.

Beantwoord

Slecht ontvangst op 8331ZA, hebben jullie een signaalversterker?

  • 12 September 2014
  • 3 reacties
  • 467 Bekeken

Wij hebben in huis al langere tijd heel slecht (geen) ontvangst. Onze postcode is 8331ZA en wij vragen ons af wat er aan de hand is en of we hier iets aan kunnen doen? Bij vodafone zag ik dat ze een apparaat hebben om het ontvangst beter te maken. Hebben jullie/kpn ook zo iets?

Probleem met meerdere toestellen Samsung S3 en S5 en Iphone 4

groet, Chris
icon

Beste antwoord door Kim 14 September 2014, 16:16

Bekijk originele reactie

3 reacties

Badge +6
Hoi Koekie, welkom op het forum van Simyo! :)

Er bestaan inderdaad signaalversterkers, maar of dat de ideale oplossing is, is nog maar de vraag. Deze zijn vaak prijzig, kunnen andere signalen verstoren en daarnaast heb je een signaalversterker nodig per kamer, zo heb ik mij laten vertellen door onze Netwerkspecialisten.

Voordat je dus zo'n signaalversterker aanschaft, wil ik eerst graag voor je gaan uitzoeken hoe de dekking op de postcode 8331ZA zou moeten zijn. Om dit voor je te kunnen doen, zou ik graag allereerst nog van je willen weten of het bereik zowel op 2G als op 3G niet optimaal is en of dit zowel binnen als buiten het geval is?

Ik hoor graag van je! 🙂
Hoi Kim,

Het ontvangst is buiten niet veel beter rondom het huis. Buiten valt de verbinding tijdens het bellen niet weg. In huis wel. Ik heb in huis 4G verbinding en de download snelheid is dan netjes rond de 15 me. Buitenshuis ligt dat rond de 40 mb.

Hoop dat je hier iets mee kunt!

Groet Chris
Badge +6
Hoi Koekie,

Fijn dat 4G in ieder geval goed is! ;)
Zou je ook kunnen uittesten hoe het bereik op 2G en 3G is?

Dit kan je doen door je telefoon vast te zetten op alleen 2G (GSM) of alleen 3G (WCDMA of UMTS), deze mogelijkheid vind je terug in de instellingen van je telefoon en dan netwerkmodus o.i.d.
En er een verschil is tussen binnen en buiten met 2G en 3G?

Ik hoor wederom graag van je! 🙂

Reageer