Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Sms wordt MMS

  • 16 januari 2013
  • 7 reacties
  • 3242 Bekeken

Er verschijnen regelmatig kosten buiten de bundel in de vorm van MMS berichten.
Ik verstuur geen MMS berichten, dus ik weet niet hoe dat komt.
Kan het zijn dat als je een smiley in je SMS berichten plaatst, dat de oorzaak is?
Kan ik MMS uitzetten zonder Internet uit te zetten, zo ja, hoe?
icon

Beste antwoord door Alex 17 januari 2013, 15:30

Welkom op het forum TeacherPaul,Sommige apps versturen onbewust mms berichten. Het kan ook zijn dat je toestel een sms heeft omgezet in een mms. Wij kunnen hier helaas geen invloed op uitoefenen en daarom ook geen oplossing voor bieden. Je zou eigenlijk even contact op moeten nemen met de leverancier van het toestel.Je kunt de optie internet en mms niet los van elkaar uitzetten.Groetjes,Alex
Bekijk originele reactie

7 reacties

Reputatie 5
Badge +10
Welkom op het forum TeacherPaul,

Sommige apps versturen onbewust mms berichten. Het kan ook zijn dat je toestel een sms heeft omgezet in een mms. Wij kunnen hier helaas geen invloed op uitoefenen en daarom ook geen oplossing voor bieden. Je zou eigenlijk even contact op moeten nemen met de leverancier van het toestel.

Je kunt de optie internet en mms niet los van elkaar uitzetten.

Groetjes,

Alex
Badge
de vraag of  een sms aangezien wordt als een mms bericht als je een smiley toevoegt in een sms bericht is nog niet beantwoord.

Onlangs heb ik voor het eerst een sms bericht gestuurd op mijn  nieuwe iPhone en met mijn nieuwe Simyo simkaart (ook een nieuw mobiel nummer) en dat sms-je is ook aangezien voor een mms bericht, ik heb geen foto's toegevoegd maar een paar smileys, het bericht bestond verder hooguit uit 30 tekens aan tekst.
In de instelling op mijn iPhone had ik op dat moment het verzenden van MMS op uit staan. Het bericht is verstuurd naar een ander mobiel nummer dus niet naar een e-mailadres. 
Ik kan dus niets anders bedenken dat het inderdaad zo is dat smileys aangezien worden voor een foto of , en dat lijkt mij waarschijnlijker, dat de smiley (of meerdere bij elkaar) zoveel tekens bevatten dat het bericht te lang was en daarom werd aangezien als mms. Ik denk dat ik eens de proef op de som neem en een sms ga versturen met alleen 1 smiley😕

Een feit is dat ik met de iPhone instelling mms op uit geen mms kan versturen want dan krijg ik meteen een melding, mij lijkt het dus dat de provider bepaalt dat het bericht te lang is en dan wordt aangezien voor mms, de vraag hierbij is dus: hoe veel tekens mag een sms bij Simyo  zijn voordat het als te lang wordt aangemerkt? hierbij moet je dan uiteraard de smileys maar vergeten want elke smiley heeft zijn eigen aantal tekens en dat zou gokken worden hoeveel tekens je al hebt.
Badge +6
de vraag of  een sms aangezien wordt als een mms bericht als je een smiley toevoegt in een sms bericht is nog niet beantwoord.

Onlangs heb ik voor het eerst een sms bericht gestuurd op mijn  nieuwe iPhone en met mijn nieuwe Simyo simkaart (ook een nieuw mobiel nummer) en dat sms-je is ook aangezien voor een mms bericht, ik heb geen foto's toegevoegd maar een paar smileys, het bericht bestond verder hooguit uit 30 tekens aan tekst.
In de instelling op mijn iPhone had ik op dat moment het verzenden van MMS op uit staan. Het bericht is verstuurd naar een ander mobiel nummer dus niet naar een e-mailadres. 
Ik kan dus niets anders bedenken dat het inderdaad zo is dat smileys aangezien worden voor een foto of , en dat lijkt mij waarschijnlijker, dat de smiley (of meerdere bij elkaar) zoveel tekens bevatten dat het bericht te lang was en daarom werd aangezien als mms. Ik denk dat ik eens de proef op de som neem en een sms ga versturen met alleen 1 smiley😕

Een feit is dat ik met de iPhone instelling mms op uit geen mms kan versturen want dan krijg ik meteen een melding, mij lijkt het dus dat de provider bepaalt dat het bericht te lang is en dan wordt aangezien voor mms, de vraag hierbij is dus: hoe veel tekens mag een sms bij Simyo  zijn voordat het als te lang wordt aangemerkt? hierbij moet je dan uiteraard de smileys maar vergeten want elke smiley heeft zijn eigen aantal tekens en dat zou gokken worden hoeveel tekens je al hebt.


Hoi Lavendel,

Welkom op het forum!
Dat je sms als een MMS wordt verstuurd gebeurd door je toestel. Het netwerk gaat niet uit zichzelf een sms veranderen in een MMS.
De standaard smileys verbruiken niet veel tekens maar de emoticons die kunt gebruiken op je iPhone bestaan wel uit 100 tekens.
Staat de optie 'Stuur als sms' aan in je instellingen?
Badge
de vraag of  een sms aangezien wordt als een mms bericht als je een smiley toevoegt in een sms bericht is nog niet beantwoord.

Onlangs heb ik voor het eerst een sms bericht gestuurd op mijn  nieuwe iPhone en met mijn nieuwe Simyo simkaart (ook een nieuw mobiel nummer) en dat sms-je is ook aangezien voor een mms bericht, ik heb geen foto's toegevoegd maar een paar smileys, het bericht bestond verder hooguit uit 30 tekens aan tekst.
In de instelling op mijn iPhone had ik op dat moment het verzenden van MMS op uit staan. Het bericht is verstuurd naar een ander mobiel nummer dus niet naar een e-mailadres. 
Ik kan dus niets anders bedenken dat het inderdaad zo is dat smileys aangezien worden voor een foto of , en dat lijkt mij waarschijnlijker, dat de smiley (of meerdere bij elkaar) zoveel tekens bevatten dat het bericht te lang was en daarom werd aangezien als mms. Ik denk dat ik eens de proef op de som neem en een sms ga versturen met alleen 1 smiley😕

Een feit is dat ik met de iPhone instelling mms op uit geen mms kan versturen want dan krijg ik meteen een melding, mij lijkt het dus dat de provider bepaalt dat het bericht te lang is en dan wordt aangezien voor mms, de vraag hierbij is dus: hoe veel tekens mag een sms bij Simyo  zijn voordat het als te lang wordt aangemerkt? hierbij moet je dan uiteraard de smileys maar vergeten want elke smiley heeft zijn eigen aantal tekens en dat zou gokken worden hoeveel tekens je al hebt.


Hoi Lavendel,

Welkom op het forum!
Dat je sms als een MMS wordt verstuurd gebeurd door je toestel. Het netwerk gaat niet uit zichzelf een sms veranderen in een MMS.
De standaard smileys verbruiken niet veel tekens maar de emoticons die kunt gebruiken op je iPhone bestaan wel uit 100 tekens.
Staat de optie 'Stuur als sms' aan in je instellingen?


ja de optie "stuur als sms" staat aan en de optie MMS berichten is uit.
Daarom blijf ik het raar vinden dat, als u zegt dat het netwerk een sms niet aanziet voor een mms (bv vanwege teveel tekens), waarom dan terwijl ik vanuit mijn toestel geen MMS kan versturen dit dan wel als MMS is gerekend, gezien mijn verbruik op mijn simyo.
Ik heb MMS op uit en dus kan mijn toestel geen MMS versturen dat is een feit, ik blijf erbij dat het bericht doordat het wellicht te lang is geweest door de provider als MMS beoordeeld wordt.

Dus mijn vraag nogmaals is: klopt het dat als het SMS bericht te lang is dit toch als MMS wordt berekend? En hoeveel tekens mag een SMS bericht hebben voordat het als MMS wordt aangezien/berekend?
Reputatie 5
Badge +11
ja de optie "stuur als sms" staat aan en de optie MMS berichten is uit.
Daarom blijf ik het raar vinden dat, als u zegt dat het netwerk een sms niet aanziet voor een mms (bv vanwege teveel tekens), waarom dan terwijl ik vanuit mijn toestel geen MMS kan versturen dit dan wel als MMS is gerekend, gezien mijn verbruik op mijn simyo.
Ik heb MMS op uit en dus kan mijn toestel geen MMS versturen dat is een feit, ik blijf erbij dat het bericht doordat het wellicht te lang is geweest door de provider als MMS beoordeeld wordt.

Dus mijn vraag nogmaals is: klopt het dat als het SMS bericht te lang is dit toch als MMS wordt berekend? En hoeveel tekens mag een SMS bericht hebben voordat het als MMS wordt aangezien/berekend?


Hoi lavendel,

Ik kan je melden dat een SMS bericht nooit vanwege het aantal tekens omgezet wordt naar MMS.
MMS is een volledig andere vorm van berichten sturen dan SMS. MMS gebruikt zelfs het internet en SMS niet.
Badge
ja de optie "stuur als sms" staat aan en de optie MMS berichten is uit.
Daarom blijf ik het raar vinden dat, als u zegt dat het netwerk een sms niet aanziet voor een mms (bv vanwege teveel tekens), waarom dan terwijl ik vanuit mijn toestel geen MMS kan versturen dit dan wel als MMS is gerekend, gezien mijn verbruik op mijn simyo.
Ik heb MMS op uit en dus kan mijn toestel geen MMS versturen dat is een feit, ik blijf erbij dat het bericht doordat het wellicht te lang is geweest door de provider als MMS beoordeeld wordt.

Dus mijn vraag nogmaals is: klopt het dat als het SMS bericht te lang is dit toch als MMS wordt berekend? En hoeveel tekens mag een SMS bericht hebben voordat het als MMS wordt aangezien/berekend?


Hoi lavendel,

Ik kan je melden dat een SMS bericht nooit vanwege het aantal tekens omgezet wordt naar MMS.
MMS is een volledig andere vorm van berichten sturen dan SMS. MMS gebruikt zelfs het internet en SMS niet.


Dan heeft Simyo mij onterecht een MMS berekend want ik heb nooit een MMS verstuurd, ik ga hier verder geen actie op ondernemen dat vind ik op dit moment niet nodig, maar al sdit vaker voor komt dat ik terwijl MMS op UIT staat er toch een MMS bericht op de nota staat, dan ga ik dat uiteraard wel doen.
Ik ben nog steeds niet echt overtuigd van het feit dat het SMS met te veel tekens toch niet als MMS berekend wordt, het wordt natuurlijk niet omgezet maar misschien wel door Simyo berekend omdat het te lang was door de hoeveelheid tekens. 
Reputatie 5
Badge +11
Dan heeft Simyo mij onterecht een MMS berekend want ik heb nooit een MMS verstuurd, ik ga hier verder geen actie op ondernemen dat vind ik op dit moment niet nodig, maar al sdit vaker voor komt dat ik terwijl MMS op UIT staat er toch een MMS bericht op de nota staat, dan ga ik dat uiteraard wel doen.
Ik ben nog steeds niet echt overtuigd van het feit dat het SMS met te veel tekens toch niet als MMS berekend wordt, het wordt natuurlijk niet omgezet maar misschien wel door Simyo berekend omdat het te lang was door de hoeveelheid tekens. 


Hoi lavendel,
Ik kan je verzekeren dat het echt niet een te lange SMS is geweest. Ik hoop dat je er nog achter komt waar deze MMS vandaan komt.

Reageer