Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actieprijzen zijn geldig tot en met 30 november 2020. Deze actievoorwaarden gelden voor verschillende bundels.

  • Als je tijdens de actieperiode (tot en met 30 november 2020) kiest voor een van de actiebundels, betaal je het bijbehorende bedrag tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Als je een nieuwe bestelling plaatst, betaal je aansluitkosten van € 14,99.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Beantwoord

Is onbeperkt internet al in zicht?

  • 28 augustus 2016
  • 6 reacties
  • 276 Bekeken

Badge
ik ben op zoek naar onbeperkt mobiel internet (wat fysiek net zo makkelijk kan als internet uit de kabel in huis). dit wil ik onder andere om van ziggo af te komen die mij verplicht te betalen voor vaste telefonie en voor tv terwijl die dingen niet eens bestaan in mijn huis.

om het makkelijker te maken wil ik mijn laptop gewoon op de wifi hotspot van mijn telefoon gooien, wat betekent dat de honderden gigabytes die normaal over de kabel gaan verdeeld over de maand (met de 5 mbps die ik hier ontvang) dan over mijn simkaart heen gaan. ook wordt het dan mogelijk om wat ik doe te live streamen naar youtube en zorgenvrij grotere apps te downloaden als ik buiten ben.

kan ik verwachten dat onbeperkt internet binnenkort beschikbaar is, of zorgen de giganten als kpn en ziggo dat wij burgers eerst op straat moeten protesteren in den haag?
icon

Beste antwoord door Groentjuh 28 augustus 2016, 13:03

Ik zie dat nog niet zo heel snel gebeuren op de manier waarop jij het je nu inbeeld.Ik zie/weet dat meerdere providers kijken naar oplossingen voor mobiele vaste internet aansluitingen. Deze zijn voornamelijk bedoeld voor huishoudens in buitengebieden, waar snel internet gewoon niet leverbaar is.Ook zie ik dat een enkele provider onbeperkt internet voor smartphone/tablet probeert aan te bieden. Meestal zijn deze oplossingen echter niet goedkoper dan een daadwerkelijke vast verbinding. Kijkend naar het aanbod zijn er heel weinig onbeperkte bundels. De kosten daarvoor zijn heel duur en er speelt een fair use policy aan, die bijvoorbeeld verbied om met deze bundel een vaste internet aansluiting te vervangen.Op dit moment is wat jij wil nog niet te krijgen. De dingen die worden aangeboden en daarbij niet voldoen aan wat zijn wil zijn al 2x zo duur dan wat jij waarschijnlijk bij Ziggo betaald.Daarnaast vind ik een zin die je zegt wel interessant:

wat fysiek net zo makkelijk kan als internet uit de kabel in huis

De mobiele frequentiebanden deel je met iedere abonnee in dezelfde omgeving, net zoals bijvoorbeeld coax van Ziggo. Ziggo heeft echter al snel 800MHz te verdelen via de kabel terwijl KPN het met in kleine 105 MHz moet doen. Daarnaast is kabel veel minder gevoelig voor storing. Vergelijk de snelheid van wifi maar eens met een netwerkkabeltje.Vooral door dit laatste zie ik nog niet zo snel 4g of 5g echt concurrent worden voor een vaste internet verbinding van bijvoorbeeld Ziggo. Een protest gaat dat namelijk niet oplossen![offtopic]Ziggo met 5mbps? Dat is nogal traag voor een Ziggo aansluiting. Als ik jou was zou ik daar eens naar laten kijken, want met 5mbps is voor Ziggo traag![/offtopic]
Bekijk originele reactie

6 reacties

Reputatie 7
Badge +9
Ik zie dat nog niet zo heel snel gebeuren op de manier waarop jij het je nu inbeeld.

Ik zie/weet dat meerdere providers kijken naar oplossingen voor mobiele vaste internet aansluitingen. Deze zijn voornamelijk bedoeld voor huishoudens in buitengebieden, waar snel internet gewoon niet leverbaar is.

Ook zie ik dat een enkele provider onbeperkt internet voor smartphone/tablet probeert aan te bieden. Meestal zijn deze oplossingen echter niet goedkoper dan een daadwerkelijke vast verbinding. Kijkend naar het aanbod zijn er heel weinig onbeperkte bundels. De kosten daarvoor zijn heel duur en er speelt een fair use policy aan, die bijvoorbeeld verbied om met deze bundel een vaste internet aansluiting te vervangen.

Op dit moment is wat jij wil nog niet te krijgen. De dingen die worden aangeboden en daarbij niet voldoen aan wat zijn wil zijn al 2x zo duur dan wat jij waarschijnlijk bij Ziggo betaald.

Daarnaast vind ik een zin die je zegt wel interessant:
wat fysiek net zo makkelijk kan als internet uit de kabel in huis
De mobiele frequentiebanden deel je met iedere abonnee in dezelfde omgeving, net zoals bijvoorbeeld coax van Ziggo. Ziggo heeft echter al snel 800MHz te verdelen via de kabel terwijl KPN het met in kleine 105 MHz moet doen. Daarnaast is kabel veel minder gevoelig voor storing. Vergelijk de snelheid van wifi maar eens met een netwerkkabeltje.

Vooral door dit laatste zie ik nog niet zo snel 4g of 5g echt concurrent worden voor een vaste internet verbinding van bijvoorbeeld Ziggo. Een protest gaat dat namelijk niet oplossen!

[offtopic]Ziggo met 5mbps? Dat is nogal traag voor een Ziggo aansluiting. Als ik jou was zou ik daar eens naar laten kijken, want met 5mbps is voor Ziggo traag![/offtopic]
Reputatie 5
Badge +6
Hoi Mortophobe,

Opzich kan het wel en in sommige gebieden buiten nederland gebeurt het ook zo waren we dit jaar op vakantie in Spanje en daar zijn zoveel flats dat het heel ingewikkeld wordt om al die lange kabels te beheren. Daarvoor gebruiken ze dan een 3g wireless router die op een batterijtje werkt maar daar dus altijd aan het stopcontact liggen maar voor de rest geen draden hebben. Daar hebben ze een SIM-kaart standaard in gekregen van de provider en daarvia loopt het internet, dat is onbeperkt. Dat is dus eigenlijk wat je ongeveer zoekt. Jammer genoeg is dit in Nederland zo weinig gevraagd dat er geen oplossing wordt bedacht. In Spanje daarentegen zijn grote stukken verbonden door die 3g wireless routers.

Wat wel is is dat als je het internet via dezelfde sim laat gaan als je telefoon nummer dan is dat lastig want dan zou je met je mobiel de hotspot altijd aan hebben moeten staan wat heel veel batterij kost en je kan zelf geen gebruik maken van de verbinding als je een hotspot bent. Als je hem in zon routertje zou doen dan is je telefoon nummer onbereikbaar.

[offtopic] Daarnaast is het inderdad erg traag voo rziggo om 5 Mbitps te hebben. Dat zou ik ook na laten kijken want ik denk dat je voor meer betaald. [/offtopic]

Groet Paul.
Niet dat jullie daar in de lage landen hier iets aan hebben maar ter informatie: hier in de UK zijn er twee providers die voor £20 per maand (ca. €23.50) onbeperkt mobiel internet aanbieden. Bij de een is 6GB tethering per maand toegestaan, bij de ander 12GB. Inclusief gebruik van 4G. Er geldt wel een fair use policy.
Reputatie 5
Badge +9
Hoi Mortophone,

Goeie vraag!

Simyo biedt het in ieder geval nog niet aan en voor zover ik weet zijn er nog geen concrete plannen om onbeperkt internet aan te bieden op korte termijn. Ik heb verder even gekeken naar wat concurrenten en zie dat de grote providers het ook niet aanbieden. Enkele kleinere partijen bieden het wel aan, maar niet in de vorm die jij wilt aangezien er overal wel een fair use policy geldt.

Groetjes,
Caspar
Badge
Bedankt voor de reacties iedereen. Ja die kleinere spelers die fair use policy gebruiken als verkapte internetlimiet waarna je hooguit kunt WhatsApp en ben ik ook veel tegen gekomen. Groentjuh bedankt voor je volledige technische antwoord.
Offtopic
Over de 5 mb/s moet ik nuanceren dat dat is wat er overblijft nadat het vanaf de modem naar een WiFi repeater draadloos naar m'n laptop gaat (hoewel direct aan de modem 30 van een 60 mb/s er uit komt aldus mijn huurbaas
Eind offtopic

Verder over het realisme dat mobiel internet vast internet verdringt, kijk eens naar de smartphone zelf die de vaste telefoon al in vele huizen heeft verdrongen en overbodig gemaakt. Zo ook tv dat vervangen wordt door Netflix en dergelijke aanbieders. Ik denk dat de voordelen van een mobiel internet zo bruikbaar als die er nu voor vast is wel druk uitoefenen.
Intussen zoek ik maar naar een ander huis bij gebrek aan goed vast internet en gebrek aan mobiel groot volume internet.
Reputatie 5
Badge +9
Hoi Mortophone,

Ik heb een beetje hetzelfde gevoel over de toekomst. Ik ben benieuwd wat het ons brengt... Zoals je zegt is de huistelefoon ook al zo goed als verdwenen, wat zal er dan gebeuren met het internet voor thuis. We zullen moeten afwachten wat de grote spelers in de markt zullen gaan doen.

Groetjes,
Caspar

Reageer