Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Kan geen sms ontvangen, wat is hier de oorzaak van?

  • 22 februari 2015
  • 20 reacties
  • 1172 Bekeken

Badge
Beste Simyo, ik kan geen sms ontvangen van iemand die op een KPN netwerk zit. Zelf versturen lukt wel. Hoe kan ik dit oplossen?
Met vriendelijke groet, Michèle Gunderson
icon

Beste antwoord door Michèle 23 februari 2015, 10:38

Ben ook wel een beetje trots dat ik het probleem zelf gevonden? Apple gebruikt I-message voor berichtenverkeer. Berichten tussen Apple's onderling worden als zodanig herkend en als I message via internet (Wifi) verstuurd (doet Apple automatisch). Berichten tussen Apple en Android worden als sms verstuurd. Ik heb geen internet bij mijn Simyo abonnement, daarom lukte het mij niet om Apple gebruikers te sms-en en berichten van hen te ontvangen. Door I-message uit te zetten lukt het nu wel, en verstuurt Apple berichten tussen Apple gebruikers onderling ook via sms. Ik ben maar een leek hoor, maar hoop het zo een beetje begrijpelijk te hebben uitgelegd.
Bekijk originele reactie

20 reacties

Als die iemand aan iemand anders een sms verstuurt, komt die dan wel aan?
Badge
Ja dat wel. De berichten komen alleen bij mij niet aan. De simkaart hebben we overgezet naar een andere telefoon, maar het probleem blijft. Helaas...
Badge
Via wifi komen de sms-jes wel binnen, maar niet via het gsm netwerk
Reputatie 7
Wifi en SMS staan los van elkaar. Bedoel je niet een andere berichten service zoals Whatsapp?
Badge
Nee Raytje, ik bedoel echt sms.
Badge
De persoon in kwestie heb ik ook niet per abuis geblokkerd en ik heb nog voldoende beltegoed. Ik heb de simkaart in een andere telefoon gestopt, maar het probleem blijft. Het lijkt dus wel dat het aan de simkaart ligt?
Reputatie 7
Dat vind ik zeer opmerkelijk want zoals ik al schreef staat Wifi volledig los van Simyo dus van onder andere SMSen.  
Badge
Ik snap er ook helemaal niks van 😞
Badge
Oh... Ik zie dat het versturen van sms nu ook niet meer lukt.
Reputatie 7
Als jij van iedereen behalve die ene persoon smsjes kunt ontvangen dan ligt het probleem eerder bij hem / haar dan bij jouw denk ik zo. En hoe lang doet dit probleem zich al voor? Kon het eerder wel? Heb je misschien een blacklist app waar dat nummer per ongeluk in staat? 

Ik stel misschien rare vragen maar probeer zo bepaalde zaken uit te sluiten 🙂
Badge
Ik denk dat ik het probleem gevonden heb. Het zit 'm in I message.
Reputatie 7
Als dat het probleem is dan top dat je het zelf gevonden heb. Ben zelf niet thuis in Iphone, maar er zijn andere hier op het forum die dat wel zijn. 

Ben echter wel nieuwsgierig wat het probleem dan was, misschien hebben andere klanten soortgelijke problemen en hebben ze wat aan jouw info 🙂
Badge
Ben ook wel een beetje trots dat ik het probleem zelf gevonden? Apple gebruikt I-message voor berichtenverkeer. Berichten tussen Apple's onderling worden als zodanig herkend en als I message via internet (Wifi) verstuurd (doet Apple automatisch). Berichten tussen Apple en Android worden als sms verstuurd. Ik heb geen internet bij mijn Simyo abonnement, daarom lukte het mij niet om Apple gebruikers te sms-en en berichten van hen te ontvangen. Door I-message uit te zetten lukt het nu wel, en verstuurt Apple berichten tussen Apple gebruikers onderling ook via sms. Ik ben maar een leek hoor, maar hoop het zo een beetje begrijpelijk te hebben uitgelegd.
Reputatie 7
Ik snap je helemaal... ;)

Dus stiekem was het toch een berichten app ;)
Badge
Ja, had je toch gelijk! Haha maar ik heb dus geen keuze bij Apple... Ha ha
Je hoeft iMessage niet helemaal uit te zetten, want dan kun je andere iPhone gebruikers helemaal geen gratis iMessages meer sturen.

Een meer elegante oplossing heb ik gevonden op https://applecoach.nl/imessage-uitschakelen-op-je-iphone-met-ios-5

Een iMessage bericht versturen als gewone SMS
Om een enkel bericht als SMS in plaats van iMessage te versturen, bijvoorbeeld omdat jij al weet dat de ontvanger geen internet heeft, typ je het bericht eerst als iMessage. Na het versturen houd je echter het bericht ingedrukt, alsof je de tekst wilt kopiëren. In plaats van de optie kopiëren kun je nu echter kiezen voor “Stuur als tekstbericht”.
Het bericht wordt nu gelijk als SMS verstuurd, zodat je niet eerst hoeft te wachten op de timeout (zo’n dertig seconden) voor je de optie krijgt om het bericht als SMS te sturen.
Zo kun je sneller berichten uitwisselen met iemand die wel iMessage heeft, maar op dat moment niet online is!
Badge
Oh! Dank je, Scotsman!
Badge
Ik heb I message op mijn telefoon nu aanstaan, maar I message op de I pad uitgezet. Het probleem dat ik geen berichten van een andere Apple user binnenkreeg zat m denk ik in het feit dat die berichten wel direct op de I pad binnenkwamen, maar niet ook mijn telefoon. Nu dat I message op de I pad uitstaat komt alles keurig op mijn telefoon binnen. Bedankt voor het meedenken en de tips!
My pleasure!
Reputatie 3
Badge +7
Hoi Michèle,

Welkom op ons forum! En wat leuk dat je je vraag hier stelt:D Je ziet dat er van alle kanten hulp toesnelt.
Ben ook wel een beetje trots dat ik het probleem zelf gevonden
Het loont uiteindelijk het beste blijft toch om zelf proactief en nieuwsgierig te blijven;)

Apple gebruikt I-message voor berichtenverkeer. Berichten tussen Apple's onderling worden als zodanig herkend en als I message via internet (Wifi) verstuurd (doet Apple automatisch). Berichten tussen Apple en Android worden als sms verstuurd. Ik heb geen internet bij mijn Simyo abonnement, daarom lukte het mij niet om Apple gebruikers te sms-en en berichten van hen te ontvangen. Door I-message uit te zetten lukt het nu wel, en verstuurt Apple berichten tussen Apple gebruikers onderling ook via sms. Ik ben maar een leek hoor, maar hoop het zo een beetje begrijpelijk te hebben uitgelegd.
En wat een pracht van een uitleg. Ik kan het niet mooier verwoorden!

@Scotsman Dit is inderdaad een fijne tip voor het uitzenden van berichten voor Apple gebruikers!
Een iMessage bericht versturen als gewone SMS
Om een enkel bericht als SMS in plaats van iMessage te versturen, bijvoorbeeld omdat jij al weet dat de ontvanger geen internet heeft, typ je het bericht eerst als iMessage. Na het versturen houd je echter het bericht ingedrukt, alsof je de tekst wilt kopiëren. In plaats van de optie kopiëren kun je nu echter kiezen voor “Stuur als tekstbericht”.
Het bericht wordt nu gelijk als SMS verstuurd, zodat je niet eerst hoeft te wachten op de timeout (zo’n dertig seconden) voor je de optie krijgt om het bericht als SMS te sturen.
Zo kun je sneller berichten uitwisselen met iemand die wel iMessage heeft, maar op dat moment niet online is!


Iedereen heel erg bedankt voor de hulp!:D

Reageer