altijd de juiste landcodes wanneer je en contactpersoon toevoegt, belt of sms’t. Zo kun je vanuit het buitenland makkelijk bellen en sms'en. Bijvoorbeeld: 0612345678 wordt dan 0031612345678 of +31612345678.

Dit topic is gesloten. Heb je het antwoord op jouw vraag over bellen en internetten in het buitenland nog niet gevonden op het forum? Stel dan hier je vraag, dan helpen we je graag verder.


Edit 2-11-2018:
We blijven ons almaar ontwikkelen, waardoor de informatie die in dit topic staat niet helemaal meer klopt. Het is nu namelijk wel mogelijk om te internetten in het buitenland met een Prepaid aansluiting. Meer informatie daarover vind je hier.

 

 


Dit topic is gesloten. Je kunt geen reactie achterlaten.