.

Sticky

FAQ: Wat zijn informatienummers?

  • 17 December 2014
  • 0 reacties
  • 3032 Bekeken

Reputatie 6
Badge +10
  • Oud-moderator
  • 5265 reacties
Informatienummers zijn de 0900-nummers van bedrijven. Bij deze nummers worden er vaak extra kosten in rekening gebracht. Dit wordt per minuut of per gesprek afgerekend, afhankelijk van wat het bedrijf voor de dienst vraagt. Bedrijven zijn verplicht dit vóór het gesprek te vermelden, zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Als het niet lukt om te bellen naar een informatienummer, dan is de kans groot dat de optie Bellen naar servicenummers uit staat op Mijn Simyo. Deze optie vind je onder het kopje Instellingen - Netwerkinstellingen. Zodra je deze optie aan zet en je telefoon na vijf minuten opnieuw opstart, is je simkaart gereed om te bellen naar service -of informatienummers.

Klik hier voor een overzicht van alle service -en informatienummers.

Op je factuur splitsen we de kosten van het gesprek naar een informatienummers op. We delen het op in de belminuten die je hebt gebruikt, deze noemen we verkeerskosten. De kosten die je betaalt aan het bedrijf waar je mee hebt gebeld zijn de servicekosten. Zijn je belminuten op? Dan worden deze kosten als verbruikskosten in rekening gebracht á 0,31 per minuut.

Het is niet mogelijk om naar entertainmentnummers (0909/0906-nummers) te bellen.

Dit topic is gesloten. Je kunt geen reactie achterlaten.