.

Beantwoord

Geen telefoon in Spanje, alle operators "verboden". Hoe kan dit?

  • 28 May 2022
  • 3 reacties
  • 288 Bekeken

Prepaid met voldoende beltegoed. Zit nu in Spanje in de buurt van Málaga.

Alles goed gezet in MijnSIMYO en op telefoon.

Kijk in lijst beschikbare netwerken staat bij alle operators “Verboden” en kan geen verbinding maken.

Orange, Movistar, YOIGO, Vodafone ES - allen 2G, 3G of LTE.

Data heb ik via WiFi maar kan niet bellen of gebeld worden.

Vondt het al heel rustig, kwam erachter toen ik geen bevestiging-SMS kreeg van een dienst.

Graag hulp!

icon

Beste antwoord door Seren 30 May 2022, 14:28

Bekijk originele reactie

3 reacties

Reputatie 6
Badge +5

Hoi @BAS Automotive,

Bedankt voor je bericht. Wat vervelend dat je geen verbinding kunt maken met het netwerk in Spanje. Toevallig heb ik vorige week een klant gesproken die het zelfde probleem had (prepaid kaartje, in Spanje en alle netwerken werden weergeven als verboden). Om dit probleem op te lossen heb ik gebeld met de netwerk specialist. De netwerk specialist gaf aan dat dit te maken heeft met het feit dat de opties '’Internet'' en '’Internet in het buitenland'’ uitstonden in de netwerkinstellingen. Wanneer deze opties uitstaan kan de telefoon geen verbinding maken met het 4G netwerk waardoor VoLTE niet werkt (bellen en bereikbaar zijn over het 4G netwerk). Ik adviseer je dus om beide opties in Mijn Simyo aan te zetten. Zet je telefoon daarna 5 minuten uit en start je hierna je telefoon opnieuw. Dit zou je probleem moeten oplossen. Succes.

Groetjes,
Seren

Reputatie 7
Badge +9

De netwerk specialist gaf aan dat dit te maken heeft met het feit dat de opties '’Internet'' en '’Internet in het buitenland'’ uitstonden in de netwerkinstellingen. Wanneer deze opties uitstaan kan de telefoon geen verbinding maken met het 4G netwerk waardoor VoLTE niet werkt (bellen en bereikbaar zijn over het 4G netwerk).

<offtopic>Het lijkt mij wel handig als Simyo daar goed naar gaat kijken. In zone 1 is dat geen probleem, maar op locaties waar je X euro per MB betaald i.v.m. roaming kosten, lijkt mij het niet wenselijk als deze controle-mogelijkheid niet meer te gebruiken is.

Dan moet je straks om bereikbaar voor bellen/SMSen in bijvoorbeeld de VS dataroaming bij Simyo aan hebben staan.</offtopic>

 

Reputatie 6
Badge +5

Hoi @Groentjuh,

Daar heb je zeker gelijk in. Wanneer je deze instellingen aanzet is het uiteraard verstandig om je internet en roaming op je toestel uit te zetten! Het gaat echt om de netwerkinstellingen op Mijn Simyo die aan moeten staan in verband met VoLTE.


Groetjes,
Seren

Reageer