.

Beantwoord

Caller ID spoofing door Indiase callcenters en energiebedrijven. Wat te doen?

  • 31 January 2019
  • 1 reactie
  • 230 Bekeken

Badge
Recentelijk ben ik herhaaldelijk gebeld door verkopers die mij energie willen verkopen of Indiase headhunters. Nu blijkt dat het nummer wat als Caller ID in mijn scherm verschijnt, niet het nummer is waarmee wordt gebeld. (Bij terugbellen blijkt het nummer niet in gebruik). Met andere woorden: ze doen zich voor als iemand anders en dat is niet voor niets. Anonieme telefoontjes worden nl. niet opgenomen.

Nu is mijn vraag: is het wettelijk toegestaan een vals (misschien zelfs andermans) Caller ID te gebruiken op moment dat je belt. Het ondermijnt in ieder geval de betrouwbaarheid van het netwerk waarmee ik in contact sta en via ik gebeld kan worden.

Als het niet is toegestaan, hoe is het dan überhaupt mogelijk en als ik misbruik constateer, kan ik dat ergens melden?

Alvast bedankt,
icon

Beste antwoord door Jihane 31 January 2019, 13:05

Bekijk originele reactie

1 reactie

Reputatie 7
Badge +10
Hi Beemsterman,

Welkom op het Simyo Forum!

Wat irritant dat je regelmatig gebeld wordt door een onbekend nummer! Merkwaardig dat er een ander nummer verschijnt en dat je niet kunt terugbellen. Wat voor nummers verschijnen er op het scherm? Zijn dat Nederlandse nummers, of buitenlandse nummers? Kun je een voorbeeld geven van zo'n nummer, en ook het moment (dag/tijdstip) noemen waarop je gebeld bent?

Met die informatie bel ik de netwerkspecialisten om te kijken of zij antwoorden hebben hierover!

Tot snel!

Groetjes,
Jihane

Reageer