Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Waar moet je op letten bij (het testen) van 4G?

  • 2 april 2018
  • 6 reacties
  • 273 Bekeken

Goedemorgen allemaal op deze 2e paasdag !

Omdat ik niet weet of iedereen helemaal op de hoogte is van de fijne kneepjes van 4G toch een aantal aandachtspunten.

Op dit moment is 4G mogelijk bij sim only, niet bij prepaid.

4G is sneller dan 3G, beschikt jouw telefoon over de mogelijke 4G+ en ben je daartoe op de juiste locatie is het nog sneller. Behalve snelheid is ook het bereik van 4G groter.

4G op de lagere frequentie 800 MHz dringt beter in gebouwen bij de hogere frequentie is het aantal mogelijke gebruikers groter.

4G is sneller, je kunt meer pagina's (websites) in korte tijd bezoeken. Bezoek je dezelfde aantal pagina's als eerst zul je niet meer MB gebruiken.

Voorbeelden van meer datagebruik kunnen zeker gemaakt worden, denk hierbij aan bijvoorbeeld streaming. Video's/filmpjes in hoge HD kwaliteit geven meer verbruik.

Navigatie hoeft niet perse groot dataverbruik te geven, denk bijvoorbeeld aan offline kaarten.
Stel je bent onderweg met de auto, je gebruikt navigatie, je gebruikt een muziekstreamingdienst bijvoorbeeld de combinatie Waze met Spotify, dan ook gebruik je extra MB.

Of je gebruikt navigatie en hebt de autoradio aan op radio538 dan is dit niet het geval.

Mail, Whatsapp bijvoorbeeld media alleen via wifi, kortgezegd controle van welke updates bijvoorbeeld via WiFi, er zijn talloze voorbeelden.

Kijk bij het testen maar ook bij het overwegen/kiezen van/voor 4G dus goed naar welke apps je gebruikt en hoe. Houdt er rekening mee of je toestel ook 4G geschikt is.

Stel de waarschuwing, zo mogelijk, zo veilig mogelijk in wat betreft de limiet, kijk goed naar je bundel, de apps, de mogelijkheden kies een veilige ruime bundel.

Kijk vooral goed naar JOUW verwachting van wat je zult gebruiken, voorkom het vervelende van buiten bundel kosten.

https://www.simyo.nl/blog/wie-de-snelste-4g-wifi/


EN............
Houd er rekening mee dat je bundels alleen in Nederland en de zone 1 landen van Europa gelden.

Mochten er nog vragen zijn, stel ze gerust. Er zijn verschillende mensen die graag helpen.

Fijne 2e paasdag allemaal ! 😎

6 reacties

Reputatie 7
Navigatie hoeft niet perse groot dataverbruik te geven, denk bijvoorbeeld aan offline kaarten.
Stel je bent onderweg met de auto, je gebruikt navigatie, je gebruikt een muziekstreamingdienst bijvoorbeeld de combinatie Waze met Spotify, dan ook gebruik je extra MB.


Hoeft niet perse. Je kan downloaden bij Spotify en dus offline luisteren terwijl je onderweg bent. Scheelt een hoop MB's.
Reputatie 7
Badge +9
Zelfs met Netflix kan je sommige series/afleveringen downloaden, dan kunnen de inzittenden, behalve de chauffeur uiteraard, ook nog genieten van Netflix.

Off topic: De geo-blokkade is opgeheven, dus op je vakantieadres binnen de EU kan je je series volgen, bij voorkeur via Wi-Fi anders is je bundel snel op.
@franswon behalve het genieten door de chauffeur (van netflix) van youtube is en blijft het belangrijk mede-kijkend naar het belang van alle betrokkenen behalve het opletten bij 4G, je aandacht te houden bij het verkeer en bijvoorbeeld (off topic) niet met straatraces wat ik nu al een paar keer heb gehoord. 1 x is al teveel.....
Reputatie 7
Badge +9
@Friesian misschien dat een moderator dit topic beter van vraag naar conversatie wijzigt.
Zou best kunnen franswon, ik.denk het zelfs ook.
Reputatie 6
Badge +4
Hi Iedereen,

Zoals Ray al aangeeft hangt je verbruik sterk af van wat je doet met je internetbundel en hoe je dit doet. Met 4G hoef je dus niet per se meer MB's te verbruiken. Zelf download ik met wifi mijn series van Netflix en heb ik een flinke voorraad muziek op mijn geheugenkaartje staan. Zo heb ik altijd wat te kijken en/of luisteren zónder dat ik mijn bundel hoef te gebruiken. En als ik een keer iets op YouTube bekijk, dan het liefst in 360p in plaats van full HD.

@Friesian, je was me nog even voor om een topic met vragen over 4G te maken. Ik heb van dit topic inderdaad een discussie gemaakt in plaats van een vraag. Dat houdt het lekker overzichtelijk. 🙂

Groetjes,
Thomas

Reageer