.

Beantwoord

Slecht tot geen bereik binnenshuis. Hoe kan dat?

  • 1 February 2017
  • 4 reacties
  • 518 Bekeken

Ik ben overgestapt van een KPN 4g abonnement naar een Simyo 3G abonnement.
Met de KPN sim, overal goed bereik maar met de Simyo sim, veel vaker wel als niet. Wanneer ik de telefoon even niet gebruikt heb moet ik vaak weer overnieuw de sim pincode vullen omdat de connectie met het netwerk verloren is gegaan.

Het toestel is trouwens hetzelfde gebleven als met een KPN abonnement. (Motorola Moto g 4)
icon

Beste antwoord door Asma 2 February 2017, 13:06

Bekijk originele reactie

4 reacties

Reputatie 7
Badge +9
Hoi JohanP,

Simyo gebruikt het KPN-netwerk, 4G heeft een beter bereik binnenshuis door de andere frequentie, de 800 MHz band die hoofdzakelijk voor 4G van KPN wordt gebruikt. Voor 3G gebruikt KPN zowel de 900 MHz band met goede dekking binnenshuis als de 2100 MHz band die minder goed bereik heeft, ik weet niet welke mast jouw postcode bedient.
Reputatie 6
Badge +7
Hoi JohanP,

Welkom op het Forum! Leuk dat jij je vraag hier stelt. :D

Ik vind het ontzettend vervelend dat je bereik minder goed is nu je naar ons bent overstapt! Zoals franswon goed heeft uitgelegd, maken wij inderdaad gebruik van het KPN netwerk.

Om na te gaan hoe je 3G dekking is, heb ik zojuist contact opgenomen met onze netwerkspecialisten. Volgens onze netwerkspecialisten is de 3G dekking op je postcode goed genoeg, dat je hier binnenshuis ook gebruik van kunt maken. Het is natuurlijk afhankelijk van de bebouwing in welke mate je hier goed gebruik van kunt maken.

Om uit te kunnen sluiten dat je slecht bereik hebt vanwege je netwerkinstellingen, zou ik je graag willen vragen of jij je netwerkmodus kunt aanpassen. Je netwerkmodus kun je via je telefooninstellingen aanpassen. Schakel hier 4G uit, zodat je telefoon op zoek gaat naar de meest sterke 3G verbinding.

Kun je ons laten weten hoe dit uitpakt?

@franswon, super bedankt voor het meedenken!

Groetjes,
Asma
Bedankt voor je reactie, ik ga het proberen!
Reputatie 5
Badge +8
Namens Asma, graag gedaan 😃 We wachten je bevindingen af, johanP.

Groetjes,
Sean

Reageer